Sivu 1/1

Värien perinnöllisyys

Lähetetty: Ti Touko 12, 2020 12:39 pm
Kirjoittaja Yasemin
Enemmän tuolla hevospuolella pyörineenä ja siellä aihetta paljon seuranneena tuli mieleen, että kuinka moni harrastaja täällä koirapuolella (pyrkii) noudattamaan realistista värien periytymistä? Yritin tuossa googlailla aihetta ja meni itsellä hieman pää pyörälle :D Joskus on ainakin ollut bordercollieille melko kattava suomenkielinen sivusto värien periytymisestä kuvien kera, linkki löytyi, mutta sivut ovat kadonneet. Googlella löytyi melko simppelit kuvaselitykset cockerspanieleille ja labradorinnoutajille, nämä tosin englanniksi kuten valtaosa muustakin materiaalista, mitä periytymisestä löytyy.

Aihe on kiinnostava ja kuulisin (ja lukisin) mielelläni muiden harrastajien mielipiteitä ja ajatuksia! :)

Re: Värien perinnöllisyys

Lähetetty: Ti Touko 12, 2020 12:49 pm
Kirjoittaja DeeHukka
Mua ihan todella kiinnostais värigenetiikka ja värien realistisen periytymisen noudattaminen, mutta tähän mennessä oon saanut sitä opiskeltua vasta shelteille ja collieille.. :roll: Siispä oon esimerkiksi bortsujen kohdalla lähinnä vähän yrittänyt itsekseni järkeillä, mikä EHKÄ voisi realistisesti olla jälkeläisen väritys, tietämättä kuitenkaan oikeasti varmaksi.

Värigenetiikka on kuitenkin musta todella kiinnostavaa, joten todennäköisesti jossain kohden tuun opiskelemaan siitä lisää. Jos sitä oppisi vaikka laskeskelemaan muidenkin kuin kolmen collievärin yhdistelmien periytymistä :mrgreen: Jonkun bordercollievärisivuston oon itsekin nähnyt jossain, mitähän sille sitten kuuluu tarkalleen...

Re: Värien perinnöllisyys

Lähetetty: Ti Touko 12, 2020 12:58 pm
Kirjoittaja Shannon.
Mua kiinnostaa kans ja olen osittain tätä noudattanutkin. Hirveesti vaan rajoittaa saatavilla olevat kuvat ja ostajia yleensä ei ole kiinnostanut.

Re: Värien perinnöllisyys

Lähetetty: Ti Touko 12, 2020 1:19 pm
Kirjoittaja Sparkle
Täältä löytyy bordercollien värigenetiikka. Sovellettavissa myös australianpaimenkoiriin vaikkakin värikirjo taitaa bortsuilla olla laajempi. :)

Re: Värien perinnöllisyys

Lähetetty: Ke Touko 13, 2020 7:17 pm
Kirjoittaja Juinttu
Sparkle kirjoitti:
Ti Touko 12, 2020 1:19 pm
Täältä löytyy bordercollien värigenetiikka. Sovellettavissa myös australianpaimenkoiriin vaikkakin värikirjo taitaa bortsuilla olla laajempi. :)
Tää on aika hyvin sovellettavissa kaikille roduille! Vaikkei se toki kata joillain roduilla esiintyviä mm. dominoa ja harmaantumista.