Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Nereid
Alkupalat
Viestit: 53
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 2:05 pm
Viesti:

Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#1 Viesti Kirjoittaja Nereid » To Heinä 19, 2018 2:43 pm

Moi turrilaiset!

Ajaudin tässä muistelemaan omaa lapsuuttani/nuoruuttani ja muistin, että ainiin, virtuaalikennelit! Se oli sitä hyvää aikaa :D
Pääsin kirjautumaan vanhaan sähköpostiini ja löysin sitten tämän Karvaturrit -foorumin vielä elinvoimaisena.

Mutta todella vähän näyttää tulleen viime vuosina viestejä foorumille. Mitä lueskelin keskusteluja, niin ilmeisesti koko harrastus on aika lailla hiipunut. Mitä kaikkea on viimeisen 10 vuoden aikana tapahtunut virtuaalikoiramaailmassa?

Itse harrastin tätä noin vuodet 2004-2008 jonka jälkeen teini-ikä vei voiton virtuaalikoiraharrastuksesta. Ylläpidin kenneliä Whilda's ja jossain vaiheessa myös koiratanssiliittoa vKTL. Tämä oli aivan huippu harrastus, ja muistan silloin kun foorumille sateli uusia viestejä, kenneleitä oli todella paljon, samoin liittoja ja kisoja. Minkähän takia toiminta on kuolemassa (vai onko?)

Harmittaa todella paljon, että kaikki geocitiesille aikanaan tehdyt sivut ovat poistuneet. Myöhemmin käytin shockk.net-domainia (en edes muista kenen se oli), mutta sekin on jo hävinnyt. Olisi ollut tosi hauskaa päästä selaamaan oman kennelin sivuja ja vanhoja koiria.

Kuinkahan paljon aktiivisia harrastajia vielä on? Missähän vaiheessa tämän harrastuksen alamäki on alkanut? Pystyykö virtuaalikenneleitä enää kunnolla harrastamaan vai onko tämä jo vähän kaatunut kanssaharrastajien puutteeseen?

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4584
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#2 Viesti Kirjoittaja Shady » To Heinä 19, 2018 6:47 pm

Hyvin pystyy edelleen harrastamaan, mutta pentujen menekki on tietty pienempää. Kisoja järjestetään ihan kohtuullisesti taas ja näyttelyitäkin on tasaisin väliajoin. Vanhoihin aikoihin verrattuna esim näyttelyihin tulee paljon nopeammin tulokset ;)

Suurimmat muutokset varmaan on liittojen yhdistämiset YVNL, virkakoirat, lintukoirat jne. Kisakalenterien siirtyminen vFCIn alle yhdeksi kalenteriksi mistä löytää kaikki lajit näyttelyitä lukuunottamatta. vFCIn sisällön kokonaan läpikäynti ja uudistus. vFCIn rekisterin totaalinen uusiks laittaminen mm. sukutaulut nykyään saatavilla.

Monilla on nykyään myös perinnöllisyys laskelma käytössä, joka määrittää mihin asti koiralla on kapasiteettia kisata missäkin lajissa ja minkä tasoisia jälkeläisiä niille voi tulla.

Harrastajia on huomattavasti vähemmän, kuin 10 vuotta sitten, mutta edelleen sen verran, että homma pyörii. Sellainen selkee alamäki virtuaalikoirille mun nähdäkseni alkoi siinä joskus 3-4vuotta sitten, kun iso osa porukkaa alkoi olla samaan aikaan aikuisuuden kynnyksellä ja osa lopetti.
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017


VFCI - Käräytys - KultsuRinki - VTL - PIVIKO - Virkakoirat - Canis Rabiosi - Vuoden näyttelykoira - Vuoden näyttely PIVIKO

Avatar
Timberwolf
Höpsö veitikka
Viestit: 5620
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:59 am

Re: Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#3 Viesti Kirjoittaja Timberwolf » Pe Heinä 20, 2018 10:41 am

Aika paljon on tosiaan hiljentynyt tällä rintamalla, vaikka ei vielä olla ihan kuolleita kuitenkaan. :D

Kuten Shady sanoi, VFCI on käynyt läpi useamman suuren muutoksen, joiden avulla on pyritty kannustamaan uusia harrastajia mukaan ja aktivoimaan vanhoja. Kaikkien käyttölajien yhdistetty kisakalenteri ja uudistettu rekisteröidyn koiran sivu ovat mun henkilökohtaisia lempilapsia, joille oon uhrannut aikaa ja sydänverta. :D

Harrastajia on siirtynyt paljon Instagramin puolelle, mutta meidän kalkkisten aktivoituminen sillä suunnalla on ollut vähän ontuvaa. Tarvittaisiin enemmän porukkaa somettamaan tuonne instakenneleille, mutta aika monella on jo valmiiksi niin monta rautaa tulessa sekä IRL että virtuaalikoirien puolella, niin ei oikein aika riitä perehtymiseen ja aktiiviseen mukana olemiseen.

Toisaalta kaikki uudistukset ja automatisoinnit vähentävät työtaakkaa, mutta monet tuntuvat tällä vapautuneella ajalla järjestävän juurikin näyttelyitä tai muita kisoja.

YVNL, PIVIKO ja VMKL ovat tosiaan aktiivisia, vaikka sivuilla ei pakosti äkkiseltään katsottuna näy kauheasti elämää, kun toiminta keskittyy kisakalentereiden, valiolistojen ja rekisterien pyörittämiseen.

Turrilan viestit ovat hiljenneet osin siksi, että osa aktiivisesta ydinporukasta juttelee paljon Facebookin ryhmachatissa. Toisaalta se motivoi harrastamaan, kun on nopeatempoisia kontakteja muihin harrastajiin, mutta toisaalta se saa nämä julkiset kanavat näyttämään pystyyn kuolleilta. Toki aina yritetään valuttaa tärkeät keskustelut ja ajatukset myös Turrilan puolelle, koska tiedossa on, etteivät kuitenkaan ihan kaikki siellä chatissa ole!
Kuva

Vuoden avulias 2008, 2009, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
Vuoden lempinimien kerääjä 2008, 2009, 2010
Vuoden kaikkien kaveri 2015, 2016, 2017
Vuoden avatar 2015
Vuoden liitonpitäjä 2017

Avatar
Sparkle
Floodari
Viestit: 3104
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#4 Viesti Kirjoittaja Sparkle » La Heinä 21, 2018 12:24 am

Täytyy sanoa, että tämä vuosi tuntuu lähteneen ihan mukavasti käyntiin esimerkiksi viime vuoteen verrattuna. :mrgreen: Kisat pyörii, uusia koiria pukkaa ja muutamia uusia nimiäkin on tullut joukkoon!

Virtuaalikoiramaailma tarvitsee uusia ajattelijoita ja viestinviejiä. Ei tarvittais kuin pari aktiivista ja inspiroitunutta harrastajaa, jotka ottaisivat projektikseen just insta- ja http://-kennelmaailmojen yhdistämisen. Täytyis miettiä, mikä meiltä löytyvä ominaisuus instaharrastajilta uupuu ja mitä me taas voitais hyödyntää heiltä...
Ehkä jalostuslainat puolin ja toisin vois virkistää?

Liekö meidän tapa harrastaa jäänyt ajan jalkoihin. Ei kai siinä muu auta kuin nykyaikaisemmaksi muovaaminen ja hienoja askeliahan sitä kohti ollaan jo otettu (kiitos Timbe ja Shady)!

Litsikoira
Nakkisotilas
Viestit: 278
Liittynyt: Su Huhti 15, 2012 9:26 am
Paikkakunta: Tukholma

Re: Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#5 Viesti Kirjoittaja Litsikoira » La Heinä 21, 2018 1:18 pm

Juu, luulen etta taa hiipuminen johtuu siita etta harrastajia lahtee paljon enemman kuin niita tulee, ja monet pitkaaikaisista ja aktiivisistakin harrastajista pitaa taukoja. Instagram-virtuaalikennelit tuntuvat yleistyvan, ja sinne tulee myoskin paljon enemman uusia harrastajia. Ma oon ollut taalla mukana vuodesta 2011, ja muistan etta siihen aikaan harrastajia tuli ja meni paljon enemman. Lopetin itsekin ja perustin kennelin uudelleen vuonna 2017, ja huomasin, etta suurin osa harrastajista oli samoja jotka muistan just vuodelta 2012, mutta uusia ei ole kauheasti.

Mun mielesta toinen iso muutos on suntuubikenneleiden yleisyys; silloin kun olin taalla nuorempana, niin Suntuubi oli taynna about 11-15 -vuotiaiden yllapitamia hoitokenneleita, mutta niitakaan ei tunnu nakyvan tai loytyvan enaa vaikka kuinka etsisi. Suurin osa hoitokenneleistakin on tavalla tai toisella mukana virallisella puolella, ja yhteistyo hoito- ja kisakenneleiden valilla on mielestani paljon vahvempaa kuin ennen. (Saatte korjata tai huomauttaa jos olette eri mielta, mutta taa on miten ma naen sen).
Black sunsets in your eyes, am I dreaming?

Avatar
nisha
Vuohenruokaa
Viestit: 1751
Liittynyt: Pe Tammi 30, 2009 8:32 pm
Paikkakunta: Saarlouis

Re: Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#6 Viesti Kirjoittaja nisha » Ma Heinä 30, 2018 9:13 pm

Hei millaisia nama Instagramin virtuaalikennelit ovat? En ole tormannyt viela yhteenkaan, mutta olisi kiva nahda, miten ne toimivat. Jos jollakin olisi linkkiesimerkkeja laittaa, niin olisi kiva :)
MUTTON Q'S shelties
» Vuoden tuomari 2014 & 2016 & 2017

Avatar
Sparkle
Floodari
Viestit: 3104
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#7 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Ma Heinä 30, 2018 9:35 pm

nisha kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2018 9:13 pm
Hei millaisia nama Instagramin virtuaalikennelit ovat? En ole tormannyt viela yhteenkaan, mutta olisi kiva nahda, miten ne toimivat. Jos jollakin olisi linkkiesimerkkeja laittaa, niin olisi kiva :)
Virtuaalikoirien instan postauksien kautta löytyy monia!

Avatar
nisha
Vuohenruokaa
Viestit: 1751
Liittynyt: Pe Tammi 30, 2009 8:32 pm
Paikkakunta: Saarlouis

Re: Mitä tapahtui virtuaalikenneleille?

#8 Viesti Kirjoittaja nisha » Ti Heinä 31, 2018 12:22 am

Sparkle kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2018 9:35 pm
nisha kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2018 9:13 pm
Hei millaisia nama Instagramin virtuaalikennelit ovat? En ole tormannyt viela yhteenkaan, mutta olisi kiva nahda, miten ne toimivat. Jos jollakin olisi linkkiesimerkkeja laittaa, niin olisi kiva :)
Virtuaalikoirien instan postauksien kautta löytyy monia!
Hei cool, kiitos! Kuten huomaa, oon kyllä ollut tosi pihalla näistä jutuista varmaan 2016 jälkeen. Mitä nyt omia sivuja selasin päivittäessä, jotain kisailuja tein tuona vuonna... Kamalasti asiat muuttuneet sen jälkeen! Ja ihan hyvään suuntaan mielestäni, vaikka tämä harrastus on aika hiljainen muuten ollut.

Syyllinen olo itselläni, kun on aina ollut pitkiä taukoja virtuaalikoirailussa. On tämä vieläkin sydäntä lähelläni, geocitiesissa itsekin aloitin vuonna 2005 muistaakseni. En voi kutsua itseäni aktiiviseksi harrastajaksi, en ainakaan jos en yhtä täyttä vuotta kisaisi jatkuvasti putkeen. Ehkä tästä voisi alkaa motivaatio taas tähän..? Tuomarointihommia rakastan yhä ja ikuisesti, niitä olen sentään joka vuosi tehnyt! Lisää tuomareita toivoisin ehdottomasti näyttelyhommiin! Voi kun olisi jotain tuomaritutorointitoimintaa, että kokeneet tuomarit auttaisivat kiinnostuneita valmistautumaan tuomarointiin ja siihen itse kokeeseen. Vai kuinkahan suuri menekki tuomarointikokeen yrittämiseen nykypäivänä edes on...
MUTTON Q'S shelties
» Vuoden tuomari 2014 & 2016 & 2017

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija