Kysymyksiä

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Danay
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1100
Liittynyt: La Syys 20, 2008 10:28 am
Paikkakunta: Espoo

Re: Kysymyksiä

#391 Viesti Kirjoittaja Danay » Ma Huhti 02, 2012 6:54 am

^^ Tittelirivit vanhempien nimien edessä näyttää hyvältä ja arvokkaalta, koska siihen mentaliteettiin on opittu tämän kisapainotteisen virtuaaliharrastuksen myötä vuosien varrella. Jos ei olisi kisoja ja kilpailua, vaikka arvottuja ja ns. arvottomia ovatkin ja testaavat enemmänkin omistajan sähköpostinlähetystaitoja, jäisi jäljelle vain loputonta sivujen väsäämistä uusille ja uusille koirille ja kenneleille (vähän kuin expage-aikoina c:) ilman sen suurempaa käyttötarkoitusta. Tuloksista voi myös nähdä sen, että hauvan eteen on tehty jotain, eikä vain väsätty sivuja ja sitten pennutettu kuukauden sisään yhden ERIn jälkeen. Tuloksettomien koirien pariuttaminen taas kävisi vähän samasta periaatteesta kuin evm-sukuisen koiran tuominen, paitsi, että vanhemmilla onkin sivut. Tämmöisiin pohdintoihin olen itse päätynyt, vaikka en itse mitään hurjuuksia koirilta vaadikaan. Yleensä tulee otettua pentu sellaiselta vanhemmalta, jota on ihaillut taka-alalta jo jonkun aikaa tai rotu muuten kiinnostaa, ei se tittelirivi ole niin tärkeä. En kuitenkaan myöskään ottaisi pentua ns. persoonattomasta yhden illan koirasta, jolta löytyy perustiedot ja freefotosta otettu kuva, eli panostus siihen on selkeästi jätetty ihan minimiinsä.

Avatar
Tilli
Niska jäykkä kuin Chuck Norrisin hauislihakset
Viestit: 530
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 4:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#392 Viesti Kirjoittaja Tilli » Ma Huhti 02, 2012 8:37 am

Minulle kisaaminen ei ole tärkeää, oikeastaan yritän välttää hirmuisia tittelirivejä koska ne eivät ole realistisia (+ rumentavat sukutaulut, siksi en kaikkia niihin kirjoitakaan..). Minulle riittää että kasvattini saavat sivut, josta löytyy: kuva, perustiedot ja sukutaulu. Kaikki tärkeät kasvatit jäävät itselle, tottakai ;)! Minulle ei kuulu kasvattien kisaaminen tai kisaamattomuus. Sama myös vanhemmilla, riittää kuin perusjutut löytyy. Arpapeliähän se loppujen lopuksi on, hyvä että edes väritys periytyy.

Ihmettelen että osa harrastajista kisaavat koiransa aivan piippuun joka lajissa ja sitten ihmettelevat kun kumppanien löytäminen on hankalaa, suvut ovat pieniä ja suppeita. Tämä johtuu pitkälti siitä (omasta mielestäni) että koirien omistajat keskittyvät liikaa yhteen koiraan eivätkä näe kokonaisuutta, rodun hyvinvointia. Jotta vältyttäisiin sisäsiittoisuudelta (onko se sittenkään huono asia?), täytyy koiria tuoda paljon. Kahdesta tuontikoirasta saa vain yhden suvullisen koiran, neljästä tuonnista kaksi erisukuista jne.. Mitä pidempiä sukuja haluaa, sitä enemmän kantakoiria pitää olla. Järkevällä kisaamisella pystyy pitämään suurtakin koirakantaa, joka helpottaa tulevaisuudessa kasvatustyötä.
Tilli somessa
twitter: @pemberleysim
skype: simtilli
google+: Pemberley

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4775
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#393 Viesti Kirjoittaja Shady » Ma Huhti 02, 2012 9:52 am

Kopioin nyt sitten tännekkin tämän:

" Oisko mahdollista lisätä rotu listaan cimarrón uruguayo? Olen tätä muistaakseni jo pari-kolme vuotta sitten pyytäny, mutten huomannu, että olis tuolla vaikka se sinne on sanottu lisättävän. Kyseessä siis FCI2 rotu : http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... uguayo.pdf "

Vieraskirjaa ei ilmeisesti niin tiuhaan tarkasteta, sähköposti osoite ei toimi... Mitäs kautta sitä vFCI'n porukkaa sitten kiinni saa. Toivottavasti joku asioista päättävä huomaa viestini täällä :)
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - YVNL - Käräytys - KultsuRinki

Avatar
Henji
Höpsö veitikka
Viestit: 5564
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:12 pm
Paikkakunta: Pohojammaa
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#394 Viesti Kirjoittaja Henji » Ma Huhti 02, 2012 7:26 pm

Ennen sekarotuisilla oli oikeus kisata paimennuksessa. Päätettiinkö tämä ottaa pois kun Virtuaalinen Paimenkoirayhdistys muutti osoitetta jne.? Rupesin katsomaan kun oma koira hylättiin useammasta paimennuskisasta, että ei sitä ainakaan nykyiseltä rotulistasivulta löydy. Eli onko kyseessä sääntämuutos vai unohdus liiton puolesta..

Avatar
Sparkle
Lassien tassuhiki
Viestit: 3507
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#395 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Ma Huhti 02, 2012 7:57 pm

Henji: VPKY'hän vaihtoi "omistajiaan" ja ainoa sääntömuutos, joka tuli voimaan, oli tulospalvelun poisto sekä täten osallistumiskoodin muuttaminen, plus tämä pieni rotulistan muutos. Paimennuksessa saa kisata vain nämä rodut ihan syystäkin.
Olis tosi epäinhimillistä, jos paimennuksessa saisi kisata parsonrusselinterrieriXdobermanniXchihuahuaXbichon frisé, koska yksikään noista roduista ei ole jalostettu paimennukseen, eikä täten paimennusviettiä voi missään määrin olla: mutta silti kyseinen risteytys on puhdas sekarotuinen. Ymmärrän kyllä, että esimerkiksi kelpieXbortsumixaus voi olla hyväkin paimenkoira, mutta taas tuomareille alkaa mennä raskaaksi yrittää etsiä koirien sivuilta niitä rotuja, joita koirassa on.
Kaikki säännöt ja rodut on peräisin vanhan VPKY'n sivuilta, mutta sekarotuisia ei nykyään hyväksytä mukaan. Olisi todella epäreilua ja ennen kaikkea epärealistista, jos dogo argentinoXbullterrieriseropi saisi kisata paimennuksessa, mutta esimerkiksi puhdas bullterrieri taas ei saa.

Joskus vielä tuomarit voivat olla huolimattomia ja hyväksyä koiran jatkamaan kisaustaan, vaikka olisikin sekarotuinen. Jossain vaiheessa kuitenkin joku huomaa, että kyseessä ei ole oikeanrotuinen koira: viimeistään valionarvon anomisessa.

Avatar
-Milla-
Kriisissä
Viestit: 881
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 7:16 am

Re: Kysymyksiä

#396 Viesti Kirjoittaja -Milla- » Ke Huhti 04, 2012 7:09 pm

Tää nyt voipi olla hiukkasen typerä kysymys, mutta menkööt. :D Eli siis mulla on yksi villakoirapointteri, joka on varustettu piirroskuvilla. Villakoirapointterilla ei ole suomennettua rotumääritelmää ja rotu ei ole vFCI:n listoilla. Mulla on periaatteessa sen verran taitoa et voisin ihan itse suomentaa sen rotumääritelmän. Ongelma on se, että miten ihmeessä etenen tässä hommassa? Onko kellään ollu mitään vastaavaa tilannetta harvinaisten rotujen kanssa? Muutenkin oon tosi pihalla PIVIKO hommista. :D

Avatar
Danay
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1100
Liittynyt: La Syys 20, 2008 10:28 am
Paikkakunta: Espoo

Re: Kysymyksiä

#397 Viesti Kirjoittaja Danay » To Huhti 05, 2012 2:52 pm

Mikä rotu minulle seuraavaksi? Haluan vähän etsiskellä sitä sopivinta. Kriteereistä ehkä tärkein on, että rodulle ei saisi olla ominaista liian sellainen "nuoleskeleva" luonne. Jos jostain en koirissa tykkää, niin sellaisesta omistajan ehdottomasta jumaloimisesta, näin vähän kärjistettynä. Tietynlainen jääräpäisyys ja huumorintaju on tärkeää! Shiba ja bullterrieri löytyy entuudestaan.

// Tuleepas kummallinen lauma minulle :'D bichon frisé ja husky kuulostaa molemmat potentiaalisilta. Sparkle, v-koirat kyseessä niin liikutus ei ole niinkään mikään kynnys.

Avatar
sukelluskettu
Ammattimouhoaja
Viestit: 2686
Liittynyt: Su Loka 03, 2010 4:11 pm
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#398 Viesti Kirjoittaja sukelluskettu » To Huhti 05, 2012 3:15 pm

^ Bichon frisé :---D Osaa kuunnella ja tekeeki asiat tosi hyvin, muttei oo sitä pakon omasta tarvetta miellyttää omistajaa. Toi meijänki koira lähtee välillä niin käsistä, ku se päättää että enää ei kiinnosta mikää ja sillon se lopettaa kaiken, se lykkää takamuksesa maahan ja on vaa. Se on niin jukopää aina välillä, että tässä ois oikee hyvä rotu! :--D
.
.
 • Kuva

Avatar
Sparkle
Lassien tassuhiki
Viestit: 3507
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#399 Viesti Kirjoittaja Sparkle » To Huhti 05, 2012 6:29 pm

Danaylle ehdottaisin haskia, jos on potentiaalia liikuttaa koiraa oikein ja suhtkoht paljon. Ei muuten paljoa oo tarvetta miellyttää sitä omistajaa, vaikka kaikki koirathan ovat erilaisia, mutta omin kokemuksin voin sanoa, että ei oo todellakaan liikoja persettä nuoleskeltu. Siperianhuskylle ääni siis!

Avatar
KuroNeko
Kanada
Viestit: 1392
Liittynyt: Su Heinä 10, 2011 9:42 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Kysymyksiä

#400 Viesti Kirjoittaja KuroNeko » To Huhti 05, 2012 8:11 pm

Jos jääräpäisyyttä ja huumorintajua kaipaat, niin ota joku pieni terrieri! :-D Sellaisesta löytyy luonnetta vaikka muille jakaa eikä omistajaa todellakaan viitsitä miellyttää jos ei aivan pakko ole.
Canihaukun ~ Hawktime ~ Doxfree & Fortamio ~ yksityiset

Those who mind don't matter, those who matter don't mind

Avatar
welmu
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1057
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 3:44 pm
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#401 Viesti Kirjoittaja welmu » Su Huhti 08, 2012 4:10 pm

Kuuluukohan tää tänne, mut missä lajeissa vehnäterrieri voi kisata virtuaalisesti?

/ Niin ja onko virtuaalisesti olemassa paljon kyseistä rotua?

// Kiitos paljon Kendra!
Dilis - vehnäterrierit vuodesta 2012

Avatar
Kendra
Höpsö veitikka
Viestit: 6243
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:19 pm

Re: Kysymyksiä

#402 Viesti Kirjoittaja Kendra » Su Huhti 08, 2012 5:30 pm

welmu kirjoitti:Kuuluukohan tää tänne, mut missä lajeissa vehnäterrieri voi kisata virtuaalisesti?

/ Niin ja onko virtuaalisesti olemassa paljon kyseistä rotua?
Agility (maxi), toko & mejä + koiratanssi, flyball, maastoesteet ym. Tuskin näitä vehniä ihan hirveästi virtuaalisesti on.
 • It really doesn't matter if you're wrong or if you're right
  'Cause once you get the teeth in, nothing really fights
  Except for me, I do it like I got nothing to lose

Avatar
Mima
Lassien tassuhiki
Viestit: 3591
Liittynyt: To Heinä 15, 2010 2:44 pm
Paikkakunta: Toholampi/Kannus
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#403 Viesti Kirjoittaja Mima » La Huhti 14, 2012 5:37 pm

Löysin tämän sivun tämän sivun kautta Pikkusaaren sivuilta. Tarkoittaako tuolla ensimmäisestä linkistä löytyvä kappale Kaikkia kuvia voi vapaasti käyttää pois lukien kaupallinen käyttö, että noita saisi käyttää virtuaalikenneleilläkin, vai tarkoittaako tuo vain omistajia?

/Niin mää vähän arvelinki

Avatar
Kendra
Höpsö veitikka
Viestit: 6243
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:19 pm

Re: Kysymyksiä

#404 Viesti Kirjoittaja Kendra » La Huhti 14, 2012 5:44 pm

Mima kirjoitti:Löysin tämän sivun tämän sivun kautta Pikkusaaren sivuilta. Tarkoittaako tuolla ensimmäisestä linkistä löytyvä kappale Kaikkia kuvia voi vapaasti käyttää pois lukien kaupallinen käyttö, että noita saisi käyttää virtuaalikenneleilläkin, vai tarkoittaako tuo vain omistajia?
Luultavasti vain omistajia, sillä mun mielestä Pikkusaaren kuvat/kuvauskeikat maksavat lähes poikkeuksetta.

// Joo sivuilta löytyy: Kuvien luvaton kopiointi sivustolta kielletty
 • It really doesn't matter if you're wrong or if you're right
  'Cause once you get the teeth in, nothing really fights
  Except for me, I do it like I got nothing to lose

Avatar
Henji
Höpsö veitikka
Viestit: 5564
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:12 pm
Paikkakunta: Pohojammaa
Viesti:

Re: Kysymyksiä

#405 Viesti Kirjoittaja Henji » Su Huhti 15, 2012 10:38 am

Mima - tuo tekstihän on tarkoitettu tuollaisen levyllisen kuvia tilanneille henkilöille (kuvasession jälkeen kuvat toimitetaan asiakkaalle tuollaisessa cd'ssä).

Viestiketju Lukittu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa