Sivu 1/1

Liittojen kisakalentereiden yhdistäminen

Lähetetty: Pe Loka 27, 2017 7:49 am
Kirjoittaja Shady
Facebookin Bittipiskit chatissa tuli jälleen puheeksi liittojen kisakalenterit ja kokeiden hyväksymis nopeus. Monilla on kaikenlaisia kiireitä IRL elämässään ja ymmärrettävästi ne menevät bittipiskien edelle. Se kuitenkin näkyy helposti niin, ettei kisoja ehditä hyväksymään kalenteriin ennen päivämäärien umpeutumista, koska liittoja päivittää vain yksi henkilö. Ylläpitäjiä ei myöskään saada tällä hetkellä ainakaan lisättyä, koska tekijöitä ei vain ole.

Tästä nousi taas jo aijemmin esille nostettu (ja aijemmin haudattu) idea yhdistetystä kilpailukalenterista, virtuaalihevosten tapaan. Lajeilla säilyisi omat sivunsa ja ylläpitäjänsä niinkuin tähänkin asti, mutta kisakalenteri siirrettäisiin vFCIn alle ja lajien sivuilta ohjaus vFCIn sivulle. Kilpailujen hyväksyminen tapahtuisi erillisellä hyväksymis sivulla, josta vain painetaan joko hyväksy tai hylkää. Eli koodien kanssa ei tarvitse pelata eikä FTP tunnareiden kanssa pelleillä.

Suurin positiivinen asia yhdistetyssä kilpailukalenterissa olisi suurempi porukka hyväksymässä kilpailuja, jolloin suuremi todennäköisyys, että nopeankin vipin kisat ehtivät kalenteriin. Samalla ylläpitäjien taakka vähenisi, eikä tarvitse stressata, jos jollain viikolla aikataulut eivät antaisikaan myöden liiton asioiden hoitoon.

Aijemmin nousi esille huoli siitä (itsellänikin), että menisikö kisakalenteri liian sekavaksi, kun monta lajia löytyy samalta sivulta. Näillä kilpailumäärillä se olisi hyvin epätodennäköistä, että kalenteri olisi liian vaikea lukuinen. Siinä voisi myös hyväksikäyttää samaa ideaa kuin Timbe jo on käyttänyt hupilajeissa, eli että voi selailla joko lajeittain tai kaikkia lajeja yhdessä. Virtuaalihevos puolella tämä on saatu toimimaan todella hienosti, uskon, että meidän super Timbe saa sen toimimaan myös meillä!

Areena on nyt teidän. Mietteitä, ajatuksia aiheesta. Miksi kannatat/miksi vastustat?

Re: Liittojen kisakalentereiden yhdistäminen

Lähetetty: Pe Loka 27, 2017 10:02 am
Kirjoittaja Timberwolf
Hupien kalenteri, jos kaipaatte sitä: http://kultsu.net/virt/hupiliitot/kalenteri.php

Re: Liittojen kisakalentereiden yhdistäminen

Lähetetty: Pe Loka 27, 2017 2:05 pm
Kirjoittaja Tiitu
Hyvältä idealta vaikuttaa.

Ainakin kätevä on, niin ei tartte joka lajien kisakalenteria erikseen tutkia tuleosten takia, ja uskon että suuremmillakin kenneleillä tulisi tästä olemaan hyötyä, ainakin itse vaikuttaa hyödylliseltä.

Re: Liittojen kisakalentereiden yhdistäminen

Lähetetty: La Marras 04, 2017 2:34 pm
Kirjoittaja Timberwolf
Nyt, kun oon tuota kalenteria koodaillut Shadyn avustuksella, on herännyt muutamia ajatuksia aiheesta. Kommentoikaa vapaasti!

1. Kisojen kalenteriin lisäämispäivä näkyviin.
- Tämä on jo periaatteessa toteutettu, kalenterissa näkyy siis viimeisimpänä sarakkeena päivämäärä, jolloin kilpailu on hyväksytty kalenteriin. Lisäksi uusimmilla kisoilla on värikoodaus: tänään lisätyt, eilen lisätyt ja viimeisen kolmen päivän aikana lisätyt ovat eri vahvuisilla vihreillä taustoilla. Näkee siis helpommin, mitkä kisat ovat uusia ja mitkä eivät.

2. Kalenterin etusivulla näkyisi vain ne kisat, joissa on vippiä jäljellä.
- Tämä siksi, että muuten kalenteri venyy aiiiiivan valtavaksi. Harkitsin hetken, että etusivulla näkyisi kisat vaikkapa viimeisen 30 pv ajalta, mutta testiversiossa on kilpailuja vain marraskuulta ja sekin on jo aika pitkä...

3. Kilpailumaat merkitään lipuilla, jos maa on valittavissa
- Säästetään tilaa. Viemällä hiiren lipun päälle, tulee näkyviin maan selkokielinen nimi.

4. Arkistointisysteemi??????
- Vuosittain ja lajeittain? Kuukausittain ja kaikki lajit? Mikä? Ehdottakaa jotain järkevää, mikä tuntuu kivalta?

5. Rajoituksiin/muuta-osioon tulee 25 merkin raja
- Jotta kalenteri ei venyisi aivan muodottomaksi. Jos 25 merkkiä ei riitä, suurennetaan sitä tarvittaessa.

6. Hyväksyjät
- Kerätään jossain kohtaa listaa, ketkä saavat kunnian toimia kisojen hyväksyjissä. Alkuun otetaan ainakin liittojen nykyiset ylläpitäjät (luonnollisesti) ja katsellaan, miten homma lähtee pyörimään.

7. Kisojen lajittelu
Mulla on työn alla juttu, jonka avulla voisi suodattaa näkyviin vain tietyt lajit ja niiden linkin voisi tallentaa vaikka kirjanmerkkeihin. Tää olisi alkuun ainakin niissä, missä on vippiä vielä jäljellä, mutta sitä voisi laajentaa myös menneisiin kisoihin. Tämän kehittely on vielä aivan vaiheessa, mutta vakaa aikomus olisi saada suodatus toteutettua. :D Toivomuksia, ehdotuksia?

Kaikki ajatukset otetaan vastaan! Pohditaan niitä Shadyn kanssa, mitkä toteutetaan ja miten, jos tulee jotain aivan päätöntä. :lol: Lähtökohtaisesti pyrin kuitenkin toteuttamaan teidän toiveenne jollain aikataululla, koska teitä vartenhan tämä on tulossa!

Re: Liittojen kisakalentereiden yhdistäminen

Lähetetty: La Marras 04, 2017 2:44 pm
Kirjoittaja Juinttu
Tää tulee olemaan niin hyvä!!

1. & 2. & 3. Ei kommentoitavaa, kannatan.

4. Sanoisin että vuosittain ja lajeittain.

5. Eiköhän tää riitä. Tarvittaessa voi keksiä vaikka lyhennyksiä, esim. useammat startit merkitään aina tyylillä x2, x3 jne. Rajattomalle osallistujamäärälle joku lyhenne (raj.os tms) ja mitä muita näitä nyt onkaan.

6. Ja kaikki saa hyväksyä kaikkia lajeja? Tää takuulla nopeuttaa systeemiä, varsinkin kun ei tarvitse mennä enää sähköpostista copypastetyylillä, mikä raastaa.

7. Mulle riittäis että olisi suodatus jossa näkyy vaikka kys lajin kaikki kisat kuluvalta kalenterivuodelta, eli sama kuin 4. kohdassa.

Re: Liittojen kisakalentereiden yhdistäminen

Lähetetty: Ma Marras 20, 2017 1:41 pm
Kirjoittaja Timberwolf
Kiitos kommentista Juinttu!

Jatkokyssäreitä: mitä toimintoja toivoisitte kisojen hyväksyjien näkymään? Muistakaa, että kisat menevät tietokantaan, eli hyväksyjät eivät pääse itse muokkaamaan kisojen tietoja. Toki voin koodata muokkaustoiminnon, mutta onko sille tarvetta? Riittääkö pelkkä hyväksy ja hylkää? Tarvitaanko poistoa tai perutuksi merkitsemistä?

Kisojen hylkäämiseen tulee jatkossa näkyviin hylkäyksen syy.