Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Lansu_
Höpsö veitikka
Viestit: 5882
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:33 am

Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#1 Viesti Kirjoittaja Lansu_ » Ke Huhti 23, 2014 8:10 am

Virtuaalikoirien pariin paluuta tekevänä olen tullut väkisin kiinnittäneeksi huomiota kisojen määrän vähenemiseen. Kisatilanne on mielestäni selvästi heikompi kuin Meripelastajan aktiivisimpina vuosina 2008-2009. Samat nimet tuntuvat pyörivän järjestäjinä lajissa kuin lajissa - suuret kiitokset heille! Virtuaalikoirailijoidenkin määrässä taitaa olla havaittavissa pudotusta, mutta osallistujia selaamalla voi todeta, että harrastajia on kuitenkin edelleen kirjava joukko. Iso osa ei vaan tunnu järjestävän kisoja ainakaan mainittavan usein.

Mikä kisojen järjestämisessä tökkii? Pitäisikö sitä jotenkin helpottaa tai keksiä kannustimia?

Mä ainakin myönnän, että kisojen järjestäminen on vähän turhan työlästä ainakin osassa lajeja. Inhoan sähköpostissa ramppaamista, joten järjestämäni kilpailut käydään tästä edes blogipohjalla. Jo näiden parin ensimmäisen kisan aikana olen huomannut, että se tekee hommasta huomattavasti mielekkäämpää. Uskoisin, että ilmoittautuminen on myös mukavampaa, kun ei tarvitse availla mailia. Blogi on vain yksi mahdollinen väylä helpottaa järjestämistä, sillä kisoja voi musta yhtä hyvin järjestää vaikka foorumipohjalla.

Toinen mua suuresti rassaava asia on työläs tuomaroiminen. Osallistujien osallistumisoikeuksien tarkastaminen on harvinaisen tylsää varsinkin jos haluaa järjestää useita isoja luokkia. Aikoinani vepeyhdistystä ylläpitäessäni huomasin, että ainakin silloin moni luisti tästä tuomaroidessaan. Mä olisin henk. koht. valmis heittämään vesilintua ilmoittautumiskoodien linkeillä ja yhdistysten tuloslistoilla. Tämä tietenkin mahdollistaisi huijaamisen ja vaikka sitä harrastavia syvästi paheksunkin, en jaksaisi vetää asiasta pultteja. Toki esimerkiksi valionarvoa anovilta koirilta voitaisiin vaatia sivuilleen selvät merkinnät siitä mistä, minä päivänä ja kenen tuomaroimana tulokset on saatu. Osa kisasivuista katoaa/poistetaan, mutta tulosten oikeellisuutta voisi tarkastella siinä määrin, kun kisasivuja on tallella.

Yksi kannustin kisojen järjestämiseksi voisi musta olla se, että järjestäjä saisi laittaa omaan kokeeseensa 1-2 ekstrakoiraa (per luokka?) eräänlaisena palkkiona näkemästään vaivasta. Vepeyhdistyksellä tällainen kannustin muistaakseni onkin, tosin se koskee vain isojen luokkien järjestäjiä.
When the hurricanes came for me
I could finally crash again
And that's how I became the sea

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4716
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#2 Viesti Kirjoittaja Shady » Ke Huhti 23, 2014 9:50 am

Mä luulen, että tällä hetkellä kisojen vähyyteen vaikuttaa harrastajien väheneminen ja ikähaitarin kasvaminen. Todella vähän on tullut uusia nuoria harrastajia ja nämä vanhemmat ovat sitten siinä iässä, että tässä vaiheessa on ylioppilas kiireitä, töitä ja niin edelleen.

Tulosten tarkastamisessa monessa lajissa on menty sihen, että osa ei tarkista lainkaan ja osa tarkistaa vain koirat, joita arpakone on suosinut. Mun mielestäni aivan hyvin voitaisiin kokeissa tarkistaa vain ne koirat jotka saa sen vKUMAn/I-palkinnon. Eihän siitä muiden tarkistuksesta käytännössä kokeen puolesta ole hyötyä, muuten kuin esimerkiksi agilityn osalta siinä määrin, että luokan koko voi pienentyä sen verran, että myös vKUMIen määrä pienenee, mutta tuskin se kenenkään elämää kaataa, jos luokassa jaetaankin yksi vKUMA "liikaa".

Mun mielestä voisi suoraan liittojen sääntöihin muuttaa sen, että täytyy tarkistaa vähintäin ne merkittävän tuloksen saaneet eli esimerkiksi ne vKUMAn saaneet ja PKssa I-tuloksen ja II-tuloksen saaneet jne. Se voisi hyvinkin lisätä sitä kisojen järkkäämis innostusta. Onhan se tarkastaminen se suurin vaiva (ainakin mun mielestä) siinä kisojen järkkäämisessä, varsinkin jos on hiukankin hitaampi netti.
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - Käräytys - KultsuRinki

Avatar
Lansu_
Höpsö veitikka
Viestit: 5882
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:33 am

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#3 Viesti Kirjoittaja Lansu_ » Ke Huhti 23, 2014 10:16 am

Shadylta oiva ehdotus! En tullut ajatelleeksi, että tarkastamisen voisi rajata tosiaan vain ns. "sijoittuneisiin" (merkittävän tuloksen saaneisiin) koiriin. Näitä ei isoissakaan luokissa ole järjettömästi, joten se vähintäänkin puolittaisi tulosten arpomiseen kuluvan ajan.
When the hurricanes came for me
I could finally crash again
And that's how I became the sea

Avatar
Juinttu
Höpsö veitikka
Viestit: 16208
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2008 8:31 pm
Paikkakunta: avaruus
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#4 Viesti Kirjoittaja Juinttu » Ke Huhti 23, 2014 1:58 pm

Mähän tota tein jo reilu vuosi sitten agilityssä, että katoin vaan vKUMAn saaneiden koirien kykenevyyden siihen KUMAn vastaanottamiseen.

Itellä nykyään harmittavan harvoin tulee enää virtuaalikoirainnostuksia, etten ole vaan viitsinyt järjestää kisoja. Järjestyshetkellä se on voinut tuntua hyvältä idealta, mutta muutaman päivän päästä sitten alkaa kiukuttaa kun pitäisi saada tulokset ym, mutta ei kiinnosta pätkääkään. Toki osassa lajeja on tuomaroiminen ihan helppoa ja mie vieläpä käytän tota lomaketta mikä automaattisesti lisää koirat, joskin siinä ongelmana että tyyliin joka toinen tekee sen ilmon väärin ja se siitä helppoudesta kun pitää olla korjailemassa noita ilmottautumisia.

Joku tuommoinen, että järjestäjä saisi pari ekstrakoiraa, voisi toimia imo ihan jees motivaattorina. Monesti on tullut kisojenjärjestäjänä olo että kukaan ei edes huomaa sua ennenkuin laitat väärälle koiralle vKUMAn tjsp -> siitä kisan järjestämisestä ei saa oikein mitään itselleen. Paitsi pelon siitä että joku tulee haukkumaan jos olet omalle koirallesi tuloksen arponut.
Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Avatar
Sigitius
Keilapallo
Viestit: 2339
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:01 pm
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#5 Viesti Kirjoittaja Sigitius » Ke Huhti 23, 2014 2:01 pm

Mä olisin nimenomaan enemmän huolissani harrastajakunnan vähenemisestä, se on vaikuttanut kisojen määrän laskun lisäksi myös pentujen ja vanhempien kodinvaihtajien myyntiin. Ihmisiä ei kiinnosta kisata koiriaan tavoitteellisesti jos pennut eivät mene kaupaksi myöhemmin, ja ne jotka eivät saa pentujaan myytyä saattavat kokea ettei harrastus anna heille enää mitään ja he lopettavat innon tjsp puutteesta tai kasvavat muuten ulos.

Yksi helpotus oli cantarelin aikaansaama arvontakone http://viuhku.net/cantarel/random/ kaikkia pisteitä sisältäviä arvontoja varten ihan tässä reilu viikko takaperin, tosin se ei kyllä ainakaan vielä ole merkittävästi vaikuttanut kisoihin. Agilityäkään ei ole anottu yhtään sen enempää aiemmin vaikka siinä ei jaeta koirille pisteitä.

Tunnustan kyllä itse etten ole omiin kisoihini juuri tarkastanut koiria, jos on pyydetty tuomaroimaan jollekin muulle niin sit olen skarpannut ja käynyt koirat läpi. Ei se mun mielestä tee suurta eroa tarkastaako ne vaiko ei huijaamisen puolesta, kun ehkä 5% harrastajista ilmoittaa koiransa valiolistoille muutenkin - valioituminen on vaan itsestäänselvyys kun tulokset on täynnä.

Avatar
Timberwolf
Höpsö veitikka
Viestit: 5758
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:59 am

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#6 Viesti Kirjoittaja Timberwolf » Ke Huhti 23, 2014 4:19 pm

Mä nyt oon jo super-ex-vkoirailija, mutta lätisenpä huvikseni!

Mua hiersi aina kisaamisessa ja kisojen järjestämisessä, että niitä lajeja on noin miljoona, kaikilla on eri luokkasäännöt ja tuomarointisäännöt ja ilmoittautumistapojakin on yhtä paljon kuin lajeja. Tai ainakin tältä musta on aina tuntunut, kun oon ihan uuno kaikkien sääntöjen opettelussa ja muistamisessa. :D Mä olisin tuolloin ollut isosti kiitollinen jostain sivusta, jossa kerrotaan ihan perusjutut kunkin lajin luokkasäännöistä, valioitumisista ja tuomaroimisesta. Siis ihan vaan "AVOsta kolme ykköstulosta, näin ja näin moni voi sijoittua kussakin luokassa"-tyyppisiä taulukoita ilman turhia lätinöitä. Näyttelyitä sentään osasin järjestää, mutta tuomareiden hankkiminen sitten olikin v-mäisintä ikinä.

En tiiä, onko tää kuinka mahdollinen toteuttaa, mutta tuskin olisi kamalan raskasta, jos kunkin liiton tekijä tekisi sen taulukon ja jonkun pähkinänkuoren ja joku reipas kasaisi ne yhdelle sivulle.
Kuva

Vuoden avulias 2008, 2009, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
Vuoden lempinimien kerääjä 2008, 2009, 2010
Vuoden kaikkien kaveri 2015, 2016, 2017
Vuoden avatar 2015
Vuoden liitonpitäjä 2017
Vuoden aktiivikävijä 2018
Vuoden koirapersoona 2018 - Kettu ♥

Avatar
elena
Syvällistä
Viestit: 699
Liittynyt: Ke Kesä 22, 2011 1:31 pm
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#7 Viesti Kirjoittaja elena » Ke Huhti 23, 2014 5:51 pm

^Tossahan on ideaa! T. aloin just väsäämään ton tyyppistä sivua. :mrgreen:

Avatar
Quattro
Vuohenruokaa
Viestit: 1834
Liittynyt: La Touko 02, 2009 2:09 pm
Paikkakunta: Rauma

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#8 Viesti Kirjoittaja Quattro » Ti Huhti 29, 2014 11:38 am

Ja näyttelyitä järjestäessä aina pelottaa se, että tulee tosi isoja rotuja, joita kukaan ei halua tuomaroida ja siksi varmasti näyttelyiden järjestäminen on vähentynyt huomattavasti. Esimerkiksi tollerit, labradorit, sakemannit, bordercolliet tulevat ensimmäisinä mieleen. Mahtaisko helpottaa jos näyttelyihin saisi ilmoittaa esim. 4-6 koiraa/per henkilö/per rotu? Itse ainakin syyllistyn siihen, että ilmoitan kaikki koirat samalla osallistumiskaavakkeella enkä katso, että onko koirani esim. sen maan muotovalio. Sen kys. maan muotovaliothan eivät tee käytännössä siellä näyttelyssä mitään (ellei kerää pisteitä vuoden näyttelykoirakisaan/ole KV-näyttely, jolloin voi kerätä CACIBeja kansainväisen muotovalion arvoon.). Jos osallistujamäärä olisi rajattu eivät välttämättä samat koirat olisi rotunsa parhaita ja oikeasti joutuisi miettimään kuka tarvitsee mitäkin eikä ilmoita vaan "huvikseen." Oikeassakin elämässä näyttelymaksut ovat sen verta korkeita, ettei monikaan varmaan ilmoita enää koiraansa turhaan kehäilemään. Kyllähän niitäkin aina on kun on viisi riviä titteleitä ja silti käydään ryhmänäyttelyissä muiden kiusaksi, mutta silti :mrgreen: En tiedä auttaako osallistujen rajaaminen loppujen lopuksi, mutta itse miettiessäni ryhmänäyttelyä 8-ryhmälle eniten alkoi mietityttämään esim. tollereiden, kultaisten ja labukoiden suuret rotumäärät. Muutenkin inhottava ruinata aina samoilta tuomareilta, mutta tällä hetkellä taitaa tuomareita kouluttautuu vähemmän kun lähteä pois/jäädä tauolle. Ja vaikka itse hankinkin tuomarointioikeudet muutamille roturyhmille en voi kuitenkaan tuomaroida omia koiria ja niihin rotuihin juurikin sisältyvät mm. tollot ja labbikset (Tosin jätin omat koirat ilmoittamatta, koska Kurris pyysi tuomaroimaan Kupariketun ryhmiksessä tollot, joten ehkä joskus voi uhrautua!).
Käyttölajeissa kannatan ehdottomasti tuota, että järjestäjä saisi palkaksi laittaa muutaman koiran extrana sinne. Mua itseä ei ärsytä sähköpostin availua, mutta tarkistaminen tuottaa tuskaa täälläkin. Ehkä toi voisi olla hyvä, että merkittävien tulosten saajat tarkastetaan. Se ainakin helpottaisi etenkin suurissa luokissa ettei tarkistettavaksi jää kuin alle 10/per luokka. Itse olen huomannut monissa kisoissa ettei tuloksia tarkasteta, sillä koirani on välillä saannut EVL1, vaikka viimeinen VOI1 puuttuu. Tässä kohdassa voin kyllä myöntää, että tahallani en ole ylempään luokkaan ilmoittanut vaan täysin vahingossa. Ihmettelin vaan hieman kun seuraavassa kisassa oli "ei vaadittavia tuloksia." :mrgreen: Tässä on kyllä hyviä pointteja tullut, että toivottavasti muutoksia tulee eikä jää vain puheasteelle.
If you can dream it you can do it

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4716
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#9 Viesti Kirjoittaja Shady » Ti Huhti 29, 2014 7:14 pm

Tuosta näyttelyiden osallistujamäärän rajoittamisesta on ollut kyllä monesti ennekin keskustelua, muttei se vissiin koskaan ole kovin suurta kannatusta saanut. Itse en edelleenkään sitä kannata, vaikka se voisikin tuomareiden saantia helpottaa..

Itse voisin ehdottaa (taas?), että olis mahdollisuus isoille roduille ottaa kaksi tuomaria ihan niinkuin virallisissakin. Eli esimerkiksi toinen tuomaroisi nartut ja toinen urokset ja sitten yhdessä ROP kehä tai valittaisiin näist kahdesta se, joka kys kehän hoitaisi.
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - Käräytys - KultsuRinki

Avatar
Sigitius
Keilapallo
Viestit: 2339
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:01 pm
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#10 Viesti Kirjoittaja Sigitius » Ti Huhti 29, 2014 9:39 pm

Mä oon vähän sitä mieltä että omistajien pitäisi itse osata miettiä mitkä koiransa haluaa näyttelyihin jos ovat sitä mieltä että koirien määrän pitäisi tietyissä roduissa vähentyä, se yksikin koira on askel useampaan. Onhan se kiva että kaikilla koirilla on mahdollisuus käydä siellä, mutta jos se sama hurtta saa jokaisesta näyttelystä useamman kuukauden ajan pelkkää EH-ERI linjaa jollei jopa huonompaa niin onko sitä koiraa käytettävä näyttelyssä toivoen sattuma-sertiä tjsp. Näin niinkun tuomareiden työmäärää ajatellen.

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4716
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#11 Viesti Kirjoittaja Shady » Ti Huhti 29, 2014 9:52 pm

Sekin kyllä, että se millaiset koirat pärjää tuntuu olevan aika kausittaista ja ainakin tooodella tuomarikohtaista. Jos tuomarit ois etukäteen tiedossa ni ite ainakin pystyisit hyvinkin päättelemään mitkä koirat kannattaa ilmottaa ja mitä on turha ilmottaa :D (Näin esimerkkinä kyllä harmittais, jos käyttis rimpulan jättäis pois ja vipin jälkeen tuomariksi valikoituisi juuri niitä ihannoiva ja siinä sitten ne ilmotut saakin vaan sitä huonoa ja ehkä huonoa) Kausittaista taas sillä tavalla, että kun katsoo parin vuoden taakse on jotkut koirat saanut jatkuvasti vähintäin eriä, yleensä sijoituksia ja nykyisit vetää pelkkää hoota jne. Sen takia itse en ainakaan jättäis sen takia ilmoomatta, että on nyt vaikka viimesestä kolmesta tullu H, EH, ERI..

Niitä koiria taas, jotka pärjää yleensä tosi hyvin en jättäisi juurikin tuon näyttelykoirakisan takia pois. Se on aika turha juttu mun mielestä siinä vaiheessa, jos niitä menestyksekkäitä ei ilmottaisikaan. Sitten siellä olis nopsaan kärjessä parikymmentä samoilla pisteillä, eikä se olisi enää mikään innostuksen tai mielenkiinnon lisääjä.

Toisaalta mä oon niin laiskakin, etten noiden omien koirien kohdalla jaksaisi alkaa joka näyttelyssä edes miettimään, että kannattaako tätä vaiko ei, koska mullakin noita koiria on ihan kiitettävä määrä, enkä sen suhteen ole koskaan pyrkinytkään realistisuuteen (toivottavasti ainakaan ketään ei realistisena pidä +100 koiran kenneleitä).

Ja sitten taas juurihan oli keskustelua siitä, että miksi näyttelyissä rotujen määrät ovat olleet laskussa muutamiin edellisiin vuosiin verrattuna. Siitä keskustelusta voisi saada enemmänkin sen käsityksen, että määrän lasku on huono juttu. Onhan ne näyttelyt kans ihan hyvä paikka tsekata sen hetkinen kanta aktiivissa rodun edustajissa. Tästä päästäänkin siihen, että kannattaisiko niitä nurkkaan jääneitä koiria (joita ei enää käytetä jalostukseen/ei ole muuten enään aktiivisia) ottaa pois myös niistä näyttelykoodeista, jos koiralla ei näyttelykoirakisan suhteen ole tavoitteita vaan kisaa näyttelyissä vaan, koska se sattuu koodeissa olemaan.. Mulla ainakin jää aina välillä näitä seinäruusuja, ku niiden kuoppaaminen tuntuu olevan niin hankalaa.

// Mutta onhan tommosessa 128 koiran rodun tuomaroinnissa oikeasti ihan törkeä homma, mutta onneks nää isotkaan rodut ei sentään yleensä yltä näihin kanadan jätti lukemiin.

Vähän itse kyllä hämmästyin niin piirrettyjen Ruotsinvoittajan kuin Kanadanvoittajan kohdalla tuomareiden aktiivisuuteen. Mullahan molemmissa meni rodut ja ryhmät tosi kivasti kaupaksi ja tuo tollereiden jättirotukin oli tosi nopeesti tuomaroituna. Tuomareiden vastaamistakin on aktivoinut selkeesti tempaus, jossa listalta karsittiin suoraan ne, jotka ei kyselymailiin vastanneet mitään.
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - Käräytys - KultsuRinki

Avatar
Lania
Kanada
Viestit: 1682
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 8:15 am
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#12 Viesti Kirjoittaja Lania » Ke Huhti 30, 2014 12:10 am

Itse olen nykyään yleensä jättänyt näyttelyihin juurikin nämä koirani ilmoittamatta, jotka ovat kyseisen maan muotovalioita. Voittajanäyttelyihin yleensä ilmoitan kaikki, mutta jos tiedän että olen tiettyjä koiria kuoppaamassa lähiaikoina niin jätän ilmoittamatta. Itsellä kuitenkin koiramäärä aika suuri. Toivoisin suuresti että uusia innokkaita näyttelytuomareita saataisiin. Tuomarilista näyttelyihin tällä hetkellä tuntuu olevan hyvin suppea. Hyvin moni karsittiin hiljattain pois, mutta minulle ei ainakaan melkein edes puolet tunnu vastaavan nykyäänkään tuomarointikyselyihin, vaikka aina kyselyihini myös kieltävät vastaukset olen toivonut. Kaikilla tosin tietty kiireensä milloin mitenkin, mutta toivon tosiaan että uusia tuomareita saataisiin. Tuntuu että tällä hetkellä muutamat tuomarit ottavat tuomaroitavaa jos eivät vain juuri viimeaikoina ole samoja rotuja tuomaroineet joille näyttelyitä järjestän. Itse olen myös tähän pyrkinyt parhaani mukaan.

Sitten nämä käyttöpuolen lajit, itse olisin vieläkin aktiivisempi kisojen järjestäjä joskin vain saisin muitakin tuomareita kisoihin välillä kuin minä itse. En koe mukavana sitä että joudun tuomaroimaan ainakaan useasti kisoja joissa minulla on omat koirat mukana, mutta yleensä loppujenlopuksi joudun tämän aina tekemään, koska hyvin harvakseen toista tuomaria tulen löytämään. Joten sen takia pidän välillä kauempaa taukoa kisojen järjestämisestä, vaikka taas intoa löytyisi kisoja järjestää. Minulle ei ole millään tavalla ole ongelma ravata sähköpostissa lisätessä osallistujia tai tehdä kisasivuja ja anoa kisoja. En kuitenkaan pidä kauhean mukavana tätä että omien koirien kisakalenterit olisi puolillaan omaa nimeä, joten monesti vain odotan että toisten järjestämiä kisoja ilmaantuu.
Kuva
  • your my lucky ace
  • .............................................................
    Vuoden Pokaalikahmija 2016
    Vuoden Pokaalikahmija & aktiivikasvattaja 2015

Avatar
Quattro
Vuohenruokaa
Viestit: 1834
Liittynyt: La Touko 02, 2009 2:09 pm
Paikkakunta: Rauma

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#13 Viesti Kirjoittaja Quattro » Pe Touko 02, 2014 10:53 pm

Lania kirjoitti:Toivoisin suuresti että uusia innokkaita näyttelytuomareita saataisiin. Tuomarilista näyttelyihin tällä hetkellä tuntuu olevan hyvin suppea. Hyvin moni karsittiin hiljattain pois, mutta minulle ei ainakaan melkein edes puolet tunnu vastaavan nykyäänkään tuomarointikyselyihin, vaikka aina kyselyihini myös kieltävät vastaukset olen toivonut. Kaikilla tosin tietty kiireensä milloin mitenkin, mutta toivon tosiaan että uusia tuomareita saataisiin. Tuntuu että tällä hetkellä muutamat tuomarit ottavat tuomaroitavaa jos eivät vain juuri viimeaikoina ole samoja rotuja tuomaroineet joille näyttelyitä järjestän. Itse olen myös tähän pyrkinyt parhaani mukaan.
Mä olen samaan törmännyt, että osa ei vastaa mihinkään viesteihin, vaikka olen oikeasti monta viestiä pistänyt ja pyytänyt vastaamaan vaikka vastaus olisi kieltävä. Ja ei olisi kiva pyytää koko ajan samoja tuomareita arvostelemaan samoja rotuja, koska oikeasti siitä ei hyödy kukaan - Samat koirat voittaa ja tuomarillekkaan tämä nyt ei ole kovin antoisaa.

Shadyn idea, että suuria rotuja voisi ottaa kahdelle tuomarille voisi olla hyvä! Voisko raja olla 30 koirassa, jolloin urokset ja nartut voisi laittaa eri tuomareille? Rodun parhaan voi valita toinen tuomareista sitten. Se on varmasti ihan sovittelukysymys.
If you can dream it you can do it

Avatar
Timberwolf
Höpsö veitikka
Viestit: 5758
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:59 am

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#14 Viesti Kirjoittaja Timberwolf » Ma Touko 05, 2014 10:17 am

elena kirjoitti:^Tossahan on ideaa! T. aloin just väsäämään ton tyyppistä sivua. :mrgreen:
Mites projekti etenee? :)
Kuva

Vuoden avulias 2008, 2009, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
Vuoden lempinimien kerääjä 2008, 2009, 2010
Vuoden kaikkien kaveri 2015, 2016, 2017
Vuoden avatar 2015
Vuoden liitonpitäjä 2017
Vuoden aktiivikävijä 2018
Vuoden koirapersoona 2018 - Kettu ♥

Avatar
elena
Syvällistä
Viestit: 699
Liittynyt: Ke Kesä 22, 2011 1:31 pm
Viesti:

Re: Helpotuksia ja kannustimia kisojen järjestämiseksi?

#15 Viesti Kirjoittaja elena » Ti Elo 19, 2014 3:38 pm

Oon unohtanut ton sivun ihan kokonaan, kun oon taukoillut koko kesän (tosin nyt pikkuhiljaa palailemassa takaisin). Sivu on ihan kesken vielä, inspiksen tullen jatkan varmaan valmiiksi asti, mikäli joku ei kerkeä ensin. :)

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 38 vierailijaa