Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Lukittu
Avatar
juulia
Floodari
Viestit: 3285
poszewki z jedwabiu
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:54 pm

Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja juulia »

En löytänyt yhtään tällaista topicia, joka sopisi aiheelle, joten olinpa oma-alotteinen ja perustin sellaisen ihan itse. Eli ideana olisi kertoa nykytilanteestasi virtuaalikoirien kanssa - kennelit, liitot yms. joita ylläpidät, mikä fiilis nyt on ("aargh haluun lopettaa!", "vähän tää on siistiä, oon taas mukaan täs.) ja muusta vastavasta. Lukottaa toki saa jos tämän näkee turhaksi, mutta itseäni kiinnostais kyllä kuulla kovasti - on monia henkilöitä, joiden nykyisistä projekteista en tiedä mitään.

Itselläni menee juuri nyt todella hyvin. Omistan vain kaksi virtuaalikoiraa, molemmat espanjanvesikoiria. Lisäksi olen varannut yhden perron itselleni Vaaleasta Kuiskauksesta, jos pentueesta nyt tulee mitään - hieman huonolta on pentujen "menekki" vaikuttanut. Itse olen kuitenkin nousemassa jaloilleni perrojen parissa, kuinkas muuten. Rock On spanish water dogs avaa oveensa näillä näkymin parin kuukauden sisään. Ulkoasu on valmiina, koodaaja ja mappaaja saatu, enää materiaali puuttuu.

Rock Onin kanssa olen toiminut erilailla, kun muiden kenneleiden - niiden kanssa hankin äkkiä kuvaluvat ja sitten perustamaan. Tällä kertaa olen harkinnut kaikki yksityiskohdat valmiiksi, ja olen todella tyytyväinen, ainakin tähän mennessä. Rock Oniin olen päättänyt ottaa esimerkiksi ikääntymissysteemit mukaan, sekä juoksuaikataulut. Juoksujen ajankohta voi tietysti hieman heitellä, muutamalla päivällä ehkä, kuten oikeassa elämässäkin tapahtuu, mutta otan käyttöön esimerkiksi kuukaudet, jolloin juoksut on ja näiden perusteella lasken pentueiden syntymä- ja luovutusajankohdat. Vitsi, kerrankin en ota varaslähtöä vaan suunnittelen kaiken huolella. :-)

Liittoja en ylläpidä tällä hetkellä, mutta olen VPEK:in eläinlääkärinä, vielä harjoittelijana (tosin taukoilen hieman saadakseni Rock Onin ensin pystyyn) sekä VTL:n tokotuomari. Toki voin myöskin muita lajeja, joihin ei tarvitse liiton omaa tuomaria, tuomaroida. Koitin viime viikolla myös VFCI:n tuomarikoetta, mutta kun 28p on se millä pääsee läpi, sain 26p joten vielä pitää hieman petrata. Joka tapauksesa VFCI:n tuomariksikin haluaisin, ehkä sekin on joskus edessä...?

Tulevaisuuteni virtuaalikoiramaailmassa näyttää siis valoisalta, mites teillä?
 • Tarkoitus on elää ja kerran kuolla
  Henkeen kaikki vetää ja sormet nuolla
Avatar
Joana
Floodari
Viestit: 3181
Liittynyt: Ke Syys 03, 2008 8:51 pm

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Joana »

Täälläpäin on innostus palaillut pikkuhiljaa takaisin ja tuntuu jaksavalta. Koiriahan mulla on _iso_ lauma, mutta tällä hetkellä kaikki tuntuu niin rakkailta että yhdestäkään en ikuna luovu! Tuli hirvittävä hinku laittaa BT taas kerran ihan täysin uusiksi. Ulkan tahtoisin vaihtaa yksinkertaiseen valkoiseen, ja haluaisin kaikille koirille luonteet. Mutta joo, nyt mä olen näistä aika innoissani, kun koodailun ja ulkoasujenkin ihmeellinen maailma on vähän raottanut mulle oveaan. Ja mulla on kennelissä paljon eri rotuja ja paaaaljon koiria, mutta musta tuntuu että mulle se on vain vahvuus. Koskaan ei kyllästy kun on aina joku koira josta kuitenkin tykkää.
Crazy is just a word people invented to keep the extra-interesting people down.
Avatar
Olivia
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1031
Liittynyt: Ma Kesä 30, 2008 12:33 pm
Viesti:

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Olivia »

Tällä hetkellä mulla on kolme kenneliä. Ensimmäisen kennelini tein vuonna 2006 loppupuolella, mutta se sitten jäi siihen. Vuonna 2007 alussa aloitin kennelin nimeltä Runaway's Toyfoxterriers, jossa kasvatin amerikankääpiöterrierejä. Runaway'sin nimen vaihdoin kuitenkin Foxtrialiin, ja tällä hetkellä siellä asustaa 5 koiraa. Välillä ei meinaa into riittää ollenkaan kisailun suhteen, jolloin koirien kisautus jää huomattavasti vähemmälle. Vaikka virtuaalikoirailuinto välillä lopahtaakin, en ole kuitenkaan pitkiä taukoja pidellyt, eli suht aktiivisesti olen ympäri vuoden pyörinyt turrilassa.
Toinen kennelini Zafir Clawn, jonka aloitin vuoden 2009 loppupuolella kasvattaen pääasiassa staffordshirenbullterrierejä ja pienimuotoisesti lyhytkarvaisia pieniä portugalinpodengoja. Jotenkin tuo staffi tuntui oikealta rodulta ja muutenkin mielestäni rotu oli aivan todella hurmaava. Zafir Clawnissa asuu seitsemän koiraa.
Kolmas kennelini kasvattaa shiboja kennelnimellä Tiagan. Shiboihin rakastuin ja näinhän siinä kävi, en kuitenkaan omista kennelissä kun vain kaksi koiraa, kisautus Foxtrialin ja Zafir Clawnin sivussa, mitä nyt aikaa jää.
Avatar
Noemie
Kriisissä
Viestit: 865
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 9:39 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Noemie »

Mie sain juuri valmiiksi yksityisieni sivut ^^ Innostus nimittäin palaili ja laitoin kaikkien sivut uusiksi, ulkoasun otin Todo Temporadasta. Virtuaalikoiria miulla on vain kaksi, mutta niiden lisäksi sitten vielä kaksi kania ja hevonen. Yritän nyt aloitella koirien kanssa kisakautta, kun kokeetkin ovat jo menneet ohi, ainakin suurimmaksi osaksi. Olen monesti ajatellut perustavani kennelin, mutta jotenkin sitten se ajatus vain lopulta hiipuu jonnekin syvälle pääkoppaani ja nousee sitten välillä uudestaan esille. En pidä mitään liittoa yllä tai ole tuomarina missään, mutta varmaan tulevat agility kisat itse tuomaroin, jos rohkenen x) Olisi kiva olla tuomarina VFCI:ssä, mutten usko että rahkeeni sinne asti riittäisivät. Mutta siis tunnelmat nyt koottuna: hyvin menee, innostus nousee koko ajan. Varsinkin kun huomasin vähän aika sitten, että koirani oli saanut vKUMAN kisoista : ) Että näin.
I summer! classic, but so true.
Avatar
Mona
Nostaa rautaa
Viestit: 900
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 4:51 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Mona »

Mulla on tällä hetkellä vähän tasapaksua matalaliitoa. Ei mitään suurempaa innostusta, muttei myöskään erityisempää halua lopettaa.

Jotenkin alkaa kyllästyttämään tämä kisaus. Mulla on ja on ollut niin monta koiraa, jotka ovat "saavuttaneet kaiken", että jotenkin on tylsää toistaa sitä aina uudestaan ja uudestaan. Lisäksi minua ärsyttää suunnattomasti se, että nykyään kisoja on vähemmän kuin aikaisemmin ja tulosten saaminen tuntuu olevan vaikeampaa kuin latinan kielioppi. En JAKSAISI aina valittaa niistä myöhässä olevista tuloksista, mutta ei niitä muuten tunnu ikinä tulevan.

Mulla on siis tällä hetkellä kaksi virtuaalikenneliä, Elm Street ja Devonia. Elmsiä rakastan hurjasti, olen kerrankin 100% tyytyväinen teksteihin ja koirien luonteisiin. Devonia on ihan minimini sivusto, ei siellä ole kuin sivullinen tekstiä koirien lisäksi, ja sekin englanniksi. Ei noissa kenneleissä ole päivitettävää tuloksia lukuun ottamatta.

Aikaisemmin olen toiminut nly-tuomarina ja ylläpitänyt jos jonkin sorttista sivustoa (mm. vnl). Nyt en vain jaksa. Olen tyytyväinen tälläiseen hiljaiseloon. Minulla on muutamia evm-koiria, loput tarkoin harkittuja kasvattajilta hankittuja hurttia. Henkilökohtaisesti kohdalleni on osunut niin läpimätiä kasvattien omistajia (terkkuja vain), etten itse halua olla vastaava. Niinpä minulta ei ole pitkään aikaan lähtenyt YHTÄÄN ostettua koiraa uudelle omistajalle, vaan kaikille on luvattu elinikäinen koti luonani. Myös ikääntymissysteemini takaa hermojen säilymisen: koirat elävät n. 1 IRL-vuoden ajan (minimissään). Sen jälkeen minulla on lupa päästää ne sateenkaarisillalle. Ei ole liian pitkä aika.

Voi tosin olla, että virtuaalielämäni alkaa kuihtumaan kokoon. Viimeistään syksyllä, silloin kun alkaa amk-opiskelut. Tosin koirani ovat niin tärkeitä, etten tiedä vielä. Sen näkee sitten (;
SUSILAPSI.NET
Living on Elm Street.
Kingdom of Devonia.
Avatar
Marcia
Höpsö veitikka
Viestit: 6285
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:56 am

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Marcia »

hih mikä aihe<3

Mulla menee hyvin. Omistan kaksi virtuaalikenneliä, Joomagnan & Criminalesin sekä Luxury Blancin. Joomagnan & Criminalesin parissa olen pyörinyt jo kohta kolme vuotta ja koiriakin on sinne kertynyt maineikkaista kenneleistä (mm. Hukkaharjan, Meripelastajan, Stristar's, Of Fiemm..) ja lisää on luultavasti jossain välissä tulossakin! Joomagnan & Criminalesiin olen vaikuttanut paljoltikin ja sieltä löytyvät esittely-, toiminta- ja kasvatusosiotkin.
Luxury Blancin taival onkin sitten erilainen. LB:n keksin tuosta vain ja ulkoasunkin häkäisin parissa minuutissa. LB on niin pieni, ettei siellä kasvatustoimintaa varmaan harjoitetakaan, vaan ennemminkin kutsuisin sitä "pien[yksäri]kenneliksi". LB:ssä on vain viisi linkkiä: etusivu, koirat, linkit ja kaksi koiraa, Pkuikan vanhat koirat. Kk kettuterrieri sopii juuri sopivasti minulle ja näin saan jatkaa Pkuikan koirien kanssa kisataivaltani.

En ylläpidä mitään koiraliittoa, tosin kyllä gerbiileiden silppuriliittoa ja kissojen temppuliittoa.
Kilpailen koirilla miten sattuu, tai oikeastaan, milloin olen koneella. Ilmoitan koirat suurinpiirtein kaikkiin kilpailuihin mihin ehdin ja muistan ilmoittautua. On kiva saada koiralle pisteitä esim. koiratanssissa tai saada se viimeinen, agilityvalionarvoon oikeuttava VKUMA. Tulevaisuudessa jatkan samalla linjalla ja pyrin pitämään em. kennelini pystyssä niin pitkään kuin voin. Valitettavasti kesällä minulla tulee olemaan se parin kolmen kuukauden tauko, kun olen koko kesäloman poissa koneelta! Mutta, kun on kaksi vuotta näin pärjätty (ja vieläpä kahdella pentueella) niin kyllä se kolme neljä vuotta vielä menee.

// Tohon Monan ikääntymissysteemiin, ei meilläkään elä koirat kuin yhden IRL vuoden (toki poikkeus löytyy). Mikäli se on siinä ajassa saavuttanut tittelit tai ei, se siirtyy muistoihin.
Do you hate that you love me or do you love that you hate me?
All you bitches be bitin', I hope you don't give me rabies
Avatar
Fanni
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1181
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 8:17 am
Viesti:

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Fanni »

Mulla on tällä hetkellä kaksi virtuaalikenneliä, pitkäkarvaisia collieita kasvattava Blackenna's ja Vienna, joka pyörii lähinnä irlanninvesispanieleiden parissa. Sen lisäksi löytyy kaksi yksityistä saksanpaimenkoiraa. Koirien kisaaminen ei ole tällä hetkellä millään tavalla pakkopullaa, päin vastoin. Blackenna's on tällä hetkellä pääprojekti, ja Vienna on vähän pienimuotoisempi projekti Blackenna'sin rinnalla. Blackenna'sissa on tällä hetkellä.. olisiko 12 koiraa, joihin kaikkiin olen kiintynyt, joten saa nähdä kuinka noista raaskin luopua, sitten kun koirilla alkaa olla ikää (tosin tällä hetkellä sitä ongelmaa ei kenenkään koiran kanssa ole ;>). Viennassa taas on vain yksi koira, rodun harvinaisuuden vuoksi se on tuonti.
Yksi aivan pieni projekti olisi suunnitteilla, nimittäin Fannin yksityiset, joka tosin tulee enemmänkin yksityisten koirien sivujen ulkoasun vuoksi, eikä kasvatustoimintaa sen kummemmin harjoiteta.

Ylläpidän yhtä virtuaalista liittoa, vFBL'ää, eli virtuaalista flyball- liittoa. Pyrin pitämään liiton toiminnan aktiivisena, etenkin kaikki kisat lisäämään ajoissa. Valiohakemukset käsittelen hieman hitaammin, mutta nekin yritän hoitaa mahdollisimman nopeasti.

Virtuaalinen collieyhdistys (VCY) siirtyi jonkun aikaa sitten minun alaisuuteeni. Liitto on tarkoitettu pitkä- ja lyhytkarvaisille collieille, eli parta- ja bordercollieita ei liiton toiminnassa mukana nähdä. Liiton kautta löytyy hyvää tietoa tämän hetken kasvattajista ja jalostusuroksista ym. Yritän tätäkin yhdistystä päivitellä mahdollisimman aktiivisesti, sekä järjestää välillä toimintaa kys. roduille. Olen todella tyytyväinen, että otin liiton vastuulleni, en ole sitä hetkeäkään katunut. :)

Sen lisäksi tuomaroin vFCI;n alaisuudessa FCI 1- ryhmää, ja olen virtuaalisten colliesanominen vakituinen toimittaja. =)
 • And you thought the world might end if you just looked the other way
[/size][/color]
Avatar
mio
Aspartaamin annostelija
Viestit: 3713
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:06 am
Paikkakunta: pori

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja mio »

oon aikamoinen tuuliviiri ollut näiden kanssa, mutta nyt olen toivon mukaan asettunut. :--D

tällä hetkellä mulla on siis Jacalyn, joka kasvattaa faaraokoiria. nimi ja sisältö on muuttunut aika paljon alusta, ja onhan meillä kohta jo yksivuotissynttäritkin! tällä hetkellä mulla on Jacalynissa neljä koiraa, ja ne kaikki ovat Filyran ja Zenitin kasvatteja. oma pentuekin on tulossa, kunhan vain tuo Sid saisi nyt kasaan niitä tuloksia joita pentueen teettämistä ennen vaadin. (niin että vink vink vaan kaikille Sidin jälkeläisistä kiinnostuneille. :'--D emänä tulee olemaan evm narttu) jossain kohtaa meillä oli myös kasvatusrotuna ibizanpodencot ja nyt ne on taas pois kasvatusroduista. haluaisin kuitenkin edistää tämänkin rodun suosiota virtuaalimaailmassa, joten ehkä vielä otan ibbet uudestaan kasvatukseen mukaan. tällä hetkellä haluan kuitenkin keskittyä ensisijaisesti faaraokoiriin.

Jacalynin lisäksi mulla on myös noi yksityiset, mutta niillä ei oikeastaan ole edes mitään omaa yhteistä sivua vaan ne vain oleskelevat tuolla. :--D niiden kanssa kisaaminen onkin sitten vähän vähäisempää, vinttikoirilla ainoastaan näyttelyt ja juoksut, perunkarvattomalla pelkät näyttelyt ja setterin ja clumberin kanssa vähän kaikkea sekalaista. yksityiseni asustavat kuitenkin näin epävirallisesti Naichassa, joka on siis ikään kuin näiden 'väärän rotuisten kennel'.
 • reasons to hit your ex with the baseball bat
 • :: palailen pikkuhiljaa tauolta ::
poissa 15.-22.7.
Minnea
Kanada
Viestit: 1656
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 6:32 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Minnea »

No mullahan on tällä hetkellä kaksi kenneltä. Ingalsin, jota en edes pidä enää kennelinä vaan lähinnä parin hassun koiran kotina (keskityn näillä kisaamiseen: viimeisin Ingalsin-pentue on tullut 04.11.2007), sekä Meia-noite, joka on mulla osana Impulsion Sim Gamea ja joka siis pyörii lähes kokonaan ulkomaisissa koirapiireissä. Todennäköisesti tulen jatkamaan pääasiassa ISG:ssä pelaamista, ja tulen pitämään vain yhtä kenneltä. Se, että kummalla nimellä jatkan, on vielä arvoitus itsellenikin. :D

Olen ollut vFCI'n kouluttama tuomari jo hyvin pitkään - en edes muista, milloin läpäisin tuomarikokeen. Tuomaroin kaikkia rotuja ja siten olen oikeutettu myös valitsemaan BIS-koirat. Olen kaikkien rotujen tuomari myös PIVIKOssa, jonka toinen omistaja olen. Olen joskus ollut mm. VAL:n, VKAERL:n ja VSPKL:n tuomari, mutta olen ajanpuutteen vuoksi lopettanut näissä tuomaroimisen.

Toisinaan aika ei tunnu riittävän, toisinaan aikaa tuntuisi olevan turhankin paljon virtuaalijutuille. Otan tämän touhun hyvinkin rennosti, enkä edes harmistu, vaikken joinain päivinä pääsekään katsomaan virtuaalisia koiruuksiani. Toisinaan mulle tulee myös kausia, jolloin kerään sikana koiria, ja välillä yirtän karsia ne mahdollisimman pieneen määrään. Tällä hetkellä "olen nousukaudella". Mitä kauemmin virtuaalikoiria on ollut, sitä vaikeampi niistä on päästä eroon. >;D
älä sano että olet ihastunut minuun
saatat tarkoittaa sitä
Avatar
Ciel
Ammattimouhoaja
Viestit: 2511
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:24 pm
Paikkakunta: Pyhäranta

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Ciel »

Mulla on vähän sellanen onoff-fiilis tällä hetkellä. Välillä innostaa ja jaksan taas ilmoitella koiria aktiivisesti kisoihin, mutta sitten taas välillä tulee sellanen olo, että ei jaksa ja ei innosta ja ei ole kiinnostusta päivitellä kenneliä tai kisakalentereja tai mitään. Mulla on tällä hetkellä yksi kennel, Haly, joka nyt on ollut pystyssä jostain kesäkuusta saakka. Vaihtelevalla aktiivisuudella tosin :)) Nyt sitten tulisi parin kuukauden päästä vuosi täyteen. Olen itsestäni ylpeä jo senkin takia, että olen saanut pidettyä kennelini huiman vuoden ajan pystyssä, aikasemmat on olleet parhaimmillaan pari kuukautta. Kaikenlaista tässä on kerinnyt tapahtua, nimi vaihtunut kerran, koiria on tullut ja mennyt. Nykyinen lauma on kuitenkin aika vakiintunut jo ja sopivan kokoinenkin. Tuollaisen määrän kanssa pärjään vielä ihan hyvin, joskin on ollut mielessä että voisin hieman muuttaa toimintaa vielä pienimuotoisemmaksi, saa nähdä mitä keksin :DD Halysta on tullut mulle jo tosi tärkeä kennel, en osaa kuvitella lopettavani siltikään vaikka välillä maistuukin puulta. Virtuaalikoirailu on mulle tosi rakas harrastus, en usko että vielä vähään aikaan edes mietin lopettamista.

Mä olen myös Virtuaalisten Colliesanomien toimittaja sekä koiratanssituomari. Mitään muita projekteja mulla ei ole... Tosin meidän piti pystyttää wenyan kanssa uudestaan frisbeeliitto, mutta se on vähän (!) jäänyt. Voitaisiin vaikka yrittää saada sekin pystyyn. Niin siis, tuomaroin välillä kyllä ihan ihmisten pyynnöistä mielelläni muitakin lajeja, ihan kivaa puuhaa se on, mutta en välttämättä tahtoisi kouluttautua enää minkään liiton viralliseksi tuomariksi kun aika tuppaa olemaan rajallista. Joskus muinoin yritin myös tehdä tuomarikoetta, mutta silloin olin vielä aloittelija enkä tiennyt koirien rakenteista hölkäsen pöläystäkään, ajattelin vain että eiköhän tämäkin mene kun arvontakoneellakin tuomarointi onnistuu 8DD Vieläkään en tosiaan osaa edes tunnistaa koirien sukupuolia tai ikiä, joten tuskin musta näyttelytuomaria koskaan tulee.

Mun tilanne on mielestäni ihan hyvä, mulla ei ole liikaa hommaa hoidettavana, vaan ihan sopivasti. Välillä kyllästyttää, mutta se menee ohi ja sitten on taas energiaa kisata ja puuhailla kennelin parissa muutenkin. Uskon viettäväni tämän harrastuksen parissa ehkä vielä vuosiakin :D
hello, the end is near
hello, we're still standing here
Avatar
Wolfie
Höpsö veitikka
Viestit: 14896
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 10:57 am
Paikkakunta: Vantaa on lantaa

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Wolfie »

Tällä hetkellä on tuo vuoden toiminut Wolfeye's ja tän vuoden alusta toiminut Bakemono, molemmissa menee hyvin, vaikka taukoilua on pian tiedossa. Wolfeye's on ollut hetken vähän dead, mutta elo on sinne palaillut hyvin. Bakemonossa ei oo koskaan kuollutta ollu ja siellä menee paremmin kuin Wolfeye'sissä, sillä Äffän koirilla on ihan pirun huono tuuri.

Wolfeye'sissä asustelee tyyliin 11 koiraa, joista 5 on nahkoja ja 5 on pehkoja ja yksi 'väärän rotuinen' löytyy, joka on myrrhasta ihana keskari villis kakarainen. Kuvalupia ei ole sinne herunut sitten millään ja hoitajatoiminnankin lopetin, kun ihme kyllä ei pahemmin ketään kiinnostanut. Kaikilla koirilla menee mun mielestä suht jeessisti kaikissa muissa lajeissa, paitsi näyttelyissä, pentueita on tullut kolme ja kesäksi olisi syntymässä Äffän eka nahka pentue. Muuten menee ihan hyvin juu 8))

Bakemonossa on 6 koiraa, joista yksi on 'väärän rotuinen' tallainen ihana afgaaninvinttikoira Filyrasta. Kaksi niistä on gronttuja ja kolme maliakin löytyy. Yhdellä menee näyttelyissä lujaa, mutta muilla ei kummosemmin. Paljon on tuloksia tullut heille niinkin lyhyessä ajassa, sillä käy Baken koirien kanssa hyvä tuuri. Moneen paikkaan on kuvaluvat ja nyt vielä sain ihanat koristekuvatkin joka sivulle. Bakemonossa menee siis toisinsanoen aivan älyttömän hyvin, joka on ihanaa.

Olen vCS:än(virt. colliesanomat) yksi toimittajista ja pyrin olemaan ahkera sielläkin. Innostus on ko. lehteen noussut huomattavasti, ja olen entistä enemmän motivoitunut. Olen myös harjoitteliana vPEK:issä (virt. pieneläin klinikka) jossa olen vasta vähän aikaa ehtinyt duunia tehdä, sen takia olenkin vasta harjoitteliana. Siellä on tosi mukava työskennellä, varsinkin kun olen tallainen no lifferi :mrgreen: saan kiitosta työstäni, joka aina vaikuttaa minuun positiivisesti ja pyrin parempiin tuloksiin.
Minä osaan myös tuomaroida koiratanssia, flyballia ja paimennusta näin mm. mätsäreihinkin olen juuri pääsemässä tuokkimaan : )) minua saa siis aina tulla nykimään hihasta, jos tarttee tuomaria johonkin kisaan, pyrin olematta tuomarina sellaisessa kisassa, missä omia koiriani on, sillä jos satunnaisesti saatan saada tuloksia, olo on hiukan.. outo.

Nyt kyllä varmaan alkaa molemat pitämään lievää hiljaiseloa, mutta pyrin kasvattajien onneksi kisaamaan koirilla kisakentillä ahkerasti, vaikka yhtä tehokasta se ei tule olemaan. Pyrin pitämään virtuaalitouhuilut itselleni hauskana harrastuksena, tässä kaiken muun oheessa.
   • My puppets.
    Ilman käsii

Vuoden 2009 aktiivisin kävijä, nousukas, addikti, eniten aikaansaanut
Vuoden 2010 aktiivisin kävijä, addikti, eniten aikaansaanut
Vuoden 2011 fanittaja, päätirtinaurattaja
Vuoden 2012 lempinimien kerääjä, vitsien kertoja, aktiivisin kävijä, addikti, persoona
Vuoden 2014 pisimmät viestit, linssilude
Vuoden 2015 tyylilyyli
Vuoden 2016 tyylilyyli, linssilude, eniten aikaansaanut, avatar
Vuoden 2017 Bull Mentula, linssilude
Avatar
Maya
Nakkisotilas
Viestit: 286
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 1:56 pm

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Maya »

Sanotaanko näin, ettei mun energia riitä virtuaalikoirien ylläpitämiseen ja hoitamiseen ja tulos onkin nähtävissä tuolla myydään & ostetaan - palstalla. Fiancé tosiaan lopettaa, mutta toivon mukaan energiaa on sen verran, että kanakoirien toimintaan vaikutan, eli järjestän niille toimintaa. Tälläistä tällä kertaa, jotenkin ei enää kiinnosta koko virtuaalitouhut. Ja minusta hieman muutenkin tuntuu siltä, että lopetan tämän liiallisen datailun täällä URL maailmassa, kun IRL maailmassa on jo minulle tarpeeksi. Saa sitten nähdä. Mutta ajattelin tänne kaikille tiedoksi päivitellä.
Avatar
Lansu_
Höpsö veitikka
Viestit: 5930
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:33 am

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Lansu_ »

Mielenkiintoinen aihe. :)

Mulla on viime aikoina ollut aika paljon on/off-kausia virtuaalijuttujen suhteen, sillä välillä innostus oikein olan takaa kilpailemaan virtuaalikoirieni kanssa ja päivittelemään kenneleiden sivuja kun taas toisinaan en jaksa uhrata ajatustakaan näille touhuille. Voisin oikeastaan allekirjoittaa täysin Monan kaksi ensimmäistä kappaletta: Suurin innostus touhua kohtaan on kadonnut, mutta toisaalta lopettaminenkaan ei houkuttele. Samoin kisojen vähyys ja tulosten viipyminen kyllästyttävät myös minua. Toisaalta sitten taas luokkien täyttyminen hetkessä syö sekin innostusta.

Virtuaalikenneleitä minulla on tällä hetkellä kaksi, Meripelastajan ja Ionraic Gael. Meripelastajan on minulle jonkinlainen "virtuaalinen elämäntyö", jos niin voi sanoa. Kyseisen kennelin eteen on nähty runsaasti vaivaa, muutaman kerran jopa hikeä ja kyyneliä. :D Olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen kennelin sisältöön ja uskoisin sen pysyvän tuonkaltaisena kennelin hamaan loppuun asti. Yhteisiä vuosia minulla ja Meripelastajalla on nyt takana kaksi enkä osaa yhtään sanoa koska loppu on edessä. Ionraic Gael on pienimuotoinen projekti, johon en ole laittanut yhtä paljon panosta kuin Meripelastajaan. Jos suinkaan kerkiän niin tätäkin olisi kuitenkin tarkoitus tulevaisuudessa laajentaa.

Kenneleiden ohella minulla on tällä hetkellä harteillani Virtuaalinen newfoundlandinkoira- ja landseeryhdistys sekä puolet Virtuaalisesta vesipelastusyhdistyksestä. Näitä yritän parhaani mukaan pitää elossa ja pyörittää mahdollisimman aktiivisesti. Virtuaalisesta pelastuskoirayhdistyksestä luovuin juuri, sillä innostus ja aika ei tuntunut riittävän kaikelle.

Vähäinen kiinnostus landseereita ja newfoundlandinkoiria kohtaan on sekin yksi innon tukahduttaja. Molempien rotujen yksilömäärät ovat kyllä nousseet kasvattieni myötä, mutta uusia kasvattajia ei ole juuri ilmestynyt. Yksin kasvattaminen on paitsi turhauttavaa myös toisinaan aika toivotonta. Lisäksi harmittaa se että uudet harrastajat ovat lähinnä kiinnostuneita suvullisista koirista kun niitä evm-koiriakin kuitenkin tarvittaisiin, esimerkiksi nykyinen lansukanta koostuu yhdeksästä Meripelastajan kasvatista (tulevat kahdesta eri pentueesta), yhdestä Lasitetun kasvatista ja kolmesta evm-koirasta. Siinähän sitten lansuja kasvattelet!

Kuten todettu niin kiinnostus virtuaalitouhuja kohtaan on viime aikoina kyllä huomattavasti vähentynyt. Sitä koska nämä touhut jätän en osaa kuitenkaan sanoa. Tällä hetkellä en osaa kuvitellakaan iskeväni jarruja pohjaan, sillä Meripelastajan on likimain ainut kosketukseni landseereihin, vaikka jonkin verran olen IRL-lansuja tavannut. Veikkaanpa, että virtuaalijutut tulevat vähentymään roimasti viimeistään silloin kun se suuri haave omasta lansusta toteutuu (toivottavasti parin vuoden sisään).
When the hurricanes came for me
I could finally crash again
And that's how I became the sea
Avatar
kirby
Höpsö veitikka
Viestit: 7092
Liittynyt: Ma Kesä 30, 2008 7:37 pm

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja kirby »

Juuri tällä hetkellä olen varsin tyytyväinen tilanteeseeni, minulla on sisarkennelit enkkusetterikenneli ja enkkusprinkkukenneli "Cottongrassit". Molemmissa tilanne on hyvin vakaa ja varma, kiinnostusta löytyy ja koirat kisailee niin aktiivisesti kuin suinkin. Rosslaynen toiminta pyörii hyvin myös, sivut saivat vähän aikaa sitten enemmän sisältöä ja väriä ulkoasuun. Oikeastaan kaikkiin projekteihini on into pysynyt aika hyvin, vaikka tietysti joskus laiskottaa. Myös tulevaa yksärikenneliäni rakentelen, mutta jo nyt korkean koiramäärän takia en sinne montaa koiraa ota, eli uskon selviäväni hyvin tästäkin ilman paineita. :)

Ikävä kyllä joskus tuntuu, että virtuaalikoirailut vievät liikaa aikaa ja kiinnostusta, mikä on sitten pois muista asioista. Oikeastaan en haluaisi olla näin sidottu koko hommaan, mutta koskaan en sitä kadu. Luulen, että jossain vaiheessa tulee se breikin paikka, tai innostus lopahtaa, mutta en tietenkään murehdi sitä vielä. Tässäkin kun aika mielialan mukaan mennään.. Irl elämä on tietysti tärkeämpi ja jossain kohtaa sitä pitää kai valita, se oikea oma elämä vai aktiivinen virtuaalikoirailu. Päätös on tietysti hyvin helppo, mutta on tämäkin harrastus tärkeä. En siis ole vielä katoamassa minnekään. :)
vuoden kadehdituin 2012
vuoden ulkoasuntekijä 2016
Avatar
Siru
Syvällistä
Viestit: 638
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 10:10 am

Re: Oma tilanteesi virtuaalikoirien parissa

Viesti Kirjoittaja Siru »

Lähes tasan kaksi vuotta elelin Viilikirsun kanssa, havannapentueita ehti tuona aikana syntyä kaksi. Nyt Viilikirsu siirtyy ellei tiensä päähän, sillä tästä en ole vielä varma, mutta ainakin pitkälle jäähylle. Vähän mielessä elää ajatus, että joskus olisi hauska vielä jatkaa, ehkä jopa samalla nimellä. Viilikirsuun ehti kuitenkin kasvaa kiinni niin täysin, että vaikea siitä on kuvitella luopuvansa lopullisesti. Toisaalta kuitenkin tekisi mieli aloittaa sitten joskus, jos aloittaa, ihan puhtaalta pöydältä. Mutta sen ainakin tiedän että bichon havanaisien kasvattamisen lopetan. Tosin Viilikirsun historian viimeinen C-havapentue tulee ehkäpä vielä maailmaan, mutta se on sitten siinä.

Homma tökkäsi mun kohdalla samoihin asioihin mitä täällä onkin jo lueteltu. Kisaaminen aiheutti liikaa kiireitä ja siitä alkoi mennä muutenkin maku kaikin puolin. Syynä juuri tulosten viivästyminen, luokkien nopea täyttyminen, ajanpuute, ajoittainen kisojen vähäisyys, kyllästyminen käymään kaikkea läpi uudelleen ja uudelleen (kuten Monakin mainitsi, moni koirani oli jo saavuttanut "kaiken"). Ei huvittanut enää päivitellä, lisätä tuloksia ja ilmoittaa koiria yhtään mihinkään. Ainut mikä vielä kiinnosti/kiinostaa on pentueiden suunnittelu ja kasvattaminen, mutta loppujen lopuksi koen senkin aika turhaksi ilman kisaamista rinnalla.
Lansu_ kirjoitti:Vähäinen kiinnostus landseereita ja newfoundlandinkoiria kohtaan on sekin yksi innon tukahduttaja. Molempien rotujen yksilömäärät ovat kyllä nousseet kasvattieni myötä, mutta uusia kasvattajia ei ole juuri ilmestynyt. Yksin kasvattaminen on paitsi turhauttavaa myös toisinaan aika toivotonta. Lisäksi harmittaa se että uudet harrastajat ovat lähinnä kiinnostuneita suvullisista koirista kun niitä evm-koiriakin kuitenkin tarvittaisiin, esimerkiksi nykyisestä lansukanta koostuu yhdeksästä Meripelastajan kasvatista (tulevat kahdesta eri pentueesta), yhdestä Lasitetun kasvatista ja kolmesta evm-koirasta. Siinähän sitten lansuja kasvattelet!
Tässä asia jossa voisin Lansua kompata täysin ja oli yksi suurimmista ongelmista omankin rodun kohdalla ja innostuksen lopauttajana.

Tällä hetkellä toimin kuitenkin vielä tuomarina, FCI9 ja FCI2 ryhmille ja ylläpidän virtuaalista bichon havanaisliittoa. Tuomarihommia tulen jatkamaan, havaliitosta en vielä ole niinkään varma. Luulen että jonkin aikaa olisi mukava kuitenkin olla vielä kosketuksissa havanaismaailmaan sitä kautta.
Lukittu