Me wanhat virtuaalikoirailijat

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Marcia
Höpsö veitikka
Viestit: 6278
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:56 am

Me wanhat virtuaalikoirailijat

#1 Viesti Kirjoittaja Marcia » To Maalis 12, 2009 8:05 pm

Joskus vanhassa turrilassa (?) oli muistaakseni Raj:n pystyttämä topic. Aiheena oli, että muisteltiin alkuaikoja ja julkaistiin vanhoja virtuaalikenneleitä, eiks je? Voi lukottaa jos yp. näkee sen tarpeelliseksi..

Ja mähän aloitan!

Kaikki varmasti muistaa mun ensimmäisen kennelin Cimma's Veronican? Harvinaisen typerä kennel mullakin oli silloin. Freewebsin EASY layout, hirveä tausta ja nuo koirien sivut + luonteet :mrgreen: Kennelin esittelyssäkin on pätkä " Koira laittaa päänsä luimuun ja toinenkin koira katselee pelokkaasti neitiä päin ". Jotenkin niin naurettavaa :)

Koirat sivulta löytyy kivasti linkit koirien sivuille ja ote saksanpaimenkoiranartun Fannyn sivuilta: "Fanny on yleensä talvisin poliisin apuvoimana, joten se ei voi leikkiä talvileikkejä kanssamme. Se harmi, mutta muuten Fanny on mukava koira." ja koirien luonteet olivat tyyliin "pentuna villi, voi näykkiä. Haukkui ennen sille ja tälle, saatiin kitkettyä pois".
Kasvatusvaatimuksissa mulla oli perusehdot "Joko emä tai isä pitää olla omasta kennelistä.
Emän & Isän pitää olla terve. Muuten pentuja ei teetetä. Koirilla ei ole pakko olla kisatauluja, mutta olisihan se kiva.
Sukua pitää löytyä edes jonkimmoista. Teetämme pentuja vain, jos kaikille pennuille löytyy koti. Yleensä otamme 4-6 pentueen koirista 1 omalle kennelille. "


Nyt hyvät (wanhat) turrikat, areena on teidän :)
Do you hate that you love me or do you love that you hate me?
All you bitches be bitin', I hope you don't give me rabies

Avatar
Viivi
Höpsö veitikka
Viestit: 5632
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 5:44 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#2 Viesti Kirjoittaja Viivi » To Maalis 12, 2009 8:07 pm

Mikähän tämän "ikäraja" on, että kuinka kokenut pitää olla, että tänne pääsee kirjoittamaan? Kun itsekkin olen reilut 5-vuotta ollut täällä, mutta onko se ihan tarpeeksi? D:D

// Okei. Taisin aloittaa koko virtuaalikoirailun vuonna 2004, sekin oli suurimmaksi osin turrilan Julyn ansiota. Perustin tallikennelin, minkä nimeksi annoin upean Talviruusu, hienosti yhdistellen. Aloitin siis, kuten muutkin ihan EASY-ulkoasulla, mitä pidin huimana suorituksena, koska en itse kuvitellut koskaan aikaisemmin törmääväni tälläiseen toimintaan. Kun sain enemmän tietoa ja taitoa kaikkeen, ajattelin yrittää opetella tekemään ulkoasuja, mutta minut tuntien, ei siitä tullut mitään. En jaksanut sitä kauaa, kyllästyin, vaikka enhän silloin kisauttanut mitään, en edes kasvattanut! Minulle silti se oli kauhea työ ja tuska pitää sitä pystyssä, joten lopetin.

Taisin hoitaa parissa tallissa hevosia siinä aikana hoitakirja tyylillä ja myöhemmin pääsin hevoset.comiin juttelemaan, siitäkin ehdotti kiva mesekaveri Aini. Pyörittyäni siellä, joku selitti (kuten itse olin niin vajaa), että on olemassa myös virtuaalikoirailulle suunnattu foorumi. Eipä aikaakaan kun olin täälläkin juttelemassa, teineilemässä ja muutenkin selittämässä jotain aivan turhaa. Vanha suola alkoi janottamaan, joten perustin virtuaalikennelin vuonna 2007, kantaen nimeä Fibula. Kasvatimme shelttejä siskoni Iinan kanssa fiiliksissämme ja saimmekin ihan kivaa suosiota! Aika kului, minä vanhenin ja silloin aloin todella kiinnostua ulkoasujen tekemisestä! Alku oli tietysti todella lupaava, sellaisia pikselimössöjä josta ei tiennyt minne se teksti pitäisi tunkea. Toki se oli minulle suuri saavutus, että osasin tehdä sellaisen, mutta nyt melko kokeneena, se on minulle tuttua, mutta siitä käsialasta en sano mitään.

Virtuaalikoirailut jatkuvat minulla toivottavasti mahdollisimman pitkään, olisihan se kiva jos olisi vielä viiden vuoden päästä täällä, kun 10 vuotta olisin täällä pyörinyt!
v. 2014 tyylilyyli, v. 2013 vitsiniekka, v. 2012 tyylilyyli, v. 2011 kaunein avatar, v. 2010 kaikkien kaveri

Avatar
Marcia
Höpsö veitikka
Viestit: 6278
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:56 am

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#3 Viesti Kirjoittaja Marcia » To Maalis 12, 2009 8:10 pm

^Toki! :DD Itse pitäisin sitä kahta- kolmea aktiivista vuotta ihan hyvänä rajana, että jotain suurta muutosta on tapahtunutkin.
Do you hate that you love me or do you love that you hate me?
All you bitches be bitin', I hope you don't give me rabies

Minnea
Kanada
Viestit: 1656
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 6:32 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#4 Viesti Kirjoittaja Minnea » To Maalis 12, 2009 8:27 pm

Heh, olen pyörinyt virtuaaliporukoissa jo 9-vuotiaasta :mrgreen: Muistan kyllä hyvin sen ajan, kun itse aloittelin virtuaalikenneltouhun.

Jos joku sanoo Freewebsin valmisleiskakenneleitä alkeellisiksi, niin tietäisittepä, mitä ExPage-kennelit olivat! Jokaiselle omalle sivulle piti luoda oma tunnus. Niissä oli jonkun verran popup-mainoksia (kaiketi, jos oikein muistan), ja sivulta loppui tila melko helposti. Joten hienompia koodauksia oli turha edes haaveilla. Mutta se oli luksusta, jos sulla oli Geocitieksessä kenneli. Mun ensimmäinen kennel oli muuten ExPagella, ja sekin oli poisannettu kennel : DDDD (Nimeltään DogiWolf).

Kisaamisesta en tiennyt mitään, toimin ennen omaa kenneltäni (ja sen jälkeenkin jonkun aikaa) hoitajana. Kerran erehdyin jollekin kisasivulle (oli kai ESP VNL:n näyttely) ja meinasin ilmoittaa hoitamani tiibetinspanielin sinne, mutta en sitten ilmoittanutkaan. Siitä mun urani virtuaalikoirieni kisaajana.

Mä vieläkin muistelen vanhoja VNL'iä suuresti ihaillen. Pidin niiden ulkoasuista, ja niiden toimivuus miellytti minua: esimerkiksi muutama vuosi sitten sama tuomari saattoi tuomaroida kolme tai neljäkin ryhmää samasta KV-näyttelystä. Sanalliset arvostelut olivat yleensä ihan vain muutaman sanan mittaisia. Oi niitä aikoja <3
älä sano että olet ihastunut minuun
saatat tarkoittaa sitä

Avatar
Mona
Nostaa rautaa
Viestit: 901
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 4:51 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#5 Viesti Kirjoittaja Mona » To Maalis 12, 2009 9:33 pm

Minun ensimmäinen kennelini oli JennaRosen kanssa 2003 LonelyWolf's (Expagellapa tietysti) :-D. Siellä kavatettiin dobermanneja ja englanninbulldoggeja (tai no ei meillä ikinä yhtään pentuetta ollut...), ja sitten omana lisänään oli Marsulandia :'). Ihanan kamalaa aikaa. Harmi kun Expage ei enää toimi, olisin niiiin halunnut linkittää LW:n tähän :-DD.

Seuraavaksi perustin yksin Geocitiesin PageBuilderilla Aquamarinan, mutta nimi vaihtui pian Lamourinaksi, koska joku virtuaalihevostelija tuli valittamaan nimestä. Lamourinan KEHITTYNEET (html-editorille muuttaneet) sivut löytyvät täältä (yep, olin silloin Yellona...). Yhden koiran luonteesta otos tässä: Rinalla on upean aurinkoinen luonne. Se on erittäin miellyttämisenhaluinen ja joskus jopa kun ihmiset puhuvat keskenään ja Rina kuulee koulutuksesta tutun sanan, se toimii välittömästi. Hauskaa onkin kun se kesken kaiken alkaa ryömimään yms. "HEHEE" :-D. Lamourinalla oli yksi pentue (tässä), josta muun muassa Juha-Starchild omisti yhden koiran!

Sen jälkeen mulla on ollut näitä virtuaalikenneleitä miljoona. Yhden vuoden pituisen tauon pidin, mutta eksyin takaisin ja nyt olen taas ollut yhtäjaksoisesti pari vuotta mukana.

// Joo ja sitten alkuaikoina Turrilassa tappelin Juhan kanssa niin paljon, että sain jopa varoituksen :mrgreen: . Oi niitä aikoja.
SUSILAPSI.NET
Living on Elm Street.
Kingdom of Devonia.

Avatar
Marras
Turrilan Tukija
Viestit: 1463
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 10:56 pm
Paikkakunta: TKU

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#6 Viesti Kirjoittaja Marras » To Maalis 12, 2009 10:10 pm

Mä olen ollut virtuaalimuailmassa since 2000, vähän ennenkuin oma hauva saapui taloon. Mutta aikalailla vuoden lopulla. Silloin tein ensimmäisen virtuaalihoitolani Expagelle, joku "Katsun ja Annikan eläimet" tms ja typotin ihanasti chihuahuan chihauhauksi, josta äitee jaksaa vieläkin muistuttaa. Yyh! ;D Jouduin tekemään sen pikkusiskoni kanssa, koska sisko oli mustankipeä kun sain tehdä jotain _tuollaista_ internettiin :<<. Siellä vieraskirjassa olikin sinne monia haukkumisia, miten karsea paikka. Hoitajiakaan ei yhtään ollut, paitsi minä itse :D.

Sitten siirryin Geocitiekseen.. BlackFang's jos en väärin muista? oli ensimmäinen "kunnon" virtuaalikennelini. Osa sivuista oli Expagella tosin, koska sinne oli niin helppo tehdä.. Taisin kasvattaa saksanpaimenkoiria (vai kasvatinkohan edes) ja mun mielestä se oli vaan upea! Jokaisella sivulla oli sama tausta, josta sain paljon miinuksia arvostelusivuilta, koska se oli tosi "mälsää" :D. Siihen aikaan kaikki myös himoitsi Flamingtext-sivustolla tehtyjä otsikoita, ja harrastin niitä itsekin.

Blackfang'sin jälkeen taisi sitten tulla Story's, jonka ulkoasun koodasin aivan ensimmäistä kertaa html:llä. Sivusto oli sellainen harmaan liila, frameilla tehty.. ja se kasvatti hovawartteja! Olin luultavasti ensimmäinen tai toinen, en ole ihan varma, mutta ensimmäisiä kasvattajia. Siitä sitten lähti Guardiaksen tarina ja on edelleen pystyssä. Tosin välillä olen kasvattanut nimellä Dwarven's sekä jollakin muulla myös.. Mutta en muista sitä.

Sitten mulla on ollut joku länsigöötanmaanpystykorvia kasvattava virtuaalikenneli, sekä Beaty's, joka kasvatta keeshondeja. Se oli sellainen ihana vaaleanpunainenulkoasu ja taustalla soi joku nätti musiikki jostain musikaalista.. En nyt kauheasti muista, olen pyyhkinyt mielestäni nämä.

Karvaturrit foorumilla olen ollut alusta asti. Kukakohan mun tutustutti siihen Depsun tekemään :0

Mutta jos jotain oikein muistamisen arvoista pitäisi mainita, tulee se olemaan Will(iam?). Se oli vaan, miten jokikinen turrikka chatissa oli niin tulisesti rakastunut siihen hyyppään :mösse:.

noel
Aspartaamin annostelija
Viestit: 3976
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 7:13 pm

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#7 Viesti Kirjoittaja noel » Pe Maalis 13, 2009 10:49 am

Itse aloittelin virtuaalikoirailua kunnolla vuoden 2006 alussa, 2005 oli vähän sellaista toisten kenneleissä hoitelua enkä itse pitänyt mitään paikkaa. Eli on ihan kiitettävän kauan, n. 4 vuotta tullut virtuaalimaailmassa pyöriskeltyä.

Kaikki lähti ensin gerbiileistä, mutta ihan parin viikon sisään tuli toinen (ensimmäinen oli siis vuonna 2005, sellainen tosi pieni juttu) virtuaalikennelini, Snow-Paw. En siis todellakaan tiennyt tuon olevan IRL-kennel, ei siihen aikaan niissä porukoissa tiedetty mitään FCI:stä tai VFCI:stä. Pääosin oli sitten kennel hoitajatoimintaa, koirilla ei kovinkaan paljon kisattu, yhteensä sen n. vuoden taipaleen aikana kisattiin tasan yhdessä kisassa kolmella koiralla. Kasvatusrotua ei ollut, koiria oli kaikenrotuisia. Pääosin Snow-Pawista löytyi pitkäkarvaisia collieita ja shetlanninlammaskoiria vain koska silloin eräästä colliekennelistä sai kopioida kuvia. Kaikkien koirien säkäkorkeudet sun muut tiedot saattoivat olal ihan päin mäntyä, värit toki pitivät paikkansa. Pentueita tuli yksi, ja sekin oli sellainen "kaikki koirat jää tänne"-pentue.

Kun Snow-Paw lopetti joskus vuonna 2006, perustin kaverini kanssa kennelin jonka nimi oli Töpötin. Sen myötä löysin myös Karvaturreihin, joka oli ihana sattuma. Töpöttimessä ei myöskään ollut mitään kasvatusrotua, sinne tuli muutama Snow-Pawin koira ja pari uutta. Töpötin ei pitkään pystyssä ollutkaan, kun sen tilalle tuli seuraava kennel, Bueno. Buenossa sitten olinkin yksin paikkoja pystyssä pitelemässä. Bueno ei koskaan päässyt edes kunnolla aukenemaan maailmalle, kun sekin jo lopetti. Buenossa olisin kasvattanut sammareita, ranskiksia, staffeja ja belgejä.

Töpöttimen jälkeen otin kunnolla virtuaalipuuhista kiinni, joten 2007 lopussa perustin Dipin. Dippiä varmastikaan kukaan muu ei muista, mutta häpeän edelleen syvästi alaotsikkoa "shelttejä jauhelihassa ja raksuissa"... Eli siitähän sen tietää, Dipissä oli shelttejä (sen jälkiä ovat enää nykyiset koirani Tomb Rider Kiipelissä ja Timebomb Kiipelissä). Dippi oli hetken auki, kunnes jo tahdoin muuttaa kennelnimeä. Dippi muuttui Untitlediksi, ja mukaan tulivat myös samojedit pitkän harkinnan jälkeen. Löytyi URL- ja IRL-kennelit nimeltä Untitled, joten nimeä piti jälleen muuttaa. Sitten Kelmi keksi aivan ihanan nimen, Kiipelissä, ja siitähän kennelistä tuli ja pystyssä pyöritään edelleen ;)

// Kyllä musta ainakin 2-3 vuotta on tosi kauan, kun ajattelee, ettei jotkut pysy harrastuksen parissa edes yhtä ;) Ja aika kuluu tosi hitaasti, joten jo pelkästään yhdestä vuodesta voi sanoa "vau! Miten olenkaan jaksanut?"
/// Mm, no jaa periaatteessa siinä vaiheessa ei voi vielä sanoa itteään vanhaksi konkariksi, mutta sitten kun pääsee siihen neljän viiden vuoden kokemukseen, niin sitten voitaisiin jo sanoa pitkään piireissä pyörineeksi.

Avatar
Lansu_
Höpsö veitikka
Viestit: 5907
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:33 am

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#8 Viesti Kirjoittaja Lansu_ » Pe Maalis 13, 2009 4:04 pm

Virtuaalikenneleitä ja -talleja kiertelin jo ennen tänne eksymistä ja rakentelin siinä sivussa Wordiin omia "virtuaalihoitoloitani". Myös vihkotalleja ja -kenneleitä mulla taisi joskus olla. Ensimmäinen kokemus oikeasta virtuaalitallista oli eräässä Expagetallissa hevosen hoitaminen ja sitten virtuaalinen hoitokoira.
Mä aloitin virtuaalikoiratouhut näissä piireissä alkuvuodesta 2005 eli reilu neljä vuotta on täällä tullut pyörittyä. Ennen ensimmäistä virtuaalikenneliä mulla oli muutama hassun surkea yritys ylläpitää virtuaalitallia. Mitään mielikuvaa noiden virtuaalitallien nimistä tai osoitteista ei mulla ole, taisivat olla jossain Freewebsissä valmiilla leiskapohjilla.

Ensimmäinen virtuaalikennelini oli pitkäkarvaisia collieita kasvattanut Virtuaalikennel Ikuisuus (maaliskuu 2005), jonka sivut näkyy vieläkin olevan netissä. Tässä nyt vaikka muutama sivu näytille: etusivu, koirat, kasvatus ja esittely. Sivusto oli toteutettu frameilla, joten linkkejä ei valitettavasti näy. :P Kuten näkyy niin ulkoasu oli tosiaan toteutettu HTML-kielen avulla, aika ihmeellistä että olen tuollaisetkin sivut saanut aikaan ensimmäiselle kennelilleni. :D Mitään ihan älyttömiä väittämiä tai toteamuksia en kennelistä löytänyt, mutta jotaun sellaisia mitä en kyllä meripelastajaan laittaisi. Jos nyt ei muuta niin huomaa ainakin miten on oma kirjoitustaito vuosien kuluessa kehittynyt.
Ikuisuuden rinnalle syntyi pian Tilkkutäkin kennel, jolla ei ollut mitään erityistä kasvatusrotua. Ainakin novascotiannoutajia ja valkoisia länsiylämaanterriereitä siellä asusteli. Tilkkutäkistäkin näkyy olevan vielä jämät jäljellä: etusivu, esittely ja kasvatus. En millään muista mistä osoitteesta koirien sivu löytyy.
Tilkkutäkin jäi nopeaksi tähden lennoksi, sillä seuraavaksi yhdistin molemmat kennelini piirroskuvilla varustetuksi Royalhill Farmiksi, jonka sivut löytyvät täältä. Sivuilta löytyy jonkin verran piirroksiani, niin koirilta kuin tilan esittelystäkin. Noita onkin yllättävän hauska selailla ja muistella vanhoja. Muistan nimittäin hyvin kun piirtelin kyseisiä kuvia lasikuistilla. :D

Lasitetun lienee kennel, jonka ainakin jotkut muistaa. Se syntyi Royalhill Farmin rinnalle ja tarkoituksena oli kasvattaa kennelissä FCI5:n rotuja. Kyllästyin kuitenkin piirroskuvalliseen farmiin ja siirsin kaikki koirani Lasitettuun. Ajan kanssa Lasitetussa kuitenkin erikoistuttiin ensin harvinaisiin rotuihin, sitten harvinaisiin ja molossirotuihin sekä viimeisenä landseereihin ja newfoundlandinkoiriin. Harvinaisia rotuja ja molossikoiria kasvattaneen Lasitetun sivut löytyvät täältä. Lasitettuun ehti syntyä muistaakseni kaksi pentuetta, landseereita ja valkoisia länsiylämaanterriereitä. Kyseessä on myös yksi pisimpään pyörineistä virtuaalikenneleistäni, sillä sen toiminta oli aktiivista syyskuusta 2005 aina huhtikuuhun 2007.
Lasitetun rinnalle nousi pian toinenkin kennel, australianpaimenkoiria kasvattanut Yo'wara. Aussiet olivat mukana läpi Yo'waran historian, mutta hetken aikaa ehdin kasvattaa myös saksanpaimenkoiria ja bordercollieita - tosin vain aussiesta ehti syntyä pentue. Yo'wara toimi Lasitetun tavoin syyskuusta 2005 huhtikuuhun 2007. Jos totta puhutaan niin toisinaan tekisi mieli herättää tämä kennel pystyy, mutten ole raaskinut, koska en tiedä riittääkö aikani ja innostukseni.
Lasitetun ja Yo'waran rinnalla toimi vielä jonkin aikaa Huopatossun -niminen samojedinkoiria ja eurasiereita kasvattanut virtuaalikennel. Tämän sivuja minulla ei valitettavasti ole enää tallessa, sillä olen poistanut ne domainiltani. Huopatossun tarkkaa elinaikaa en muista, mutta se kaatui Lasitetun ja Yo'waran tavoin huhtikuussa 2007. Tähän kenneliin ei pentueita ehtinyt syntyä.

Huhtikuussa 2007 pistin tosiaan kaikki silloiset kennelini matalaksi ja päätin aloittaa puhtaalta pöydältä. Tuolloin tein päätöksen etten enää käytä kuvaamiani kuvia virtuaalikoirilla. Syynä oli erään eurasierharrastajan yhteydenotto, jonka kaltaisia en halunnut saada enää koskaan koirien omistajilta - en varsinkaan lansuihmisiltä. Kaikkien uudistusten tuloksena syntyi Meripelastajan, joka tälläkin hetkellä puksuttaa eteenpäin niillä periaatteilla, jotka tuolloin asetin itselleni ja virtuaaliharrastukselleni. Kennelin syntymästä tulee ensi kuussa kuluneeksi kaksi vuotta. Noihin pariin vuoteen mahtuu yhdeksän omaa koiraa, kolme sijoituskoiraa ja kolme pentuetta sekä lukematon määrä tuskanhikeä (mm. 18 ulkoasun verran). Meripelastajasta on tullut sen verran tärkeä mulle, että veikkaanpa sen kaatuvan vasta sitten kun joskus lopetan nämä touhut.
Meripelastajan rinnalle nousi lokakuussa 2008 irlanninsusikoiria kasvattava Ionraic Gael. Myös tämä on mulle suhteellisen tärkeä projekti, mutten kyllä uskalla luvata sen kestävän yhtä kauaa kuin Meripelastajan.

Tiivistettynä näihin neljään virtuaaliharrastusvuoteeni mahtuu yhteensä kahdeksan kenneliä, noin 40 virtuaalikoiraa ja kuusi pentuetta. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan...! :D
When the hurricanes came for me
I could finally crash again
And that's how I became the sea

Avatar
Elina
Analysaattori
Viestit: 2859
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 2:34 pm
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#9 Viesti Kirjoittaja Elina » Pe Maalis 13, 2009 9:26 pm

Mulla oli ekat sivut Matmicessä, ja nehän on tosiaan hävinneet jo kokonaan, kun matmice muutti sitä systeemiä toisenlaiseksi. Jotenka minun ensimmäistä virtuaalikenneliä, Rapatassua vuodelta 2004, ette saa nähdä. Ulkoasu oli tosiaan sellanen, jossa tausta vaihtu joka sivulla, jokaiselle sivulle piti tehä oma tunnus jne. Loppujen lopuksi se oli kuitenki aika siisti kennel kaikesta huolimatta. Siis ei mikään animaatio-otsikko-väriläiskä-hörhelö. Rapatassussa oli paljon hoitajia, paljon koiria ja myös paljon laittomia kuvia. Jostain syystä se kuitenki menesty hyvin ja oli toiminnassa lähes vuoteen 2006. Rapatassun rinnalla mulla oli varmaan 6 erilaista firmalan virtuaalikenneliä, joista yhteenkään ei tullut niin paljon hoitajia, että olisi pärjännyt. Rapatassu siis pysyi sinä ykköskennelinä, jonka annoin sitten joillekin kahdelle ihmiselle, kun ite lopetin hoitajakenneleitten kans touhuilun.

Kisakenneleiden parissa aloitin joskus marras-joulukuussa 2005 yhessä Hobun kans. Eka kennel tais olla just DarkStorm's tai SchneeSturm's tai WolfSpitz's tai joku, yks pentueellinen akitoja sinne kuitenki synty, jos en väärin muista. Mutta ne ekat kisakennelit oli tosiaan freewebsin valmispohjille tehtyjä. Vuoden 2006 maaliskuussa mie sitten tulin tänne pyörimään kera NachtFrostin ja täällä ollaan edelleen. Kenneleitä on ollu varmaan 20 kappaletta koko aikana, koiria ehkä lähemmäs 200, jos ihan kaikki lasketaan yhteen... Nyt ollaan menty jo yli puoltoista vuotta yhellä ja samalla kennelillä ja suunnilleen samoilla koirilla, aika siistiä! :D
Tassutellen Tessun tahtiin + Ensimmäistä odottamassa

Aina tulee olemaan eskimoita, jotka neuvovat Kongon alkuasukkaille miten menetellä helteen tullen. - S.J. Lec

Avatar
Manu
Epätoivoinen katse
Viestit: 463
Liittynyt: Pe Kesä 27, 2008 10:30 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#10 Viesti Kirjoittaja Manu » Pe Maalis 13, 2009 10:13 pm

Muistaakseni aloitin virtuaalikoirailun jos vuonna 2003, aloittaessani kolmatta luokkaa. Silloin se oli vain sellasta muiden "kivojen pikku-Fifien" hoitamista kauheissa Googlen kuvissa. Ja kun se oli niin kauheen kiva hoitaa sitä Tippeä ja Nakkia, niin pitihän se omakin pistää pystyyn. Ja hei, te muistelette kauhulla Expagea (joo se on kauhea), mutta muistaako kukaan silloista ilmaissivutila "Firmalaa"? Paikkaan sai tehdä vain viisi sivua, koodeja ei ollut lainkaan, vain kaksi sivun ulkoväriä sai päättää. Se oli niin kauhea, mutta siitä piti aloittaa, joten kennelin nimi oli tyylikkäästi kennel Herkkuluu, sen lisäksi eläinhoitola, jonka nimeä en muista ja kissahoitola MilkPaw tms. Kaikissa oli luvattomat kuvat, ja tiedot tyyliin "Nappi on ihana ja tykkää nukkua." Sitten Firmalasta tuli maksullinen ja me saatiin siirtyä Freewebsin valmisleiskoihin.

Silloin kun aloitin Kennel Hokkuksen, käytössä oli vielä se sellainen vaaleanpunainen kukkaperhoshärpäke, jos joku muistaa. Sen jälkeen toi ulkka on vaihtunut kai kahdesti..? Okei, no ekaks, noi etusivun tekstit. Tokaks, koirien sivu, luonteet, yök. Huomatkaa, ei copy merkintöjä. Loput sivuista on vähän non-care. Huomatkaa "omistaja" sivulla päiväkirja. Suurin ero entiseen, siellä on "copyt yms" sivut olemassa! Ja toi banneri hyi vttu..

Tuon jälkeen rupesi oikea kenneltehtailu. Lisää vaan putkahti, ja niitä ei koskaan julkistettukkaan. Ehkä jopa tunneituin kennelini oli parsoneita ja jackeja kasvattanut QuuQuuCenter, joka edelleen kantaa ylpeästi "TAUKO!" merkkiä.

Ja oikeasti aloitin kisaamisen vasta viime vuonna. Pistin pystyyn Jumping Mad:in (silloin vielä Banaanin) ja Kiirastulen (silloin vielä Welsh Dale's) vähän myöhemmin. Eli enemmän ja vähemmän aktiivisesti on mukana näissä virtuaalitouhuissa oltu jo 6 vuotta, jos nyt edes oikein laskin.
kun menit sijoiltasi onnesta, sinä kerroit, että se tuntui siltä
kuin kaikki nivelet ois naksahtaneet aina leukaa myöten pois paikoiltaan

Avatar
smoothtar
Nakkisotilas
Viestit: 207
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 8:28 am

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#11 Viesti Kirjoittaja smoothtar » Pe Maalis 13, 2009 11:58 pm

Herranjestas... mäkin oon näissä piireissä pyörinyt jo kohta 10 vuoden ajan :o Niin se aika vaan menee... :mrgreen: Tosin viimeiset vuodet olen aikalailla häsännyt vaan tuo taka-alalla. Ja viimeisen vuoden tai ainakin puolen vuoden ajan vaan sivusta seuranneena. Virtuaalikoiriahan mulla ei kuukausiin enää ole ollut.

Lyhyemmin tätä mun historiikkia, en jaksa nyt ruveta mitään romaania väsäämään: :lol:
Mulla touhu lähti v. 1999 kun törmäsin virtuaalitalliin, eka sie hoitajana. Sitten se talli lopetti ja perustin oman tallin. Ja ekat sivuthan toimi expagella ja sittemmin siirryin geoon. Sitten löysin tieni virtuaalikenneleihin, kennel Karvaturriin jossa aloitin hoitajana. Sittemmin kennelmestarina ja loppupeleissä musta tuli sen kennelin omistaja. Siinä sivussa Karvaturria pyöriteltäessä toimin myös hoitajana Marjon pitämässä WellDonessa <3
Vuonna 2001 perustin CoolDogin joka sittemmin toimi vuoteen 2008 saakka kunnes oman ajanpuutteeni vuoksi kennelin jouduin raskain ja erittäin haikein mielin lopettamaan.

Mutta on tässä vuosien varrella tultua aktiivisena toimittua VNL:n (eli myöhemmin siitä sitten tuli FIN VNL) hommissa ja varsinkin sen alkuvuosina. Muissakin mm. SWE VNL:ssä, joka taisi olla ensimmäinen tai ainakin ensimmäisiä "ulkomaalaisia" näyttelyliittoja. Myös muissakin lajeissa on oltu mukana ja muutenkin vkenneltouhuissa...
Taitaa se olla niin, että viimeisen 4-5 vuoden aikana mun aktiivisuus on virtuaalikenneleiden osalta ollut aika vähäistä ja varsinkin viimeisen parin vuoden aikana en oikeastaan muuta tehnyt kuin taka-alalla touhusin :)

Lämmöllä muistelen kyllä ja toisinaan niitä virtuaalimaailman alkuaikoja kaipailen. Silloin hoitajatoiminta oli aktiivista eikä ihmiset kisannut hullunlailla. Kaikki tosiaan silloin oli todellakin mielikuvituksen tuotetta eikä enää niin todenomaista kuin nykyään. Mutta kummassakin hyvät ja huonot puolensa. Mutta on tämä virtuaalitouhuissa mukana olo opettanut mua todella paljon ja niitä tietoja en todennäköisemmin olisi muualta saanut aikaiseksi hankittua. Nyt ne tuli sopivasti harrastuksen mukana.
CoolDogia lämmöllä muistaen 1.4.2001 - lokakuu 2008
Wreath's

Avatar
juulia
Floodari
Viestit: 3285
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:54 pm

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#12 Viesti Kirjoittaja juulia » La Maalis 14, 2009 10:04 am

Mä aloitin virtuaalitouhut vuonna 2004, hoitamisella, kuinkas muuten. Olin silloin nelosella, ja kaverini innostuksesta aloin hoitamaan virtuaalitallilla, nimeä en kyllä nyt tähän hätään muista. Hoidin siellä cavariel kingcharlesinspanielia, nimeä en kyllä muista, mutta jonkinlainen tallikoira se oli. Koska mulla on aina ollut hyvä mielikuvitus, nousin heti hoitajien parhaimmistoon. Sitten tää lopetti, ja se oli tietysti (olevinaan) maailman loppu. Jatkoin hoitamista erilaisissa kenneleissä. Ja ollessani vitosluokalla perustin sitten ekan virtuaalitallini kaverini kanssa, Suklaapuron. Kuvat olivat luvalliset, mutta suoralinkitetyt, ja paikka lopetti ennen kuin ehti alkaa.

Seurasi paljon easy- kennel- ja talliprojekteja: Aamutossun, Aamuvirkun, olin Summertime- tallilla toinen ylläpitäjä ja niin edelleen. Kaikkia en edes muista. Kuitenkin käännekohta oli, kun aloin hoitamaan WolfTame- kennelissä. En muista, milloin se tapahtui, ehkä 2005? Hoidin WolfTame's Fastid'ious Woman "Lissy"ä, ja myöhemmin myös WolfTame's Black Lady "Lady"ä. Ja Wolffiksesta sain ekan koirani, jolla kisasin, WolfTame's Dancing Diamondin. Sitten tuli melkein heti perään Verivalan Agnes, ja WolfTame's Everything Is Pretty. Myös WolfTame's Fabled Destiny liittyi pian laumaamme. "Juulian Yksityiset", "Pehkolaumani Mun" vaihtui pian kenneliksi, ja aloitimme tarinamme Corydon- nimellä. Kaverini (itse asiassa täälläkin liikkuva Hassu) sanoi et Corydon on tosi hyvä nimi, ja tajusi vasta jälkeen päin että hänhän tietää nimen siitä, että sellainen IRL- kennel on. No, Corydon vaihtoi nimensä Émeraudeksi, jolla moni varmaan sen muistaakin. Émeraude kasvatti pehkoja ja nahkoja. Pian myös Pehko liittyi kanssani pitämään Émeraudea, joka tuonnemmin muutti nimensä Sagabellaksi.

Sagabellan lopetti melko pian: halusin perustaa oman kennelin, ja kahden kennelin pitäminen ei onnistunut. Syntyi Taikatiimi, joka tosin vaihtui melko pian Geewasiksi. Ja tästä alkaa sitten varsinainen hullu kisautuskausi: esimerkkinä lapinkoirani Santeri, joka kuollessaan kantoi meriittiriviä BH Hk2 Vk2 VKTV VFBV VPVA VAVA, ja lisäksi oli Tk4 ja yhtä I-palkintoa vaille mejässä valio. Sagabellan koirilla kisasi Pehko, ja itse kisasin Hillalla joskus kolme kisaa. :mrgreen: Taikatiimin, eli Geewasin koirilla aloitin vasta kisaamisen. Geewas jaksoi pitää pintansa todella pitkään, kunnes minä kypsyin. Nykyään olen kenneleiden kautta aivan tyhjän päällä, mutta FCI 8- kennelin aion perustaa. Tällä hetkellä mulla on kaksi virtuaalikoiraa, Cazorazo Intensa Pimienta (espanjanvesikoiranarttu) ja juuri ostamani Copel's Angel's Rain (cockerspanielinarttu). Ja tästä suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin!
  • Tarkoitus on elää ja kerran kuolla
    Henkeen kaikki vetää ja sormet nuolla

Avatar
Hassu
Höpsö veitikka
Viestit: 5418
Liittynyt: Ti Kesä 17, 2008 11:47 am
Paikkakunta: JÄMSÄ
Viesti:

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#13 Viesti Kirjoittaja Hassu » La Maalis 14, 2009 10:30 am

Hohhoh :'D Nyt kun tässä laskeskelin, oon pyörinyt virtuaalimaailmassa huimat 6 vuotta, jos enemmänkin? Muistaakseni aloitin virtuaalitouhut kolmannella, mutta saattaa tietenkin olla, että aloin istumaan koneella jo kakkosluokan puolella.. Eli kyllä mä aika "wanha" virtuaalikoirailija oon :3

Ensiksihän minä tietenkin hoitelin, enhän mä omaa virtuaalisivua vielä osannut pystyssä pitää! Aloitin hoitamisen Kukkakedon tallilla (missä Juuliakin hoiteli just tota cavaa), hoidin siellä suokkitammaa ja sen varsaa. Sitten talli harmikseni lopetti, ja sompailin kenneliltä ja tallilta toiselle koiria ja heppoja hoidellen. Piakkoin Polluxiin liittymisen jälkeen aloin viihtyä hevoskirjakerhon kotisivujen chatissa (muuten, oli tosi tyhmää kun sivut uudistuivat ja chatti poistettiin, nillinnillin -,-), jonka kautta löysin kaverin joka neuvoi kotisivujen tekemisessä Freewebsin easypuolelle. Siitä alkoi Summertimen taru. Talli pyöri noin vuoden verran easypuolella ja saavutti mahtavan suosion, eikä tallin tarvinnut kärsiä hoitajamattomuudesta siirtyessä HTML-puolelle. Summertime on vieläkin pystyssä, tosin toisen henkilön omistamana, mutta talli on nyt ollut vuoden verran pitkällä tauolla ja todennäköisesti ei siitä enää nouse. Sinällään harmi juttu, sillä tallilla on ikää jo yli 4 vuotta ja mielelläni sitä vieläkin pitäisin pystyssä, mutta silloin oli sellainen tilanne etten voinut tallia pitää, ja annoin sen ex-kaverilleni..

Sen jälkeen on tullut paljon erilaisia virtuaalikenneleitä ja -talleja, niin easy- kuin HTML-puolellakin. Tällä hetkellä minulla on pystyssä 1 virtuaalikennel (Never Ever), 1 virtuaalitalli (Rifiuti Arabians) ja yksi virtuaalikissala (Nappisimmun). Tiedän, minulla on monta rautaa tulessa, mutta ei siinä vielä kaikki.. Lisäksi olen perustamassa erittäin pientä virtuaalitallia, joka kasvattaa pienimuotoisesti puoliverisiä ja kantaa nimeä Trinity. Kunhan olen saannut Trinityn valmiiksi, alan keskittyä enemmän elukoiden kisaamiseen ja olen varma, etten tule perustamaan nyt YHTÄKÄÄN virtuaalisivua, näissä on aivan tarpeeksi!
vuoden 2014 Spesiaalitapaus, Pessimisti & Vastarannankiiski

Avatar
Kirsi
Höpsö veitikka
Viestit: 9650
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 5:40 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#14 Viesti Kirjoittaja Kirsi » La Maalis 14, 2009 12:48 pm

Minäkin olen aloitellut joskus kolmannella luokalla (vuonna 2003) hoitoloiden parissa, eli enköhän minäkin yli kuusi (hui!) vuotta virtuaalikoirien parissa ole pyörinyt. Ensimmäiset olivat tietysti noita hoitoloita ja kirjoittelin aina romaanit jostain lenkkireissusta hoitoviekkuun. Kunpa nytkin olisi inspistä kirjoittaa samalla tavalla luonteita! Tietysti piti omakin kennel hommata ja niitä sitten olikin Firmalassa ja loppujen lopuksi Freewebsin valmisleiskoilla. Tekijänoikeuksista en tietenkään tiennyt mitään, itse asiassa luulin sen suuren (C) -merkin kuvan päällä tarkoittavan juuri sitä, että kuvan saa kopioida :DD

En muista hoitoloiden nimistäni kuin yhden - Kultakäpy (vai olikohan Kultakävyn..). Se taisi olla viimeisin hoitajakennelini ja sen jälkeen sitten Teeny näyttikin mulle Karvaturrit ja taisi samalla opettaa myös kaikki kisaus systeemit sun muut. Vuosi taisi olla 2006... ainakin muistelisin näin. Ensimmäinen "kunnon" virtuaalikennelini taisi olla Snuffie, joissa nyt oli vissiin vähän kaikkia rotuja. Jos joku jaksoi avata linkin, niin huomasi ensimmäisen turrinickini olevan Bee (kaikella kunnioituksella nykyistä Beetä kohtaan! :DD).

Jossain hoitoloiden välissä opettelin kyllä ala-arvoisen HTML'n taidon, nimittäin Kultakävyn oli HTML-kenneli. Olin tuolloin kyllä kova ropettajakin ja niissä piireissä tuli se vähäinen kooditietous saavutettua. Iframet olivat kuitenkin silloin muotia, joten kaikki koodini olivatkin rakennettu iframen ympärille. Snuffienkin leiskasta huomaa sen olevan iframe.

Snuffien jälkeen mulle alkoikin sitten tulemaan näitä kenneleitä ja kenneleihin koiria. Dicen siperianhuskyt, Suklaasilmän suomenlapparit (mistä sitten tulikin sanomista IRL-kennelin kanssa loppupuolella, mutta onneksi se saatiin selvitettyä), Dashcol'sin colliet, schäferit ja dobermannit, Kylmän Tuulen terrierit... KT ja Dashi olikin kyllä aika loppupuolella, kun kyllästyin koko touhuun ja lopetin kaikki. Ei niitä koiria ollut kuitenkaan kuin se parikymmentä kappaletta, mutta jos ei tajua jakaa kisaamisia koirien kesken, niin tottakai se tuntuu samalta kuin nyt viiskymmentä. Eli loppu tuli vuoden... 2007 kevättalvena (muistaakseni).

No eihän se "loppu" kovinkaan kauan kestänyt, kun vieläkin tässä olen :DD Jatkoinkin sitten 2007 vuoden syksytalvena uudestaan, yhdellä ainoalla evm sukuisella koiralla (Saber's Swearword, "Tiara"). Tiaran kanssa kisaaminen alkoi tuntua kuitenkin vähän puulta, kun ei ollut kuin yksi koira ilmoitettavana kisoihin. Tiaran jälkeen tulikin sitten vieläkin "hengissä" oleva Kawanna's Amai Taiken. Olin tuolloin kova japaninkielen fani, niin kuin nimestäkin voi päätellä. No, siitähän se sitten taas lähti. Käyttäjätunnuksetkin vaihtelivat, taukoni jälkeen aloin käyttää Deliä ja sitten Deleteä ja siihenkin kyllästyttyäni aloin käyttämään tätä omaa nimeäni.

Vaikka olikin helpompi aloittaa ihan puhtaalta pöydältä, kyllä minä silti kaipaan joitain vanhoja koiria. Rakkaimmat sainkin takaisin, mutta kaipaamaan olen silti jäänyt erityisesti NachtFrostin Daxia ja Corsair Fairytale Gone Badia (missäs Bad muuten edes on nykyään?). Olisi vain pitänyt pistää suurin osa myyntiin silloin keväällä ja jatkaa vain muutaman koiran kanssa. Mutta kaikkihan me välillä ollaan idiootteja.

Nyt taas mennään vauhdilla eteenpäin, mutta täysin omalla fiiliksellä. Tuolloin pari vuotta sitten tuntui kaikki rysähtävän niskaan, kun pelkäsi kasvattajien valituksia jos ei ollut sataa kisaa kuukaudessa. Mutta ei tuo mun nykyinenkään koiramäärä vaikealta tai stressaavalta tunnu, vaikka niitä neljäkymmentä ja risat on ehtinyt kertyäkin. Täytyy vain osata jaotella kisaamiset järkevästi jokaisen koiran kesken ja mennä vain sen oman fiiliksensä mukaan, niin ei ala homma tuntua työltä vaan kivalta harrastukselta. Kisaillaan kun kiinnostaa ja taukoillaan, kun ei kiinnosta.
  • It's always darkest before the dawn.

Avatar
sasu.
Kanada
Viestit: 1561
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:57 am

Re: Me wanhat virtuaalikoirailijat

#15 Viesti Kirjoittaja sasu. » La Maalis 14, 2009 3:57 pm

Aloitin itse virtuaalitouhut ehkä vuoden 2005 alkupuolella kun olin meilaillut Juulian kanssa vuodesta 2004 lähtien. Juulia sitten kysyi että tiedänkö mitä nää virtuaalikoirat ovat ja mä sanoin heti että en tiedä. Juulia sitten selitti minulle hoitokoiristaan ja sitä kautta tutustuin virtuaalikoiriin. Ensin aloitin hoitamalla (tietysti) muutamissa kenneleissä. Välillä minulla oli yhteensä 15 hoitokoiraa ja jaksoin kirjoitella hoitotarinoita varsin aktiivisesti. Tämä innostus kuitenkin lopahti ehkä puolen vuoden tai vuoden jälkeen. Vähensin hoitokoiria ja kirjoittelin vain muutamissa kenneleissä aktiivisesti.

Ensimmäinen kennelini freewebsin Easylla oli varmaan kaverini Empun (joka on nyt marigoldin toinen pitäjä) kanssa. Sain hänet innostumaan asiasta. Kennelin nimi oli Tähtitassun. Tähtitassun oli pystyssä muutaman kuukauden, jonka jälkeen lopetimme sen. Kuvat olivat luvalliset yms. Seuraavien kenneleidemme nimiä en muista tällähetkellä kuin yhden, kennel Partakarvan. Partakarvankin toiminta loppui hyvin nopeasti kun perustin Riepun kanssa kennel Suklaakeksi tms. :D Se oli ensimmäinen HTML- kennelini. Täällä kuvat olivat laittomia, joten kennelin toiminta loppui nopeasti mutta sivut ovat vielä jossain netissä, kun en muista salasanaa että voisin poistaa ne. :D
Suklaakeksin jälkeen minulle ja Riepulle piti tulla myös kennel Domino, mutta sivuja ei koskaan syntynyt. Sen jälkeen syntyi kennel Muumi. Muumi oli jo hieman tasokkaampi kennel. (aiempiin verrattuina) Löysinkin netistä parin koiran sivut; Muumi's Roxu. Tuossa kennelissä kuvaluvat olivat täysin kunnossa. Muumi kestikin pystyssä yllättävän pitkään.
Muumin aikana tein ensimmäisen oman kennelini, Kultatassun. Kultatassusta tuli monia versioita kunnes se lopetti.
Kultatassun lopetuksen jälkeen halusin kuitenkin myös oman kennelin. Niinpä 20.11.2006 syntyi Dream. Dream lopetti viime vuoden lopussa, joten se oli pitkäaikaisin kennelini. Dreamissa ei ollut kasvatusrotuja tms. Kun tutustuin Pehkoon hän tuli mukaan Dreamin kuviohin ja kisautti koiria.
04.03.2007 syntyi sitten Marigold. (herranjumala, tuli 2v täyteen :'O) Marigold syntyi samoihin aikoihin kuin Kuurakuun. Dreamin aikaan minulla oli myös Bouleau, josta tuli sitten Funereal ja nyt Dielku. :D
Tästä on hyvä jatkaa ja nousta ylöspäin!

Niin ja turreissa oon liikkunu ööööö. Tässä turrilassa, varaturrilassa, ja sitä edellisessä turrilassa x)
Virtuaalihommat katkolla, pahoittelut kasvattajille. Jos jotain asiaa liittyen koiriin laittakaa yv'tä.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija