Uusien virtuaalikoira harrastajien etsiminen

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
_Saana_
Epätoivoinen katse
Viestit: 461
Liittynyt: La Tammi 11, 2014 5:22 pm
Viesti:

Re: Uusien virtuaalikoira harrastajien etsiminen

#46 Viesti Kirjoittaja _Saana_ » La Kesä 10, 2017 9:23 am

Pitkästä aikaa täällä kirjoittelemassa :mrgreen:

Oon harkinnut nyt pitkään palaamista virtuaalikoirailun pariin. Lähes päivittäin tännekin tulee kirjauduttua ja aina käyn kuolaamassa tulevia pentueita. Ilmoitin jopa koiria USAn voittajaan. Mut sitten aina mietin, että entä jos ei olekaan sitä aikaa tarpeeksi. Toisaalta tänne on tulossa/tullut hienoja uusia uudistuksia mm. koirien ominaisuuksia yms. Silleen harmittaa, että virtuaalikoirailut on hiipumassa. Uusia kasvoja on vaikea löytää. Kennelit on vähentynyt niin virallisella puolella kuin epävirallisellakin. Hoitajatoimiset kennelit kuihtuvat pois, koska ei ole hoitajia. Tää on kuitenkin niin kiva harrastus, niin on harmittavaa että tätä menoa tämä kaikki on muisto vain.

Mutta katsotaan, jos uskaltaisin palata tänne ja ehkä varata muutaman uuden koiran, josko se siitä lähtis sitten nousuus :D
Kun Mies heräsi, hän kysyi: "Mitä tuo Villikoira täällä tekee?"
Ja Nainen sanoi:
"Sen nimi ei enää ole Villikoira, vaan Ensimmäinen Ystävä, sillä se säilyy ystävänämme ainiaan ja ainiaan ja ainiaan."


-Rudyard Kipling

Avatar
Sparkle
Analysaattori
Viestit: 2991
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: Uusien virtuaalikoira harrastajien etsiminen

#47 Viesti Kirjoittaja Sparkle » La Kesä 10, 2017 2:15 pm

Mun mielestä uusia harrastajia on turha yrittää houkutella, mikäli harrastus ei ole jatkuvassa liikkeessä ja täällä ei käy kuhina. Oon ilahtunut siitä, miten viime aikoina moni harrastaja on aktivoitunut, ja turrilan bittikoira-aiheisiin tulee uusia viestejä ja ideoita päivittäin. Se on oikeesti mielettömän tärkeää.

Mä en ainakaan lähtis ummikkona harrastamaan virtuaalikoirailua, jos ensivaikutelmana olis se, että aktiivisia kanssaharrastajia ei ole. Tällä hetkellä tämä foorumi on harrastuksen elävyyden tärkein mittari, ainakin jos puhutaan virallisesta puolesta.

Siksi jokainen paluuharrastaja on kauhean tärkeä. Ihanaa Saana, että oot palaamassa! Se, että jo yksikin jotain kokemusta haalinut harrastaja palaa, luo uutta elämää tähän harrastukseen, ja se taas tukee harrastuksen kasvua. Näin ainakin omasta näkökulmastani.

Monet perustelevat innostuksensa laantumista (ja harrastuksen lopettamisaikeita) sillä, että pennut eivät mene kaupan. Mun mielestä tää on ihan kamalaa, ja järjetöntä, että tätä ylipäätään tapahtuu. Me ollaan kuitenkin virtuaalimaailmassa, ja jokaisella on mahdollisuus ottaa kymmenpäin pentuja, jotka ei oikeastaan suoranaisesti myötävaikuta omaan kasvatustyöhön.

Useimmat kasvattajat (minä mukaanlukeutuen) ovat onnellisia jo pennunostajan kiinnostuksesta: pennun olemassaolevat sivut ovat iso juttu. Se, että kalenteriin ilmestyy ajan saatossa joitain tuloksiakin, on mieletöntä. Näinkin pienellä vaivalla on jo iso merkitys harrastajien optimistisuuteen ja täällä pysymiseen. Ja eihän sitä tiedä, jos vaikka ihastuisitkin täysillä siihen bernhardinkoiraan, ja haluaisit pian haalia niitä kasapäin. Näin on ainakin mulle käynyt lukemattomia kertoja...

Mä oon ottanut hommakseni ottaa vähänkin kiinnostavia pentuja yksityisiksi koiriksi, vaikka ne nyt ei (vielä ainakaan) omiin kasvatusrotuihin kuulukaan. Tämä harrastus pyörii kuitenkin niin paljon jalostustyön ympärillä, ja mun mielestäni on tärkeää, että jokainen harrastaja saisi sitä harjoittaa. Ei vaan ne bordercolliekasvattajat.

Me ei voida valitella harrastuksen kuolemista, mikäli me ei taistella sitä vastaan. Mun silmään paras tapa pitää tätä elossa on toisten harrastajien laittaminen ykkössijalle. Se, että sun oma kasvatustyö kukoistaa, ei merkitse mitään siinä vaiheessa, kun yhä useampi harrastaja luovuttaa kelpaamattomien pentujen ja kisaamattomien koirien vuoksi. Lopulta sä oot yksin hienon koirarepertuaarisi kanssa ja oho, sunkaan pennuille ei löydy pian ostajia.

Etitään siis uusia harrastajia tukemalla nykyisiä ja tekemällä pyyteetöntä yhteistyötä heidän kanssaan. Hiljamielen kennel ettii muuten "virallisia" yhteistyöläisiä, siitä lisää kennelin sivuilla. :)

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija