YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.

Onko YVNL:n näyttelymaita syytä päivittää?

Kyllä
10
77%
Ei
3
23%
 
Ääniä yhteensä: 13

Viesti
Julkaisija
Avatar
Sparkle
Analysaattori
Viestit: 2991
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

#1 Viesti Kirjoittaja Sparkle » La Touko 06, 2017 9:05 pm

[Nykyisiin näyttelymaihin tästä]

Oon pyöritellyt pääni sisällä jo pidemmän aikaa YVNL:n elvyttämistä. Virtuaalimaailmassa on edelleen runsaasti rakennekuvallisia koiria, mutta nykyisin kuitenkin valitettavan vähän virallisia näyttelyitä. Vuonna 2016 niitä järjestettiin kaksitoista (ja v. 2015: 29 kpl). Mielessäni on käynyt, että esimerkiksi YVNL:n maatarjonta saattaa olla hiukkasen suppea eikä siten houkuttele harrastajia järjestämään näyttelyitä, vaikka tokikaan pelkkä maatarjonta tuskin on syynä näyttelyrintaman hiljenemiseen. Itse kuitenkin haluaisin uskoa, että kaikki keinot on syytä käyttää, jotta virtuaalimaailmaan saataisiin uutta eloa.

Valtaosa meidän näyttelymaista on Euroopan sisällä. Vaikka maavaihtoehtoja on huikeat 19, suurin osa näyttelyistä sijoittuu koti-Suomeen. Esimerkiksi vuoden 2016 kahdestatoista näyttelystä kahdeksan järjestettiin Suomen sisällä.

YVNL:n ylläpitäjänä pitäisin maiden maksimimäärän kahdessakymmenessä. Suomi, Ruotsi, Norja ja Viro lienevät se pakollinen nelikko, jotka ovat ja pysyvät näyttelymaiden joukossa, tuli listaan muutosta tai ei.

Viime vuosien näyttelyhistorian perusteella nykyisistä maista olisi varaa tiputtaa ainakin seuraavat yhdeksän maata: Belgia, Espanja, Islanti, Kanada, Kreikka, Luxemburg, Ranska, Saksa ja USA. Itse kuitenkin pitäisin Yhdysvallat tai Kanadan näyttelymaiden joukossa, mikäli tavoitteena on valloittaa maapalloa tasaisemmin.

Poimin uusia näyttelymaavaihtoehtoja FCI:n jäsenmaiden joukosta.

Argentiina
Australia
Brasilia
Hongkong
Intia
Italia
Japani
Kroatia
Meksiko
Unkari
Uusi-Seelanti

Mielelläni näkisin aiheesta keskustelua ja erilaisia mielipiteitä. :) Olisiko aihetta päivittää YVNL:n maatarjontaa? Tulisiko maiden määrää supistaa vai kasvattaa? Millä periaattein näyttelymaihin tulisi tehdä muutosta? Jos nykyiset näyttelymaat ovat mielestäsi juuri kohdallaan, kuulisin silti ehdottoman mielelläni ajatuksiasi tai kehitysehdotuksiasi.

Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 9888
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

#2 Viesti Kirjoittaja Janina » Su Touko 07, 2017 3:15 pm

USA:aa ei pois, haluun vielä tulevaisuudessa järkätä sinne näyttelyitä jenkkilinjaisia shelttejä kasvattavalla kennelilläni. :mrgreen: Ranskaa ja Saksaa en myöskään näkisi poistettavan luettelosta. Muuten kuulostaa tosi hyvältä! Ei varmaan poistettavista maista jo valioituneet koirat menettäisi valionarvoaan...?
Kuva

Avatar
Sparkle
Analysaattori
Viestit: 2991
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

#3 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Su Touko 07, 2017 3:27 pm

Mäkin näen niin USA:n, Ranskan kuin Saksankin sen verran keskeisinä, isoina maina, etten niitä haluaisi listalta heittää pois. Jostain syystä ne vaan eivät ole näyttelyitä vetäneet ainakaan toistaiseksi. :D

Koirat saavat toki pitää valionarvonsa mikäli muutos tulee. :) Kiva kuulla että muutos ois ihan ok juttu!

Avatar
Sparkle
Analysaattori
Viestit: 2991
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

#4 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Su Kesä 11, 2017 9:14 pm

Hopsan!

Tänne saattaisin kaivata vielä muutaman äänen lisää ennen kuin lähden muutoksia tekemään. :)

Avatar
Sigitius
Ei enää ikinä uudestaan
Viestit: 2298
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:01 pm
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

#5 Viesti Kirjoittaja Sigitius » Su Kesä 11, 2017 11:18 pm

USA, Kanada, Ranska ja Saksa kuuluu munkin mielestä niihin, joiden on oltava pysyviä YVNL:n maita.

Meinasin myös jo kiljahtaa että Italiahan on jo näyttelymaa, mutta tosiaan - se on vain pivikomaa. Mikä herättää mussa kysymyksen, miksi pivikossa on maita joita YVNL:ssä ei ole? Mä en pivikon maita lähtisi ihan heti vaihtelemaan kun siellä on selkeä toimiva (tai ainakin aikaisemmin toimiva) systeemi pohj mvan ja int mvan suhteen pivikon maa-valikoiman kanssa, mutta jos YVNL:n maita ollaan nyt miettimässä niin huolehtisin sen Italian sinne.
Ainoa mitä mä pivikosta muuttaisin on siellä käytössä olevat maalyhenteet. Kun YVNL pitkälti käyttää kolmikirjaimisia, oli tosi rasittava muistaa kuvallisten ja pivikojen välillä että kuvallisissa on DNK ja pivikossa DK, tai kuvallisissa FRA ja pivikossa pelkkä F. Mä itse usein päädyin käyttämään piviko-koirillakin niitä yvnl:n kolmikirjaimisia maalyhenteitä.

Australia, Japani ja Meksiko kuulostaa mielenkiintoisilta. Meksiko on lähinnä vaan mielenkiintoinen, ei välttämättä fiksu vaihtoehto.
Tavallaan myös joku Intia, mutta toisaalta se ei lähtökohtaisesti ole livenäkään mikään suuri koiranäyttelymaa.

Ja mun mielestä 20 näyttelymaata on itse asiassa aivan liikaa nykyisellä vkoirien aktiivisuudella. Puolet vähempikin riittäisi.
Kun näyttelyt hajautetaan vuorotellen niin moneen maahan, koiraa on vaikeampi saada valioksi edes yhdestä maasta kun näyttelyitä ei järjestetä koskaan ns. tarpeeksi siinä yhdessä tietyssä maassa, josta koira sertejä tarvitsisi. Ja kun on niitä koiria, jotka eivät joka näyttelystä sertiä saa, niin pitäisi ilmoittaa useampaan. Tästä syystä mun näyttelyttämis-into laski ja lopulta totesin kuvallisten kanssa että witut jostain näyttelytuloksista, kun niitä ei saa. Pivikon puolella vähempi maita, "helpompi" saada koirasta valio kun se vähäinen määrä mitä näyttelyitä järjestettiin jakautui pakosti useammin samoille maille -> motivaatio.
Laskeskelin mun omien mieltymyksien mukaan maat ja niitä olis 12. Ja se olis mun ehdoton max. (FIN, SWE, NOR, EST, RUS, GER, FRA, ITA, USA, CAN, AUS, JPN)
KuvaKuva

Avatar
Deneo
Kanada
Viestit: 1377
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:46 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

#6 Viesti Kirjoittaja Deneo » Ma Kesä 12, 2017 3:52 pm

Komppaan muuten Sigin listaa, mutta imo vois levittää vielä sen verran että mukana ois Brasilia tai Argentiina. Olis se sitten jonkun tilalla tai lisänä noihin, niin ois mukana yks maanosa lisää.
Don't you wanna live before you die

Avatar
Sparkle
Analysaattori
Viestit: 2991
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: YVNL - näyttelymaihin päivitystä?

#7 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Ma Kesä 12, 2017 4:15 pm

Iso kiitos Sigille viisaista ajatuksista, sieltä tuli monta tärkeää ja varteenotettavaa pointtia. :)

Koska hirveästi ei ole muita kannanottoja tullut lopullisen maalistan suhteen, laitetaan seuraava alustavaksi näyttelymaiden listaksi.

FIN, SWE, NOR, EST, RUS, GER, FRA, ITA, USA, CAN, AUS, JPN, BRA/ARG

Poistuu: NLD, BEL, ESP, ISL, GBR, GRC, LVA, LTU, LUX, DNK
Uusia: ITA, AUS, JPN, BRA/ARG
Ongelma: Argentiina vai Brasilia? Karsitaanko vielä?

Vastalauseita, puoltoja sekä pohdintoja otetaan edelleen ilolla vastaan!

Komppaan Deneota siinä, että joku Etelä-Amerikan maakin ois hyvä olla mukana. Ite näkisin Argentiinan siellä, puhtaasti siitä syystä, että se on kehityksessä Brasiliaa edellä noin irl.

Lähtisin ite vielä karsimaan tätä rykelmää Sigitiuksen mainitsemista syistä. Tällöin listalta lähtis varmaankin se Kanada.
Meillä on Euroopasta kahdeksan maata, jotka saavat listalla pysyä. Etelä-Amerikasta, Oseaniasta ja Aasiasta meillä on kustakin yksi maa, mutta Pohjois-Amerikasta kaksi. Ihan tasapainon tavoittelusta johtuen poistaisin toisen Pohjois-Amerikan maista näyttelymaalistalta. Ite puoltaisin tällöin USA:n säilyttämistä.

Muuten maalista alkaa omaan silmään näyttämään hyvältä. :)

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa