Sivu 1/1

Virtuaaliset koirarodut?

Lähetetty: Ma Syys 28, 2020 1:39 pm
Kirjoittaja DeeHukka
En tiedä saako tää idea kannatusta tai oonko itsekään sen puolella. Ajattelin kuitenkin avata keskustelua, jos muilla olisi vaikka näkökulmia ja mielipiteitä, oli ne sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä.

Virtuaalihevospuolella (vaikken siellä ookaan oikeastaan itse liikkunutkaan) on muutama täysin virtuaalinen hevosrotu (Sim Game Sport Horse, virtuaalinen ratsuponi, russian-based sport horse, virtuaalinen arabianpuoliverinen). Päästäkseen Virtuaalisen ratsastajainliiton sivuille ja rekisteriin rodulla on oltava selkeä suomenkielinen rotumääritelmä, nimi ja lyhenne. Näiden täysin itse keksittyjen rotujen edustajia voi sitten rekisteröidä virallisesti rekisteriinkin kyseisen rodun nimellä, eikä tarvitse merkitä risteytykseksi.

Pystyisikö jotain tällaista kenties lisäämään myös tänne koirapuolelle? En tosiaan omaa juuri ollenkaan kokemusta hevospuolelta, enkä varsinkaan näiden virtuaalirotujen parista, joten toimivuudesta en tiedä, mutta jonkinlainen virtuaalinen uuden rodun jalostaminen kuulostaa mun mielestä kiinnostavalta. Tietysti tässä olisi vähän sitä ongelmaa, että kuvia olisi yhä vaikeampi löytää, näyttelyissä tuomaroiminen voisi olla haastavampaa ja pentujen menekki pienempää, mutta tällaistahan se on myös harvinaisempien oikeiden rotujen kanssa, eikä kenenkään olisi pakko lähteä jalostamaan uutta rotua. Halutessaan voisi myös aloittaa jo siitä vaiheesta (kunhan rodun hyväksyttäisi ensin VFCI:llä), jossa rotu on jo jalostettu, ja luoda suoraan kyseisen rodun edustajia sen sijaan, että alkaisi ensin risteyttelemään saksanpaimenkoiria ja collieita.

En nyt siis tiedä yhtään, toimisiko tämä, mutta iski vain idealla ja päätin sitten jakaa :o :D Saa tyrmätä täysinkin, jos tällaisella konseptilla ei jonkun mielestä olisi tulevaisuutta.

Re: Virtuaaliset koirarodut?

Lähetetty: Ma Syys 28, 2020 4:06 pm
Kirjoittaja Timberwolf
Onhan meillä jo nyt EFR, joka pitää sisälläään kokoelman erilaisia enemmän tai vähemmän oikeita koirarotuja. :D
http://kultsu.net/virt/vfci/rekisteri/k ... ut.php#efr

Ainakaan näin ex-harrastajana en keksi syytä, miksi omia rotuja ei voisi lähteä kehittämään, jos intoa löytyy. Piirrettyjen puolella kuvienkaan saaminen ei olisi ehkä ihan niin haastavaa, jos on rotumääritelmä, jonka perusteella kukin voisi piirtää koiransa kuvat. Rotumääritelmä on kuitenkin aika lailla pakollinen, jos näyttelyitä meinaa harrastaa.

Re: Virtuaaliset koirarodut?

Lähetetty: Ma Syys 28, 2020 4:25 pm
Kirjoittaja DeeHukka
Joo totta, en tullut EFR:ää ajatelleeksikaan kun tossa EFR-rotujen kuvauksessa tosiaan puhutaan kuitenkin vaan IRL-roduista. Voiskohan sinne sitten periaatteessa pyytää lisättäväksi myös niitä itse keksittyjä koirarotuja?

Re: Virtuaaliset koirarodut?

Lähetetty: To Loka 08, 2020 11:34 am
Kirjoittaja Sparkle
Tää ois ihan superhauska konsepti kennelille, ihan uuden rodun historian ja käyttötarkoituksen sepittäminen... :cool: Kannatan!