Sivu 1/1

CACIB-muutos?

Lähetetty: To Marras 12, 2015 11:31 pm
Kirjoittaja Juinttu
Viimeaikoina paljon puhuttanut aihe virtuaalikoiranäyttelyiden osalta on, että näyttelyitä on hirveän vähän. Kansainvälisiä näyttelyitä vielä vähemmän.

Voi olla todella hidas ja tuskainen tie kerätä koiralle vKANS MVA -titteliin edellyttävät CACIBit. Useimmiten se voi viedä jopa vuosia. Entäs kun jo ennestään Suomen CACIBin omaava, muttei vielä muotovalioitunut koira "nappaa sen nenän edestä". Tällöin kyseinen koira kerää yhden CACIBin "täysin turhaan", kun seuraavalle sijalle sijoittunut koira hyötyisi siitä enemmän. Koska meillä on virtuaalikoirilla jokaisen koiran sivulla käytössä kisakalenteri, johon oletettavasti omistajat merkitsee ainakin ne koiran merkittävät näyttelytulokset, niin miksei hyödynnettäisi sitä CACIBien kannalta.

Täten esitän ehdotuksen, että jos tuomarin tulisi siirtää CACIB seuraavalle sen ansaitsevalle koiralle, mikäli sen saanut muotovalioitumattomalla koiralla on jo ennestään kys. maan CACIB.

Toki tämä taas lisää tuomareiden muistettavien asioiden listaa, mutta mielestäni on kuitenkin ihan muistettavissa.

Re: CACIB-muutos?

Lähetetty: Pe Marras 13, 2015 2:11 pm
Kirjoittaja Natali
Mun pienessä pääkopassa tuo kuulostaa oikein hyvältä varsinkin tässä nykyisessä tilanteessa kun näyttelyitä järjestetään niin vähän. Mulla itsellä on vaan pivikoja, mutta kävin katsomassa yvnl:n näyttely tilannetta ja eipä sielläkään kovin valoisalta näytä. Tuolla tavalla ne cacibit jakautuisi kuitenkin edes hieman tasaisemmin eikä kävisi niin että esimerkiksi yksi ja sama koira saa kaikki.

Re: CACIB-muutos?

Lähetetty: Ti Touko 29, 2018 10:49 pm
Kirjoittaja Shady
Vieläkö tähän halutaan muutosta? Asia ei aikanaan tainnut tätä keskustelua pidemmälle edetä. Kyselyssä kuitenkin 19/22 on ilmoittanut kannattavansa muutosta.

Haluaisin kuitenkin tähän lisätä, että mikäli tämä muutos halutaan kirjata sääntöihin se tarkoittaisi
a. sitä, että tuomarien tulee tarkastaa koirien aijemmin saamat cacibit koiran sivuilta
b. sitä, että cacibit ei aina mene oikein, koska kaikki eivät päivitä koirien sivuja aktiivisesti
c. sitä, että kansainvälisen muotovalion osalta poistetaan sääntö, joka määrää kuinka monelta tuomarilta cacibit on saatava.

Toki nykyäänkin cacibeja menee väärin sekä siksi, ettei tuomarit tarkasta koiran sivuilta onko koira jo valio että siksi ettei koirien sivuja ole päivitetty tai sieltä on omistajalta jäänyt huomaamatta saavutettu vKANS MVAn arvo.

Rajoitus, että cacibit on saatava vähintäin kahdelta eri tuomarilta taas on poistettava, koska enää ei voi vaikuttaa siihen kuinkamonelta ne olisi. Jos esimerkiksi koira on saanut cacibin briteistä tuomarilta X ja osallistuu sen jälkeen usan näyttelyyn tuomarille Y ei se saa tältä enää cacibia ja jos sen jälkeen se osallistuisi vaikka suomessa ja ruotsissa taas tuomarin X kehään se ei voisi valioitua ja viimeisessä näyttelyssä siltä pitäisi evätä cacib siitä syystä, että sillä on ko. tuomarilta jo kaksi cacibia. Tää taas ei auta yhtään siihen mikä oli alkuperäinen ajatus; helpottaa vKANS MVA:n saantia. (Mulle tosin ihan se ja sama vaikka toi poistettaisiin..)

Re: CACIB-muutos?

Lähetetty: Ti Touko 29, 2018 11:04 pm
Kirjoittaja Janina
Kannatan tosiaan eikä myöskään haittaa, vaikka kaikki CACIBit olisivat samalta tuomarilta. :mrgreen: Virtuaalikoiria nämä kuitenkin vain on.