CACIB-muutos?

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.

Mikä on kantasi CACIB-muutokseen?

Ei, pidän enemmän nykyisestä käytännöstä.
3
12%
Kyllä, kannatan uutta muutosta.
23
88%
 
Ääniä yhteensä: 26

Avatar
Juinttu
Höpsö veitikka
Viestit: 16211
poszewki z jedwabiu
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2008 8:31 pm
Paikkakunta: avaruus
Viesti:

CACIB-muutos?

Viesti Kirjoittaja Juinttu »

Viimeaikoina paljon puhuttanut aihe virtuaalikoiranäyttelyiden osalta on, että näyttelyitä on hirveän vähän. Kansainvälisiä näyttelyitä vielä vähemmän.

Voi olla todella hidas ja tuskainen tie kerätä koiralle vKANS MVA -titteliin edellyttävät CACIBit. Useimmiten se voi viedä jopa vuosia. Entäs kun jo ennestään Suomen CACIBin omaava, muttei vielä muotovalioitunut koira "nappaa sen nenän edestä". Tällöin kyseinen koira kerää yhden CACIBin "täysin turhaan", kun seuraavalle sijalle sijoittunut koira hyötyisi siitä enemmän. Koska meillä on virtuaalikoirilla jokaisen koiran sivulla käytössä kisakalenteri, johon oletettavasti omistajat merkitsee ainakin ne koiran merkittävät näyttelytulokset, niin miksei hyödynnettäisi sitä CACIBien kannalta.

Täten esitän ehdotuksen, että jos tuomarin tulisi siirtää CACIB seuraavalle sen ansaitsevalle koiralle, mikäli sen saanut muotovalioitumattomalla koiralla on jo ennestään kys. maan CACIB.

Toki tämä taas lisää tuomareiden muistettavien asioiden listaa, mutta mielestäni on kuitenkin ihan muistettavissa.
Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!
Avatar
Natali
Nostaa rautaa
Viestit: 904
Liittynyt: La Kesä 28, 2008 10:46 pm
Paikkakunta: Vaasa

Re: CACIB-muutos?

Viesti Kirjoittaja Natali »

Mun pienessä pääkopassa tuo kuulostaa oikein hyvältä varsinkin tässä nykyisessä tilanteessa kun näyttelyitä järjestetään niin vähän. Mulla itsellä on vaan pivikoja, mutta kävin katsomassa yvnl:n näyttely tilannetta ja eipä sielläkään kovin valoisalta näytä. Tuolla tavalla ne cacibit jakautuisi kuitenkin edes hieman tasaisemmin eikä kävisi niin että esimerkiksi yksi ja sama koira saa kaikki.
Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4789
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: CACIB-muutos?

Viesti Kirjoittaja Shady »

Vieläkö tähän halutaan muutosta? Asia ei aikanaan tainnut tätä keskustelua pidemmälle edetä. Kyselyssä kuitenkin 19/22 on ilmoittanut kannattavansa muutosta.

Haluaisin kuitenkin tähän lisätä, että mikäli tämä muutos halutaan kirjata sääntöihin se tarkoittaisi
a. sitä, että tuomarien tulee tarkastaa koirien aijemmin saamat cacibit koiran sivuilta
b. sitä, että cacibit ei aina mene oikein, koska kaikki eivät päivitä koirien sivuja aktiivisesti
c. sitä, että kansainvälisen muotovalion osalta poistetaan sääntö, joka määrää kuinka monelta tuomarilta cacibit on saatava.

Toki nykyäänkin cacibeja menee väärin sekä siksi, ettei tuomarit tarkasta koiran sivuilta onko koira jo valio että siksi ettei koirien sivuja ole päivitetty tai sieltä on omistajalta jäänyt huomaamatta saavutettu vKANS MVAn arvo.

Rajoitus, että cacibit on saatava vähintäin kahdelta eri tuomarilta taas on poistettava, koska enää ei voi vaikuttaa siihen kuinkamonelta ne olisi. Jos esimerkiksi koira on saanut cacibin briteistä tuomarilta X ja osallistuu sen jälkeen usan näyttelyyn tuomarille Y ei se saa tältä enää cacibia ja jos sen jälkeen se osallistuisi vaikka suomessa ja ruotsissa taas tuomarin X kehään se ei voisi valioitua ja viimeisessä näyttelyssä siltä pitäisi evätä cacib siitä syystä, että sillä on ko. tuomarilta jo kaksi cacibia. Tää taas ei auta yhtään siihen mikä oli alkuperäinen ajatus; helpottaa vKANS MVA:n saantia. (Mulle tosin ihan se ja sama vaikka toi poistettaisiin..)
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - YVNL - Käräytys - KultsuRinki
Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 10236
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: CACIB-muutos?

Viesti Kirjoittaja Janina »

Kannatan tosiaan eikä myöskään haittaa, vaikka kaikki CACIBit olisivat samalta tuomarilta. :mrgreen: Virtuaalikoiria nämä kuitenkin vain on.
Vastaa Viestiin