PIVIKO - voittajanäyttelyt 2015 jaossa

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4731
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#166 Viesti Kirjoittaja Shady » Ke Loka 22, 2014 12:23 am

^ Paitsi, että koneella väritys ei ole välttämättä hallussa, vaikka lineistä saisikin nätit/piirros olisi rakenteellisesti hieno :roll:
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - Käräytys - KultsuRinki

Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 10229
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#167 Viesti Kirjoittaja Janina » Ke Loka 22, 2014 12:25 am

Shady kirjoitti:^ Paitsi, että koneella väritys ei ole välttämättä hallussa, vaikka lineistä saisikin nätit/piirros olisi rakenteellisesti hieno :roll:
Mulla on kans aivan sama ongelma. Osaan tehdä rakenteellisesti hyviä koiria, mutta en osaa värittää oikeesti paskaakaan. :D Ihan puhtaasti tekninen ongelma, ei mikään merkki siitä että kuvat olis läpipiirrettyjä.

Avatar
Lyydia
Kriisissä
Viestit: 873
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 10:06 pm
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#168 Viesti Kirjoittaja Lyydia » Ke Loka 22, 2014 7:53 am

Joo täällä sama, että en osaa kyllä värittää, varsinkaan valot ja varjot ei onnistu. :D Ja aina väritysvaiheessa menee muutenkin se into, ku se on vaan kaikkein tylsintä xD
Mun mielestä ei olis ees kauheen huono idea tehdä läpipiirretyille jotain omaa, mutta sitten kyllä täytyis luoda erillinen liitto. Tulis liian vaikeeta jos kaikissa roduissa ois erikseen omat luokat läpipiirretyille. Mut toisaalta tämä helpottais niitä jotka ei "osaa" piirtää mut silti haluis piirrettyjä koiria. Ja jos löytää hyvärakenteisen koiran mutta kuvaa ei saa kopioida niin eikös se silti oo sallittua piirtää läpi? :D

Avatar
Sigitius
Keilapallo
Viestit: 2339
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:01 pm
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#169 Viesti Kirjoittaja Sigitius » La Loka 25, 2014 4:34 pm

PIVIKOn tuomareista on nyt noussut esille juttua mm. turrilan fb-yöchatin puolella ja jotta se asia saadaan avattua julkiseksi niin kokoan esille nousseita asioita tähän keskustelua varten. Kaikki ideat eivät siis ole lähtöisin multa itseltäni.
Pohjalla on lievä tuomaripula erityisesti BIS-junnukehää koskien. Suurimmalla osalla tuomareista kyseiseen kehään osallistuu tuomarin oma koira, joten he eivät voi kehää tuomaroida ja ne tuomarit, joilla ei todennäköisesti kyseiseen kehään osallistu yhtään koiraa ovat todella vähissä. Puhutaan siis ihan vain parista tuomarista, joka ei toisi vaihtelua ollenkaan BIS-junnukehän tuloksiin mikäli nämä pari tuomaria joutuisivat jatkuvasti hoitamaan kyseisen kehän tuomarointia. Solutions?

- Tuomari vuoron perään voisi taipua siihen, etteivät hänen koiransa ota osaa bis-junnukisaan ja tuomaroisi kyseisen kehän jättäen omat rop-junnunsa arvostelun ulkopuolelle. Vaan kenestä tämä olisi oikeasti kivaa, kun näyttelyitä järjestetään tällä hetkellä melko vähän per vuosi niin sitä varmasti haluaisi koiransa osallistuvan kaikkeen mihin se on oikeutettu.

- Kerättäisiin pivikon sivuille normaalin tuomarilistan oheen toinen tuomarilista, jonka tuomarit tuomaroisivat lähinnä bis-kehiä tarpeen tullen kun muut tuomarit eivät siihen pystyisi. Näitä tuomareita ei tulisi pyytää hoitamaan normaaleja tuomarointeja siinä vaiheessa kun näyttelyyn kysellään rotutuomareita. Listalle pääsy vaatisi pivikon tuomarikokeen tai jonkun sen osan/pienemmän tähän tarkoitukseen sovelletun tuomarikokeen suorittamisen, joka pätevöisi heidät hommaan.
Esimerkiksi Twiggy sanoi voivansa olla kyseenlaisella tuomarilistalla mieluusti, muttei hänellä ole vkoirat lopetettuaan välttämättä innostusta toimia koko skaalan aktiivisena tuomarina eikä se jatkuvalla tauolla pysyminenkään ole hyvä juttu.

- Sallittaisiin normaalien vFCI:n tuomareiden tuomaroivan pivikon BIS-kehiä ilman erillistä pivikon alaista tuomarikoetta. vFCI:n oma tuomarikoe on tällä hetkellä paljon haastavampi läpäistä kuin pivikon oma tuomarikoe (joita tarkastava liiton ylläpitäjä ei itse ole tällä hetkellä vFCI:n tuomari vaikka piviko seuraa vFCI:n sääntöjä, josta kukaan ei tosin ole nostanut hälyä - joku voisi halutessaan helposti kyseenalaistaa onko liiton ylläpitäjä pätevä kokeiden tarkastaja ilman vFCI:n tuomarioikeuksia), joten voisi olettaa että ko. tuomarit olisivat päteviä tuomaroimaan myös pivikoja tarvittaessa.
> Esitetty, että mikseivät vFCI:n tuomarit voisi sitten suosiolla tehdä koko pivikon tuomarikoetta, johon he muutenkin saavat myönnytystä/lisäpisteitä toimiessaan jo vFCI:n tuomarina, sen sijaan että heille annettaisiin mainitunlainen erikoislupa. Yksinkertaistetusti kaikilla ei ole minkäänlaista kiinnostusta tuomaroida piirrettyjen koirien normaaleja rotukehiä aktiivisina tuomareina, mutta voisi löytyä ihmisiä jotka satunnaisesti haluaisivat auttaa.
> Miksi vain BIS-kehiä? Siksi, kuten juuri viestin alussa sanoinkin, että etenkin BIS-junnuun saataisiin tulosten puolesta vaihtelua.


Esille nousi erikseen toive, että pivikon tuomarilistalle voisi laittaa sähköposti-kontaktin sijaan tuomaripyyntöjen suorittamisen turrilan kautta. Esimerkiksi vFCI:n tuomarilistalla yhdellä tuomarilla ilmenee vastaava maininta ilman sähköpostia.
Tämän tilanteen ongelma on se, että (minusta!!!) harrastus on muutenkin keskittynyt liikaa turrilan ympärille. Turrila on suljettu foorumi ja joskus käyttäjätunnuksen saaminenkin voi kestää ajan, joka laannuttaa intoa. Ei se kuitenkaan harrastusta voisi tappaa, mikäli satunnainen tuomari siellä ja täällä haluaisi tuomaripyyntöjen tulevan vain turrilan kautta.

Lisämainintana se, että pivikossa järjestetään tällä hetkellä vain "pakolliset" näyttelyt ei minusta tarkoita sitä, että pivi-koirat ovat kuoleva harrastusmuoto, sen sijaan pivikoja on tullut viime aikoina huomattavasti lisää. Se nyt vaan on perusfakta että yleisesti virtuaalikoirien harrastajakanta on pienentynyt merkittävästi ja samat tekijät touhuavat useamman lajin kanssa, joten heidän aikansa tai jaksamuksensa ei riitä jatkuvasti monen erilaisen toiminnan aktiiviseen ylläpitoon. Yleisesti käyttölajien valioituminen vaatii suhteessa useamman kilpailun käymisen kuin mitä näyttelyvalioon vaaditaan (mikäli koira on tasokas) ja olen ollut huomaavinani etteivät näyttelytulokset ole enää niin suuressa arvossa, niin on minusta ihan ymmärrettävää ihmisten keskittyvän lähinnä käyttölajien järjestämiseen. Nykyisellä näyttelymäärällä kun voi kuitenkin vielä valioitua suht helposti, vaikka aikaa sekin vie.

Avatar
Twiggy
Balettineuvos
Viestit: 4565
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:00 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#170 Viesti Kirjoittaja Twiggy » La Loka 25, 2014 5:43 pm

Mun mielestä ensinäkin epäaktiiviset tuomarit pitäisi jättää erilliselle listalle eikä poistaa kokonaan oikeuksia. Oikeuksien poistamisesta ei ole mitään muuta kuin haittaa. Nämä epäaktiiviset tuomarit saattavat kuitenkin jossain vaiheessa haluta auttaa jos kuulee ettei johonkin näyttelyyn vaan saa tuloksia. Mulla on täydellinen pätevyys tuomaroida virtuaalinäyttelyissä, mutta epäaktiivisuuden takia ei ole oikeutta tuomaroida. Tässä ei ole mitään järkeä ja siihen pitäisi tulla muutos. Myöskään vfcin tuomarilistalta ei saisi kokonaan poistaa tuomareita jotka ovat epäaktiivisia vaan siirtää erilliselle listalle jossa on otettu huomioon se ettei heitä välttämättä saa tuomaroimaan.

BIS-kehien tuomaroimiseen en kommentoi muuta, mutta ne ovat aika helppoja ja nopeita tuomaroida, joten siihen ei tosiaan edes välttämättä tarvitse mitään tuomarointioikeuksia.

Kaikki tietää miten vaikeaa nykyään on saada näyttelyyn tulokset ajallaan ja ylimääräinen nipotus tuomareiden suhteen ei edistä sitä yhtään. Jos kerran on sen tuomarikokeen tehnyt niin niiden oikeuksien pitäisi myös säilyä. Siirto vain eri listalle ja thats it. Jos on kovin virkaintoinen niin edelleen voi tehdä aktiivisuuskyselyitä, mutta oikeuksien poistaminen.. ei, ei ja ei :D

T. mut takasin listalle.

Avatar
Elisa.
Le-ppä-ker-ttu
Viestit: 171
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 2:08 pm
Paikkakunta: Upinniemi
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#171 Viesti Kirjoittaja Elisa. » La Loka 25, 2014 6:18 pm

Twiggy kirjoitti:Mun mielestä ensinäkin epäaktiiviset tuomarit pitäisi jättää erilliselle listalle eikä poistaa kokonaan oikeuksia. Oikeuksien poistamisesta ei ole mitään muuta kuin haittaa. Nämä epäaktiiviset tuomarit saattavat kuitenkin jossain vaiheessa haluta auttaa jos kuulee ettei johonkin näyttelyyn vaan saa tuloksia. Mulla on täydellinen pätevyys tuomaroida virtuaalinäyttelyissä, mutta epäaktiivisuuden takia ei ole oikeutta tuomaroida. Tässä ei ole mitään järkeä ja siihen pitäisi tulla muutos. Myöskään vfcin tuomarilistalta ei saisi kokonaan poistaa tuomareita jotka ovat epäaktiivisia vaan siirtää erilliselle listalle jossa on otettu huomioon se ettei heitä välttämättä saa tuomaroimaan.
^ tämä. Samaa mieltä siis.

Muuten en osaa oikeen mitään vastata aiheeseen liittyen, muuta kuin että ihan järkevää tekstiä. Mutta ehkä enemmän just piviko tuomarit osaa vastata tähän.

Omalla kohalla näyttelyiden järjestämisestä voin sanoa sen verran, että oon kyllä järjestämässä enemmänkin näyttelyitä mut pitäis järkätä sit varmaan isompia näyttelyitä suuremmilel roturyhmille.

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4731
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#172 Viesti Kirjoittaja Shady » La Loka 25, 2014 7:07 pm

Eipä mitään lisättävää Sigin ja Twiggyn teksteihin. Olen ehdottomasti uudistuksen kannalla! Varsinkin tämä BIS (ja miksei myös RYP) kehien uudistus tulisi todella tarpeeseen! Mä vielä lisäisin tähän sen pohdinnan tuomarointi kokeen (niin pivi ku vfci) muuttamisesta. Joku sitä mainitsi, että on turha tänä päivänä vaatia niin yksityiskohtaisia sanallisia vaan katsottaisiin lähinnä, että kokelaalla on jonkinlainen käsitys rakenteesta ja sen osista. Ei odotettaisi niin suurta tietämystä, muttei päästetä kuitenkaan täysin tietämättömiäkään tuomariksi. Ehkä joku muu keskustelussa mukana ollut osaa tän ehdotelman pukea paremmin sanoiks :P
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - Käräytys - KultsuRinki

Vihva
Alkupalat
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2014 9:26 pm

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#173 Viesti Kirjoittaja Vihva » La Loka 25, 2014 7:20 pm

Toi Sigin teksti on kyllä täysin totta! Mun mielestä turrila on suorastaan aika huono juttu, koska kovin monen kennelin sivuilla ei ole mainintaa pentueista, myytävistä koirista yms ja jos sulla ei ole tunnuksia niin koirien hankkiminen on aika hankalaa. Ja ongelmana on myös liitot, joiden ylläpitäjät eivät ole aktiivisia = kisoja ei saada kalentereihin. Muutenkin kisoja on K-A-U-H-E-A-N vähän, varsinkin lajeissa joissa on roturajoituksia yms. Tämä nyt ei liity pivikoon, mutta olisiko mitään ideaa koota jotkut henkilöt, jotka huolehtisivat siitä, että joka lajissa olisi nyt vaikkapa se 2-4 kisaa kuukaudessa suht tasasin väliajoin? Uusien harrastajien into saattaa mennä siihen kun kisoja ei vain ole, vaikkapa spanieleilla spanielikokeissa. Tokossa ja agilityssä tilanne on suht hyvä, samoin palveluksessa, mutta muissa... Ja vaikkapa koiratanssi tai flyball, ehkä helpoimpia lajeja järjestää ever, mutta silti kisoja on vähän, miksii?

Jaa, mun tuomarikokeen saisi tarkistaa niin voisin tuomaroida (jos siis menee läpi) junnuja kun juuri nyt ei yhtään pivikoa löydy itseltäni (tulossa kyllä varmaankin jossakin vaiheessa) :lol:

// Turrilalaisten olisi joskus hyvä miettiä, miten hankkia koiria ja saada tietoon asioita ilman turrilaa. Kaikesta oikeasti ilmoitetaan vain turrilassa (tai ainakin melkein, iiiisoooot plussat niille jotka kirjoittavat pentusuunnitelmansa kennelin sivulle! (tekisi mieli kokeilla olla ilman turrilaa ja käyttää pelkkää sähköpostia, voisi harkitakkin XD)

Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 10229
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#174 Viesti Kirjoittaja Janina » La Loka 25, 2014 7:22 pm

Sigitius kirjoitti:- Kerättäisiin pivikon sivuille normaalin tuomarilistan oheen toinen tuomarilista, jonka tuomarit tuomaroisivat lähinnä bis-kehiä tarpeen tullen kun muut tuomarit eivät siihen pystyisi. Näitä tuomareita ei tulisi pyytää hoitamaan normaaleja tuomarointeja siinä vaiheessa kun näyttelyyn kysellään rotutuomareita. Listalle pääsy vaatisi pivikon tuomarikokeen tai jonkun sen osan/pienemmän tähän tarkoitukseen sovelletun tuomarikokeen suorittamisen, joka pätevöisi heidät hommaan.
Esimerkiksi Twiggy sanoi voivansa olla kyseenlaisella tuomarilistalla mieluusti, muttei hänellä ole vkoirat lopetettuaan välttämättä innostusta toimia koko skaalan aktiivisena tuomarina eikä se jatkuvalla tauolla pysyminenkään ole hyvä juttu.

- Sallittaisiin normaalien vFCI:n tuomareiden tuomaroivan pivikon BIS-kehiä ilman erillistä pivikon alaista tuomarikoetta. vFCI:n oma tuomarikoe on tällä hetkellä paljon haastavampi läpäistä kuin pivikon oma tuomarikoe (joita tarkastava liiton ylläpitäjä ei itse ole tällä hetkellä vFCI:n tuomari vaikka piviko seuraa vFCI:n sääntöjä, josta kukaan ei tosin ole nostanut hälyä - joku voisi halutessaan helposti kyseenalaistaa onko liiton ylläpitäjä pätevä kokeiden tarkastaja ilman vFCI:n tuomarioikeuksia), joten voisi olettaa että ko. tuomarit olisivat päteviä tuomaroimaan myös pivikoja tarvittaessa.
No musta nää on ainakin ihan ensiarvoisen tärkeitä, ja sit tää mitä Twiggy tos sano. En mä tiä painaako mun mielipide oikein mitään ku en oo mikään aktiivinen PIVIKO-ihminen, mut anyways. Mut et samaa mieltä aika lailla kaikesta mitä tääl on sanottu, et uudistusta vaan kehiin.

Avatar
Eros
Höpsö veitikka
Viestit: 5328
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:11 am
Paikkakunta: Stadi
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#175 Viesti Kirjoittaja Eros » La Loka 25, 2014 7:48 pm

Sallittaisiin normaalien vFCI:n tuomareiden tuomaroivan pivikon BIS-kehiä ilman erillistä pivikon alaista tuomarikoetta.
Sopii mulle, tämä olisi varmasti helpoin keino helpottaa PIVIKOn BIS-tuomarien pulaa.

Avatar
Lyydia
Kriisissä
Viestit: 873
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 10:06 pm
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#176 Viesti Kirjoittaja Lyydia » La Loka 25, 2014 11:47 pm

^ Joo tuo on nopein, yksinkertaisin ratkaisu bis-kehien tuomarointiin, kannatan. RYP-kehissä toimisi myös.

Kiva että asioista on keskusteltu, niin näitä saadaan eteenpäin. Munkin mielestä piirrettyjen koirien suosio on jatkuvasti nousussa, mutta harmittavan vähän eri piirtäjiltä kisaa koiria. Pitäisi useampienkin alkaa piirtää :)

+ Samaa mieltä ettei tuomarioikeuksia saa ottaa pois, erillinen lista selkeästi tauolla oleville tuomareille.

Avatar
Lyydia
Kriisissä
Viestit: 873
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 10:06 pm
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#177 Viesti Kirjoittaja Lyydia » Su Loka 26, 2014 6:06 pm

No höh, kerrankin kun mulla oli kaks koiraa RYP1 niin kumpikaan ei päässyt bis-kehään. Mutta onnea Sigitiukselle, 6 sun piirtämää RYP1 ja vielä BIS-kehässä kaikki sun koiria, ihan käsittämätöntä! :D Pitää itekki opetella piirtään :lol:

Avatar
Sigitius
Keilapallo
Viestit: 2339
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:01 pm
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#178 Viesti Kirjoittaja Sigitius » Su Loka 26, 2014 7:52 pm

Meinas pokka pettää kun sain ne tulokset yv:llä. :| Upea päivä mulle kyllä. Ja oli vapaaehtoisesti ilmoittautunut tuomari, en valinnu itse tarkoituksella mun piirtotyylistä tjsp tykkäävää!

Muutenkin vPFRAW-14 on nyt taputeltu loppuun. :)

Avatar
Lyydia
Kriisissä
Viestit: 873
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 10:06 pm
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#179 Viesti Kirjoittaja Lyydia » Ma Loka 27, 2014 9:21 pm

Hei. vPEUW-14, fci1 belgianpaimenkoira malinoisten tulokset. Koirat Terranois Code Red ja Swef'n Boomy Bullet Bomb. Eikö nuorten luokkaan muka saa enää osallistua juuri 2v (24kk) koira?

nuortenluokka 15 kk - alle 24 kk. Eikö 2v koira mee tosta rajalta. Jos ei niin voi saatanan saatana lopetan koko paskan. Helvetin huono päivä.

// ja näköjään myös pk saksanpaimenkoira Teräshampaan Mecsek.

Avatar
Eros
Höpsö veitikka
Viestit: 5328
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:11 am
Paikkakunta: Stadi
Viesti:

Re: PIVIKO - voittajanäyttelyt 2014 jaettu - kiitos innokkaille!

#180 Viesti Kirjoittaja Eros » Ma Loka 27, 2014 9:39 pm

NUO - Laatuarvostelu koirille, joiden kuvissa esiintyy koira, joka on täyttänyt viimeistään kuvanottohetkeä edeltävänä päivänä 15 kuukautta, mutta ei vielä 24 kuukautta.
2-vuotias kuuluu avoimeen luokkaan.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa