VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.

Tulisiko CACIBin olla jaettavissa myös JUN-koirille virtuaalinäyttelyissä? (lue aloitusviesti!)

Äänestys päättyi Pe Elo 30, 2013 9:07 pm

A) Ei, nykyinen käytäntö on hyvä
5
11%
B) Ei, mutta koirien sivuille täytyy asettaa iänmerkitsemispakko
4
9%
C) Kyllä, mutta vain silloin, kun koira on jo valioitunut kyseisestä maasta ja näin ollen kilpailee VAL-luokassa
13
30%
D) Kyllä, JUN-koiran tulisi olla aina KV-näyttelyissä oikeutettu CACIBiin
22
50%
 
Ääniä yhteensä: 44

Viesti
Julkaisija
Avatar
Sparkle
Lassien tassuhiki
Viestit: 3503
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#1 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Pe Heinä 19, 2013 9:07 pm

Virtuaalimaailman kattojärjestö on siirtynyt tänään 19.7.2013 Sparklen ja Sigitiuksen ylläpitoon. VFCI:llä on tähän mennessä ollut melko pitkä "kuollut kausi" entisen ylläpidon kiireiden vuoksi, ja nyt suunnitelmissa onkin uusia tuulia. Kaikista muutoksista infotaan turriväelle, ja mielipiteensä saa ja pitääkin tulla kertomaan! Kaikenlaiset kehitysehdotukset ja mielessä pyörineet muutokset ovat toivottuja.

VFCI:n nykyinen vieraskirja on ollut jo pitempään vanhentunut, kuten varmasti monet ovat huomanneet. Tähän on tulossa muutos, uusi vieraskirja tehdään niin pian kuin vain mahdollista.
Myös rotulistaan on tulossa päivitystä niin vahvalla kädellä kuin realistisuus vain sallii, eli jos jollakulla vain on tietoa, että jotkut tietyt rodut on ehdottomasti listalle lisättävä tai nykyisestä ryhmästä siirrettävä toiseen, näistä kannattaa tähän topaan meille vinkata - olemme muutoksille avoimia. Tällä hetkellä se rotu, jota olemme aikeissa listalle lisätä, on chodsky pes (FCI 1).

Näiden muutosten lisäksi olemme Sigitiuksen kanssa pohtineet tätä JUN-luokan CACIB-käytäntöä. Tästä pääsee itse kukin äänestämään, alla enemmän informaatiota asiasta.

Kysymystopassa onkin jo käynyt ainakin pariin otteeseen esille kysymys, miksi junnukoirat eivät vFCI:n sääntöjen mukaan saa vastaanottaa CACIBia virtuaalimaailman näyttelyissä. Tästä säännöstä on jatkuvasti tehty inhimillisiä poikkeuksia tuomareiden toimesta, kun junnukoira ilmoitetaan esimerkiksi VAL-luokkaan kyseisen maan valioutensa puolesta, mutta koiran sivulla joko ei ole mainintaa JUN-iästä tai tuomari ei ole vain sitä huomannut. Tällöin tuomari on antanut junnukoiralle CACIBin, kun taas seuraava tuomari saattaa jättää CACIBin antamatta. Tähän mennessähän sääntö on sanonut, että junnukoirille CACIBia ei tule luovuttaa - nyt olemmekin vetoamassa, tulisiko sääntö muuttaa niin, että myös JUN-luokan koirat saisivat CACIBin vastaanottaa ja näin ollen valioitua kansainväliseksi muotovalioksi. Tämähän olisi virtuaalisesti jo hyvin oikeutettava poikkeus junnujen kohdalla, sillä eihän todellisuudessakaan juniorikoirat voi valioitua AVO-luokan muotovalioon rinnastettavaksi muotovalioksi - ainoastaan juniorimuotovalioksi. Virtuaalipuolellahan juniorit valioituvat eri maista täysin samoilla säännöillä mitä muidenkin luokkien koirat.
Jos taas toivotaan, että CACIBeja ei vastaisuudessakaan JUN-luokassa jaeta, voidaan vain todeta, että iän merkintä koiran sivulle on vastaisuudessa YVNL:n alaisissakin näyttelyissä pakollinen (kuten se jo on PIVIKO:n alla). Tiedettävästi edelleen on todella monia koiria, joiden sivulta minkäänlaista ikä- tai ikääntymismainintaa ei löydy. CACIBien jakamattomuus junnuikäisille vaatii toki myös tietynlaista skarppina olemista tuomareilta.
Harkinnanvaraista myös on, lähdetäänkö näyttelyissä merkitsemään VAL-luokkaan osallistuvan junnukoiran nimen eteen kirjallisesti kyseessä olevan JUN-ikäinen koira esimerkiksi alla olevalla tyylillä.
  • VAL
    n. vUSA MVA Fog And the Ruff
    n. JUN vUSA MVA Delepos Dog
Tässä tapauksessa koira Fog And the Ruff -koira olisi iältään ylittänyt jo JUN-luokan (esimerkiksi 3v 2kk iällä), kun taas Delepos Dog -koira olisi ikänsä puolesta edelleen JUN-ikäinen.

VAL-luokan säännöissähän myös sanotaan, "Laatuarvostelu koirille, jotka viimeistään näyttelyn alkamista edeltävänä päivänä täyttävät virtuaali-iässä 15 kuukautta. ", mutta JUN-koirat edustavat ikää 9-18kk. Näin ollen vain pieni osa junnuista ovat ylipäätään tällä hetkellä oikeutettuja kilpailemaan VAL-luokassa oletettavasti juuri CACIBin jakamissäännöstä johtuen - CACIBhan on oikeutettu jaettavaksi NUO-koirista, jotka ovat kaikki 15-24kk ikäisiä, alkaen. Tämänkin vuoksi on hieman ristiriitaista, että JUN-luokassa CACIBia ei voi jakaa, sillä onhan JUN-luokassa tuo ikähaara 15-18kk, joka NUO-luokassa kilpaillessaan saisi CACIBinsa ja lopulta vKANS MVA-arvonsa.

Asiaa lähdetään puimaan aloitusviestin yllä olevan äänestyksen avulla. Enemmistön kannatuksen saanut vastausvaihtoehto otetaan käyttöön. Toivomme kaikkien virtuaaliharrastajien tulevan äänestämään mahdollisesta sääntömuutoksesta, ja kaikenlaiset perustelut, toiveet ja kehittämisehdotukset ovat toivottuja!
Alla vielä tarkempaa selvitystä vastausvaihtoehdoista, niin kukin varmasti tietää, mitä on äänestämässä.

A) Ei, nykyinen käytäntö on hyvä. Minkäänlaisia muutoksia nykyiseen käytäntöön ei tehdä.
B) Ei, mutta koirien sivuille täytyy asettaa iänmerkitsemispakko. Mikäli koiran sivulta ei löydy iästä tai ikääntymisestä mainintaa sitä tuomaroitaessa, koiralle annetaan arvostelu EVA (ei voida arvostella).
C) Kyllä, mutta vain silloin, kun koira on jo valioitunut kyseisestä maasta ja näin ollen kilpailee VAL-luokassa. JUN-ikäinen koira ei saa CACIBia jokaisesta näyttelystä, johon se osallistuu, vaan jos kyseinen koira on jo valioitunut Suomesta, se on tällöin oikeutettu kilpailemaan CACIBista niissä kansainvälisissä näyttelyissä, jotka järjestetään Suomessa. Sama käytäntö jokaisen maan kanssa.
D) Kyllä, JUN-koiran tulisi olla aina KV-näyttelyissä oikeutettu CACIBiin. JUN-ikäiselle koiralle on kansainvälisissä näyttelyissä aina jaettava CACIB, mikäli se on sijoitukseltaan (PU1 tai PN1) siihen oikeutettu.

Huomaathan, että äänestykseen voi osallistua vain kerran. Luethan siis vaihtoehdot huolella! :)

Avatar
Räksä
Lepakkojen yöhyökkäys
Viestit: 799
Liittynyt: Pe Kesä 15, 2012 10:20 pm

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#2 Viesti Kirjoittaja Räksä » Pe Heinä 19, 2013 10:27 pm

Kiva, että saadaan aktiiviset ylläpitäjät tännekin. Mulla onkin teille heti kauhea lista tekemistä. ;)

Mulla olisi pari huomautusta arvosteluperusteet-sivun sisällöstä. Ensinnäkin kaikkien kohtien "entisissä säännöissä vastaa..."-lauseet voisi poistaa, vanhoja sääntöjä tuskin kukaan enää muistelee, ne vain sekoittavat tekstiä. Laatumainintojen selitykset voisi kokonaisuudessaan korvata Kennelliiton virallisista päivitetyistä säännöistä löytyvillä selityksillä. Muutokset ovat oikeastaan hyvin pieniä lukuunottamatta tätä tärkeää päivitystä:
Kennelliiton näyttelysäännöt kirjoitti:HYLÄTTY tulee antaa koiralle, joka ei rakenteeltaan vastaa rotumääritelmää, jonka käytös
ei ole rotumääritelmän mukainen tai se on selvästi vihainen, jolla on sääntöjen vastainen
kivespuutos, hammaspuutoksia tai poikkeavuutta purennassa tai leuoissa, jonka väritys tai
karvapeite on puutteellinen tai joka osoittaa selvästi merkkejä albinismista. Tämä
laatumaininta voidaan antaa myös koiralle, joka ei vaikuta terveeltä.
Sen lisäksi se voidaan
antaa koiralle, jolla on rotumääritelmän vastainen hylkäävä virhe.
Jota siis vanhassa versiossa vastaa lause "tämä laatumaininta voidaan antaa myös koiralle, jolla on niin vähän rodun ominaispiirteitä, että se ei vaikuta terveeltä". Ko. uudistus siis periaatteessa oikeuttaa hylkäämään mm. kaikki englanninbulldogit. Tämähän ei kuitenkaan IRL-puolella ikävä kyllä toteudu... Mikä lienee virtuaaliharrastajien yleinen mielipide asiaan? Entä vFCI:n "virallinen" mielipide?

Toinen tärkeä muutosta kaipaava kohta koskee kilpailuarvostelua. Nykyiselläänhän sivuilla esitetään kaksi ristiriidassa olevaa ohjetta, toinen ennen kilpailuarvostelu-otsikkoa ja toinen sen jälkeen. Näyttelyissähän on sitten näkynyt molempia toimintatapoja, jälkimmäinenhän on se virallisesti käytössä oleva, joten ensimmäisen ohjeistuksen voinee poistaa.

Myös arvosteluluokat-sivulla on pari kummallista kohta. Siellä käytetään termiä virtuaali-ikä, sitä pitäisi mun mielestä tarkentaa, että kyse on oikeasti kuvassa olevan koiran iästä eikä virtuaalikoiran iästä. Sivun viimeinen lause kannattaa myös poistaa, se on ristiriidassa arvosteluperusteet-sivun ohjeiden kanssa. Ja käyttöluokka-kohdan linkeistä osa on vanhentuneita, samoin valionarvosäännöissä.

vKANS MVA -listalla puhutaan muuten vielä eri maiden näyttelyliitoista, sekin kannattaa uudistaa.

Lisäksi jalostus- ja kasvatusosiota voisi uudistaa. Pentujen myynti ja jalostusyksilöiden etsintähän tapahtuu nykyään pitkälti Turrilassa, joten mun mielestä sekä pentuehaun että uroslistan voisi aivan hyvin poistaa. Kiellettyjen yhdistelmien listalle pitäisi lisätä luonnontöpöhäntäisten paritus keskenään kaikille töpöllisille roduille, samoin merleyhdistelmistä pitäisi huomauttaa kaikkien merlellisten rotujen kohdalla. Musta olisi myös kiva lisätä sinne esim. lyhyt perehdytys genetiikkaan, erityisesti värien osalta, värigenetiikkahan on herättänyt paljon mielenkiintoa Turrilassakin (toki maininnalla, ettei sitä ole mikään pakko kasvatuksessaan noudattaa). Muita hyviä lisättäviä juttuja voisi olla perustiedot esim. luonteen ja terveyden merkityksestä (niitä voisi vaikka lähes suoraan kopioida Kennelliiton jalostussivulta ja jalostusstrategiasta), vaikka ne nyt ei virtuaalikoirailussa isossa osassa olekaan, niin lisääväthän ne kuitenkin realistisuutta ja uudet nuoret harrastajat saavat niistä mukavasti tietoa, moni aloittelija kuitenkin eksyy ensimmäisenä vFCI:n sivuille. :)
magic, madness, heaven, sins

Avatar
Kendra
Höpsö veitikka
Viestit: 6242
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:19 pm

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#3 Viesti Kirjoittaja Kendra » Pe Heinä 19, 2013 10:36 pm

Mäkin toivon tarkennusta siihen, että koira ilmoitetaan siihen luokkaan, mitä kuvissa oleva koira on.

Äänestin nyt tuota c) -kohtaa. En osaa oikein sanoa miksi, mutta selkeämmältä sen tuntuisi niin.
  • It really doesn't matter if you're wrong or if you're right
    'Cause once you get the teeth in, nothing really fights
    Except for me, I do it like I got nothing to lose

Avatar
horros
Toistolla tehoa
Viestit: 798
Liittynyt: To Heinä 19, 2012 9:43 pm
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#4 Viesti Kirjoittaja horros » Pe Heinä 19, 2013 10:50 pm

Ja minusta pitäisi olla sallittua käyttää eri rotuisen koiran kuvia kuin mitä oma koira on. Joillekin roduille voi olla vaikea saada kuvia, kun taas ulkonäöllisesti erittäin samanlaiselle rodulle (vrt. mudi ja kroatianpaimenkoira) voi saada paljon helpommin. Tämä johtaisi siihen, että tuomari arvostelisi vaikkapa sen mudin kroattina, ja antaa siitä arvosanan. Tuomari katsoisi siis koiraa mahdollisimman objektiivisesti arvostellessaan, eikä hokisin mielessään "tuo on mudi hylsy, tuo on mudi hylsy, tuo on mudi hylsy".
Vuoden 2012 kennelinperustaja

Avatar
Sparkle
Lassien tassuhiki
Viestit: 3503
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#5 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Pe Heinä 19, 2013 11:21 pm

Kiitämme vastauksista!

Chevriltä tuli monta hyvää pointtia, itekään ei olla vielä ehditty käydä noin tarkasti epäkohtia läpi. Tässä alla vFCI:n näkemys muutosehdotuksiin.
- "Entisissä säännöissä vastaa..." -lauseet poistetaan arvosteluperusteiden säännöistä. Kyseiset entiset säännöt ovat astuneet voimaan 01.09.2011 eli pian kaksi vuotta sitten. Näistä uusista säännöistä nykyisiä kaikkia tuomareita on varmasti informoitu, ja vanhoilla palaavilla harrastajillakaan tuskin tulee mitään suurta ongelmaa tämän uuden säännön sisäistämisessä, kunhan kertaa vain vFCI:n säännöt uudemman kerran (kuten tähänkin asti).
Ajateltiin luoda sivu, jonne näpytellään nuo vanhat laatumaininnat ja kirjoitetaan viereen mihin ko. tulos on nykysäännöissä verrattavissa. Tämä siksi, jos joku vanhoja virtuaalikoiria selaillessaan haluaa verrata koirien tuolloisia näyttelytuloksia nykytilanteeseen.

- Laatumainintojen selitykset korvataan Kennelliiton päivitetyillä laatumainintaselityksillä (ERI-T). HYL-laatumainintaan "Tämä laatumaininta voidaan antaa myös koiralle, joka ei vaikuta terveeltä." -säännön lisäämiseen odotan kanssaharrastajien mielipidettä. Tämä sääntöhän olisi hyvin voimakkaasti vaikuttava esimerkiksi juuri englanninbulldoggeja ajatellen - mitä näiden "rakeenteellisesti sairaiden rotujen" harrastajat ovat asiasta mieltä? Periaatteessa näyttelyissä ei koskaan tulisi palkita epätervettä koiraa, mutta koska tämä piirre valitettavasti on muutamissakin roduissa jo tyypillinen, tulee pohtia, haluavatko harrastajat luopua koiriensa kehäkierrätyksestä. Erityisesti virtuaalituomaroinnissa kun rotumääritelmäkin saattaa sallia paljon, kun ei päästä näkemään koiraa luonnossa. Toisaalta taas näiden rotujen kannatus virtuaalimaailmassa ei taida muutenkaan olla mikään käsiin leviävän suuri.

- Seuraava kohta korjataan
Joka luokassa neljä parasta koiraa sijoitetaan järjestykseen mikäli ne ovat saaneet laatuarvostelussa maininnan erinomainen tai erittäin hyvä.

1.2 Kilpailuarvostelu:

Kilpailuarvostelussa tuomari sijoittaa luokittain ja sukupuolittain erinomainen laatumaininnalla palkitut neljä (4) parasta koiraa paremmuusjärjestykseen (ei tarkoita paras uros ja paras narttu-kilpailuja).
Täältä löytyy tosiaan ristiriita. EH-koiria ei jatkossa tulisi koskaan sijoittaa (tästä Eros on huomauttanut minulle Kreikan KV-näyttelyä järjestäessäni), tämäkin asia varmasti menee kaikille tuomareille vielä informaationa, kunhan kaikki ensimmäiset tuomarointia koskevat muutokset nyt ainakin on käyty läpi.

- Esim. "PEK / Kilpailuarvostelu koirille, jotka viimeistään näyttelyn alkamista edeltävänä päivänä täyttävät virtuaali-iässä 7 kuukautta, mutta eivät ole täyttäneet virtuaali-iässä 9 kuukautta." muutetaan -> "Kilpailuarvostelu koirille, joiden kuvissa esiintyy koira, joka on täyttänyt kuvanottohetkellä 7 kuukautta, mutta ei vielä 9 kuukautta."

- KÄY-luokan selostuksen linkit päivitetään.

- Valionarvosäännöistä poistetaan maininnat edesmenneistä näyttelyliitoista. vKANS MVA -listahan on ajat sitten siirtynyt tänne, vanhan vKANS MVA -listan linkki korvataan uuden listan linkillä tuonne Valionarvosääntösivulle.

- Pentuehaku pidetään vFCI:n alla, mutta asetetaan selkeämmin esille. Turrila linkitetään pentuehaun oheen. Virtuaalimaailmasta kuitenkin löytyy paljon harrastajia, jotka eivät tuwwita.

- Uroslista pois. Valtaosaa koirista käytetään jalostuksessa vain kerran, jolloin tätä listaa saisi olla tiuhaan päivittämässä. Tähän vaikuttaa vielä se, että virtuaalimaailmassa rodut ovat usein joko hirmuyleisiä tai hirmuharvinaisia. Näin ollen jalostusurokset pääsevät käyttöön usein nopeasti tai sitten ei milloinkaan. Muutenkin taitavat olla kennelit niin hyvin verkostuneita, että mahdolliset jalostusurokset löytyvät omin avuin.

- Yleiset jalostussuositukset päivitetään ainakin Chevrin antamin esimerkein. Lisää näitä saa ehdottaa, mikäli niitä jää vielä mainitsematta.

- Chevrin ja horroksen värigenetiikkaperehdytys asetetaan esille jalostussuositussivulle.

- Ylöspanoa luonteen ja terveyden merkityksestä kasvatustyössä harkitaan.

Mainitut muutokset suoritetaan mahdollisimman pian. Näistä informoidaan tarkemmin tässä topicissa vielä erikseen ja tuomarointiohjemuutoksista Eros kertoo erikseen tuomareille sähköpostin välityksellä.


Kiitos Kendralle mielipiteen jakamisesta!

horros kirjoitti:Ja minusta pitäisi olla sallittua käyttää eri rotuisen koiran kuvia kuin mitä oma koira on. Joillekin roduille voi olla vaikea saada kuvia, kun taas ulkonäöllisesti erittäin samanlaiselle rodulle (vrt. mudi ja kroatianpaimenkoira) voi saada paljon helpommin. Tämä johtaisi siihen, että tuomari arvostelisi vaikkapa sen mudin kroattina, ja antaa siitä arvosanan. Tuomari katsoisi siis koiraa mahdollisimman objektiivisesti arvostellessaan, eikä hokisin mielessään "tuo on mudi hylsy, tuo on mudi hylsy, tuo on mudi hylsy".
Sigin kanssa mietittiin, että vFCI ei lähde mielellään tätä toteuttamaan. Tästähän käytiin keskustelua Kreikan KV:n aikaan tästä viestistä alkaen, siellä tulikin monta perustelua omalta osaltani, miksi tätä en viitsisi hyväksyä.
Mun mielestä koira tulee tuomaroida siinä rodussa, mitä se on. Eikä vain siinä rodussa, missä se esitetään. Virhe, joka lapinporokoiralla on, saattaa olla täysin eri arvoinen mitä sama virhe australiankelpiellä. Rotumääritelmät on kuitenkin luotu eri näkemyksen ja usein myös käyttötarkoituksen pohjalta (kuten tässä tutussa esimerkissä).

Avatar
Timberwolf
Höpsö veitikka
Viestit: 5800
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:59 am

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#6 Viesti Kirjoittaja Timberwolf » Pe Heinä 19, 2013 11:31 pm

Miksei noita heikolla kuva-annilla olevia rotuja voi kasvattaa pivikoina? Turrilassa on läjäpäin taitavia piirtäjiä ja jos oikein alkaa ahdistaa kuvatilanne, niin itsekin voi sitä piirtämistä harjoitella, vaikka olisikin aloittelija siinä hommassa.
Kuva

Vuoden avulias 2008, 2009, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
Vuoden lempinimien kerääjä 2008, 2009, 2010
Vuoden kaikkien kaveri 2015, 2016, 2017
Vuoden avatar 2015
Vuoden liitonpitäjä 2017
Vuoden aktiivikävijä 2018
Vuoden koirapersoona 2018 - Kettu ♥

Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 10235
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#7 Viesti Kirjoittaja Janina » Pe Heinä 19, 2013 11:34 pm

Miks junnuikäsille halutaan CACIBit? En mä vaan ymmärrä. Miks joka koirasta täytyy saada multimiljoonakansmanstransvalio?
- Chevrin ja horroksen värigenetiikkaperehdytys asetetaan esille jalostussuositussivulle.
Ai et sitä olis "suositeltavaa" noudattaa? Miks vatussa?

Avatar
Sparkle
Lassien tassuhiki
Viestit: 3503
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#8 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Pe Heinä 19, 2013 11:44 pm

Erika kirjoitti:Miks junnuikäsille halutaan CACIBit? En mä vaan ymmärrä. Miks joka koirasta täytyy saada multimijljoonakansmanstransvalio?
- Chevrin ja horroksen värigenetiikkaperehdytys asetetaan esille jalostussuositussivulle.
Ai et sitä olis "suositeltavaa" noudattaa? Miks vatussa?
Tästä mietittiin, miksi isompien luokkien koirista saa multimiljoonakansmanstransvalioita, jos junnuista ei saa? Ei junnuistakaan IRL-maailmassa saa isompien luokkien kanssa yhdenvertaisia muotovalioita, kuten virtuaalimaailmassa saa, niin millä logiikalla junnuista ei saa kansainvälisiä muotovalioita saman arvoisina isompien luokkien kanssa?
Junnuikäiset nykyäänkin saavat CACIBeja satunnaisesti. Siinä ei tunnu olevan oikein järkeä, että sama koira saa silloin tällöin PU1-/PN1-koirana CACIBin KV-näyttelyssä.

Värigenetiikkaperehdytyssivu linkitetään jalostussuositussivulle ihan siinä mielessä, että kyseinen sivu on tälle linkille suotuisin paikka. Värigenetiikan noudattamista pentueissa ei todellakaan olla asettamassa pakolliseksi tai edes suositeltavaksi - ainoastaan vapaaehtoiseksi.
Tämä Chevrin ja horroksen tekele on saanut omaan silmääni melko paljon hyvää palautetta ja suosiota, joten asiasta kiinnostuneille olisi hyvä jakaa informaatiota tämänkin suhteen. Jos tästä linkistä kyseisellä sivulla ei kansa pidä, silloin sellaista sinne ei laiteta. Korostettakoot vain, että kyseinen toiminta ei missään nimessä tule olemaan mainostettu suositeltavana.

Avatar
Marcia
Höpsö veitikka
Viestit: 6281
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:56 am

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#9 Viesti Kirjoittaja Marcia » Pe Heinä 19, 2013 11:45 pm

Mä haluan sivuille vihdoin ja viimein maininnan siitä lisäserteistä! Eroksen kanssa ollaan keskusteltu asiasta ja nykyäänhän SA'n tulon myötä lisäsertit on pakko jakaa jos rodussa on yli 20 osallistujaa (ei pek-luokkalaisia).
Do you hate that you love me or do you love that you hate me?
All you bitches be bitin', I hope you don't give me rabies

Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 10235
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#10 Viesti Kirjoittaja Janina » Pe Heinä 19, 2013 11:50 pm

Musta on vaan vähän hupaisaa kohkata realistisuuden perään mm. tossa värigenetiikka-asiassa jos kuitenkin koirasta kuin koirasta voi tehdä multivalion iästä riippumatta.

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4759
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#11 Viesti Kirjoittaja Shady » Pe Heinä 19, 2013 11:54 pm

Äänestin kohtaa c. Mun mielestä olis todella outoa nähdä cacibeja jaettavan junnu luokassa, mutta taas rajoitus esim KÄY ja VAL luokkiin tekisi tuomareille lisä hommaa ja voisin lyödä vaikka vetoa, ettei silti kaikki tuomarit mitään ikää tarkistaisi vaikka se sääntöihin lisättäisiinkin (näitähän tapahtuu esimerkiksi pivikoissa jonkin verran, ettei niitä tietoja ohjeiden mukaan tarkasteta). Mulla on muutama junnu, joiden sivuilla on selkeä maininta iästä (tai siis ilmoitettu jun ikäiseksi), mutta ovat saaneet cacibeja käyttö- ja valioluokissa.
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - Käräytys - KultsuRinki

Avatar
Juinttu
Höpsö veitikka
Viestit: 16210
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2008 8:31 pm
Paikkakunta: avaruus
Viesti:

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#12 Viesti Kirjoittaja Juinttu » Pe Heinä 19, 2013 11:55 pm

^^ Jaa että parempi olis että ne JUN-luokan koirat voisi kerätä 109435810252075 sertiä koskaan valioitumatta ja viedä siun aikuisilta koirilta sertit? Okei. :D

Mä kannatan JUN-luokan CACIBia aiemmin mainituista syistä. En näe mitään järkeä siinä että koira ei saa CACIBia JUN-luokassa, mutta VAL-luokassa voi saada.¨

// Ja miksi laittaa perusteluksi aina "no mutta eihän kaikkien tarvitse olla miljoonan maan muotovalio ja kaikkea nyyh". Ai miksei? Mä oon aiemminkin kuullut perustelua "no lol toihan ois vaan tittelien keräystä" - mitäs muuta v-koirailu sitten olisi jos ei tittelien keräystä? Okei toiset kirjottaa blogia ja keksii vaikka mitä muuta hauskaa, mutta jos teidän ei ole pakko (se että asia x löytyy suositussivulta, ei tarkoita että nyt kaikki äkkiä hopihopi tätä juttua noudattamaan, vFCIn resulssit kuitenkaan tuskin riittää "suositus" ja "ehdotus" ym sivujen tekoon) noudattaa värigenetiikkaa, niin miksi meidän pitäisi kirjoitella blogia ja pitää niitä kuin oikeita koiria. Että ei ole väliä tuloksilla kunhan söpö koira hihi jee.

(Vähän ot ja harvinaisen epäselvää tekstiä. Lol.)
Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Avatar
Räksä
Lepakkojen yöhyökkäys
Viestit: 799
Liittynyt: Pe Kesä 15, 2012 10:20 pm

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#13 Viesti Kirjoittaja Räksä » Pe Heinä 19, 2013 11:56 pm

Itse vastasin äänestykseen D. Musta on ihan perusteltua jakaa ne CACIBit junnuillekin - miksipä ei? Suurin osa junnuista kuitenkin kisaa siinä luokassa koko elämänsä, eikä siirry eteenpäin kuten IRL. Ja kuten sanottu, joillekin roduille on vaikea saada kuvia, saati sitten tietyn ikäisiä. Tai olisi sääli jättää käyttämättä jonkun upean koiran upeat kuvat vain siksi, että se ei voi saada tiettyjä meriittejä. Okei, eihän kaikkien koirien ole pakko inttivalioitua, mutta eipä niitä toisaalta turhan paljoa ole nytkään, kun virtuaalikoirien keski-ikä lyhenee lyhenemistään ja näyttelyitä järjestetään aika vaisuun tahtiin.

(Transvalio olis kyllä aika hieno. :mrgreen:)
magic, madness, heaven, sins

Avatar
Sparkle
Lassien tassuhiki
Viestit: 3503
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#14 Viesti Kirjoittaja Sparkle » Pe Heinä 19, 2013 11:59 pm

Marcia kirjoitti:Mä haluan sivuille vihdoin ja viimein maininnan siitä lisäserteistä! Eroksen kanssa ollaan keskusteltu asiasta ja nykyäänhän SA'n tulon myötä lisäsertit on pakko jakaa jos rodussa on yli 20 osallistujaa (ei pek-luokkalaisia).
Tällainen tulee. :) Tästähän kohistiin kanssa tuolla kysymystopassa aikanaan.
Erika kirjoitti:Musta on vaan vähän hupaisaa kohkata realistisuuden perään mm. tossa värigenetiikka-asiassa jos kuitenkin koirasta kuin koirasta voi tehdä multivalion iästä riippumatta.
Tätähän tämä on ollut jo pitkään. Ei kai se "vKANS MVA" koiran tittelirivistöä niin paljoa pidennä, että se ihan överiksi menisi. Multivaliohan junnu voi olla jo, jos se valioituu noista kaikista 19 maasta, jotka YVNL:n alta löytyy. Tämähän on ollut kuitenkin pitempään mahdollista, ite en osaa sanoa tarkalleen kuinka pitkään tän vasta 1,5 vuotta kestäneen harrastuksen vuoksi.
Virtuaaliharrastushan pitemmän päälle kuitenkin on juuri sitä koirien (multi)valiouttamista ja kasvatusjäljen teettämistä "laadukkaissakin kenneleissä", ei siinä perusajatuksessakaan paljoa realistisuudella kehuskella. Omasta mielestäni realistisuutta saa hakea, mutta mielikuvituspohjaisessa harrastuksessa loppujen lopuksi kaikki vaan ei ole realistista. Jokaisella on oma näkökulmansa, ja siksi tällainen äänestys päätettiin pykätä pystyyn. :)

Kiitämme perusteluista ja kannanotoista!

Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 10235
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: VFCI:n uudistukset ja kehitysehdotukset

#15 Viesti Kirjoittaja Janina » La Heinä 20, 2013 12:02 am

jabberjay kirjoitti:^^ Jaa että parempi olis että ne JUN-luokan koirat voisi kerätä 109435810252075 sertiä koskaan valioitumatta ja viedä siun aikuisilta koirilta sertit? Okei. :D
Hä, miten tää liittyy inttivalioitumiseen? :D Multa meni nyt ihan kokonaan ohi.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija