Sivu 1/1

CACIB muutos kysely

Lähetetty: Ke Kesä 06, 2018 8:26 am
Kirjoittaja Shady
Kopioin suoraan edellisen aiheen tekstit tähän alle.
Juinttu kirjoitti:
To Marras 12, 2015 11:31 pm
Viimeaikoina paljon puhuttanut aihe virtuaalikoiranäyttelyiden osalta on, että näyttelyitä on hirveän vähän. Kansainvälisiä näyttelyitä vielä vähemmän.

Voi olla todella hidas ja tuskainen tie kerätä koiralle vKANS MVA -titteliin edellyttävät CACIBit. Useimmiten se voi viedä jopa vuosia. Entäs kun jo ennestään Suomen CACIBin omaava, muttei vielä muotovalioitunut koira "nappaa sen nenän edestä". Tällöin kyseinen koira kerää yhden CACIBin "täysin turhaan", kun seuraavalle sijalle sijoittunut koira hyötyisi siitä enemmän. Koska meillä on virtuaalikoirilla jokaisen koiran sivulla käytössä kisakalenteri, johon oletettavasti omistajat merkitsee ainakin ne koiran merkittävät näyttelytulokset, niin miksei hyödynnettäisi sitä CACIBien kannalta.

Täten esitän ehdotuksen, että jos tuomarin tulisi siirtää CACIB seuraavalle sen ansaitsevalle koiralle, mikäli sen saanut muotovalioitumattomalla koiralla on jo ennestään kys. maan CACIB.

Toki tämä taas lisää tuomareiden muistettavien asioiden listaa, mutta mielestäni on kuitenkin ihan muistettavissa.
Shady kirjoitti:
Ti Touko 29, 2018 10:49 pm
Vieläkö tähän halutaan muutosta? Asia ei aikanaan tainnut tätä keskustelua pidemmälle edetä. Kyselyssä kuitenkin 19/22 on ilmoittanut kannattavansa muutosta.

Haluaisin kuitenkin tähän lisätä, että mikäli tämä muutos halutaan kirjata sääntöihin se tarkoittaisi
a. sitä, että tuomarien tulee tarkastaa koirien aijemmin saamat cacibit koiran sivuilta
b. sitä, että cacibit ei aina mene oikein, koska kaikki eivät päivitä koirien sivuja aktiivisesti
c. sitä, että kansainvälisen muotovalion osalta poistetaan sääntö, joka määrää kuinka monelta tuomarilta cacibit on saatava.

Toki nykyäänkin cacibeja menee väärin sekä siksi, ettei tuomarit tarkasta koiran sivuilta onko koira jo valio että siksi ettei koirien sivuja ole päivitetty tai sieltä on omistajalta jäänyt huomaamatta saavutettu vKANS MVAn arvo.

Rajoitus, että cacibit on saatava vähintäin kahdelta eri tuomarilta taas on poistettava, koska enää ei voi vaikuttaa siihen kuinkamonelta ne olisi. Jos esimerkiksi koira on saanut cacibin briteistä tuomarilta X ja osallistuu sen jälkeen usan näyttelyyn tuomarille Y ei se saa tältä enää cacibia ja jos sen jälkeen se osallistuisi vaikka suomessa ja ruotsissa taas tuomarin X kehään se ei voisi valioitua ja viimeisessä näyttelyssä siltä pitäisi evätä cacib siitä syystä, että sillä on ko. tuomarilta jo kaksi cacibia. Tää taas ei auta yhtään siihen mikä oli alkuperäinen ajatus; helpottaa vKANS MVA:n saantia. (Mulle tosin ihan se ja sama vaikka toi poistettaisiin..)
Eli siis tiivistettynä, CACIBeja pystyisi jatkossa keräämään ainoastaan:
- 1x Suomi
- 1x Norja TAI Ruotsi
- 1x Iso-Britannia, Saksa, Venäjä, Viro TAI Yhdysvallat

Vaatimus, että CACIB pitää saada kolmelta eri tuomarilta poistuisi.

Äänestys on auki 7 päivää

Re: CACIB muutos kysely

Lähetetty: Ma Kesä 11, 2018 10:48 pm
Kirjoittaja Janina
Shady kirjoitti:
Ke Kesä 06, 2018 8:26 am
Eli siis tiivistettynä, CACIBeja pystyisi jatkossa keräämään ainoastaan:
- 1x Suomi
- 1x Norja TAI Ruotsi
- 1x Iso-Britannia, Saksa, Venäjä, Viro TAI Yhdysvallat
Tuli mieleen sellainen, kun itseltä löytyy edelleen koiria jotka ovat ajalta jolloin oli vielä paljon näyttelymaita ja kaikilla VNL:eillä omat sivutkin - kelpaako viimeisen kohdan CACIBiksi enää tällaisesta maasta saatu CACIB vai täytyykö sen olla nimenomaan Iso-Britannia, Saksa, Venäjä, Viro tai Yhdysvallat? Omilta koirilta löytyy esim. Liettuaa, Latviaa, Luxemburgia, Alankomaita, Belgiaa... Hieman kurjaa jos saadut CACIBit menevät "hukkaan". D: Näkisin että voisi hyväksyä, kun kyseiset maat on kuitenkin aikanaan ihan yhtä lailla olleet Pohjoismaiden ulkopuolisia näyttelymaita, vaikka määrää onkin nykyisin supistettu.

// Hieno homma!

Re: CACIB muutos kysely

Lähetetty: Ti Kesä 12, 2018 3:06 pm
Kirjoittaja Juinttu
^ Minusta ainakin olisi oikein järkeenkäypää että myös nämä ennen näyttelymaiden vähennystä saadut CACIBit olisi yhtä päteviä edelleen.

Re: CACIB muutos kysely

Lähetetty: Ti Kesä 12, 2018 3:07 pm
Kirjoittaja Shady
^^ Kyllä kelpaa.

Re: CACIB muutos kysely

Lähetetty: Pe Kesä 22, 2018 12:55 am
Kirjoittaja Shady
Äänestyksen tuloksena muutos otetaan käyttöön. Tarkemmin kirjoitan tämän sääntöihin ensiviikolla ja se astuu voimaan näyttelyissä, joiden pvm on 01.07.2018 tai sen jälkeen.