Gradu virtuaalikenneleistä

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Marjo
Alkupalat
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Loka 14, 2008 12:45 pm

Gradu virtuaalikenneleistä

#1 Viesti Kirjoittaja Marjo » Ti Loka 14, 2008 12:53 pm

Hei!

Tein teidän avullanne keväällä 2006 proseminaaritutkimukseni Turun yliopistolle virtuaalikenneleistä. Tutkimuksen tuloksista julkaistiin kesällä 2006 pieni artikkeli Koiramme-lehdessäkin. Nyt tarvitsisin jälleen apuanne ;)

Eli tällä hetkellä teen pro gradu -tutkimusta virtuaalikenneleistä, tarkemmin virtuaalikennelien muutoksesta ja elinkaaresta. Tarkoituksena on selvittää miten virtuaalikennelit saivat alkunsa ja miten toiminta on vuosien saatossa muuttunut. Koska täällä Karvaturreissa käy useita alan asiantuntijoita, käännyn jälleen teidän puoleenne. Alla on muutamia kysymyksiä, joihin toivoisin teidän vastaavan. Kysymykset kannattaa kopioida sähköpostiin ja lähettää sitten minulle osoitteeseen marjo.viljanen@utu.fi . Sähköpostivastauksen voi otsikoida esim. ”virtuaalikennelkysely”. Vastaukset käsitellään anonyymisti ja ne jäävät minun haltuuni siksi kunnes gradu valmistuu. Kun gradu on valmis, deletoin vastauksenne ja yhteystietonne.

Itsestäni muuten: olen 26-vuotias digitaalisen kulttuurin opiskelija ja koiraharrastaja. Omistan kolme shetlanninlammaskoiraa, joiden kanssa harrastan pääasiassa agilitya ja tokoa. Lisäksi toimin myös agility- ja tokokouluttajana, sekä koetoimitsijana kilpailuissa.

Alla oleviin kysymyksiin saa vastata jokainen. Liittojen yms. vetäjille tulen lähettämään lisäksi sähköpostitse liittoja koskevia kysymyksiä. Vastausaikaa on sunnuntaihin 26.10.2008 asti.

Kiittäen jo etukäteen,

Marjo Viljanen

***********************************
VIRTUAALIKENNELKYSELY

Kysymykset:

1. Syntymävuotesi ja sukupuolesi?
2. Onko sinulla lemmikkiä? Mikä?
3. Miten usein vietät aikaa virtuaalikennelharrastuksen parissa? esim. päivittäin, pari kertaa viikossa, kerran viikossa, kerran parissa viikossa, harvemmin jne.
4. Mitä muuta teet tietokoneella ollessasi?
5. Miten perheesi/sukulaisesi/ystäväsi suhtautuvat harrastukseesi?

6. Milloin ja miksi aloitit vk-harrastuksen?
7. Mistä sait tietoa virtuaalikenneleistä?
8. Oletko perustanut useampia kenneleitä? Mitä vanhoille kenneleille on tapahtunut?
9. Tiedätkö ulkomaisia virtuaalikenneleitä tai –harrastajia?
10. Miten oma vk-harrastuksesi on muuttunut alkuajoista tähän päivään?
11. Miten virtuaalikenneltoiminta on yleensä muuttunut harrastuksesi aikana?
12. Oletko tutustunut Furry Paws –internetpeliin? Miten se eroaa virtuaalikenneltoiminnasta?
13. Kummasta pidät itse enemmän, virtuaalikenneleistä vai Furry Paws –pelistä? Miksi?
14. Mitä muutoksia toivoisit tulevaisuudessa virtuaalikennelharrastukseen?
15. Haluaisitko, että esim. agilitykilpailut käytäisiin arvontakoneen sijasta ”oikeasti”, eli olisi olemassa jokin helppo, ilmainen nettitasohyppelypeli agilitysta koirineen ja esteineen, jossa koiraa ohjattaisiin hiirellä tai näppäimistön nuolinäppäimillä?
16. Voiko virtuaalikennelharrastuksesta oppia jotain? Mitä?
17. Millaisiin ongelmiin olet törmännyt tässä harrastuksessa?
18. Osaatko kertoa miten vihkokennelit liittyvät virtuaalikenneleihin?
19. Jäikö minulta kysymättä jotain mitä haluat kertoa? Kerro se tässä :)

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, niin minua saa lähestyä sähköpostitse muutenkin. Karvaturrit-foorumille en päivittäin pääse töiden takia, mutta pari kertaa viikossa pyrin täällä käymään.

*muokkaus, kirjoitusvirhe*
*tutkija*

Avatar
Erika---
Niska jäykkä kuin Chuck Norrisin hauislihakset
Viestit: 572
Liittynyt: To Loka 02, 2008 5:45 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#2 Viesti Kirjoittaja Erika--- » Ti Loka 14, 2008 2:24 pm

1. Tyttö, 1995
2. Oma koira ja hoitokoira
3. Päivittäin 1½-3 tuntia
4. Käyn keskustelufoorumeilla ja kuuntelen musiikkia ja muokkaan koirani kuvia
5. Eivät edes tiedä (tosin ei mua haittais vaikka tietäiski)
6. Kesäkuussa -08 koska halusin kasvattaa omia pentueita ja kisauttaa koiria ilman kuitenkaan oikeaa vastuuta ja oikeaa rahaa.
7. Lemmikki-lehdestä.
8. Kaksi kenneliä mulla tällä hetkellä (toinen hiukan työn alla vielä). Ennemmin on ollut myös kaksi mutta lopetin ne huonon maineen vuoksi. Silloin mulla ei ollut riittävästi tietämystä v.kenneleistä ja siellä oli luvattomia kuvia ja kaikkea muuta kivaa. En usko että näitä kenneleitä olisi enään saanut menestymään kun kaikki tunsivat ne jo "luvattomien kuvien kenneleinä".
9. En ole vielä tutustunut.
11. Todella paljon! Olen oppinut käyttämään hurjasti paremmin tietokonettani ja sitä kautta kenneleistä on tullut aina vaan parempia. Kesäkuussa en osannut vielä edes tallentaa kuvaa... Nyt osaan jo jonkin verran html-kieltäkin. Lisäksi olen tutustunut tekijänoikeuslakiin.
12. En se kai mitenkään nyt puolessa vuodessa.
13. En ole tutustunut.
14. Virtuaalikenneleistä, kun en ole tutustunut furry pawsiin.
15. Eh, luultavasti hiukan enemmän suvaitsevaisuutta vanhoilta konkareilta uusia tulokkaita kohtaan.
16. Kyllä! Mutta tämä ei saisi missään nimessä olla pakollinen, eli järjestettäisiin erikseen sellaisia kisoja joissa ohjaajat hyppyyttäisivät koiriaan ja sellaisia "arvontakonekisoja".
17. Tietokoneen käyttöä! Ja ehkä hiukan vastuutakin...:)
18. Enimmäkseen suoralinkittäjiin ja html-ongelmiin.
19. Vihkokennelit?
20. Eipäs jäänyt, oikein kattava kysely oli :)

-Mukavaa syksyä,
Zanja

Avatar
Marcia
Höpsö veitikka
Viestit: 6227
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:56 am

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#3 Viesti Kirjoittaja Marcia » Ti Loka 14, 2008 2:44 pm

-
Do you hate that you love me or do you love that you hate me?
All you bitches be bitin', I hope you don't give me rabies

Avatar
Narya
Höpsö veitikka
Viestit: 6298
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:04 am
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#4 Viesti Kirjoittaja Narya » Ti Loka 14, 2008 3:54 pm

1. 1994, tyttö
2. koira, pitkäkarvainen collienarttu
3. päivittäin
4. mesetän, surffailen koirasivuilla, ulkomaalaisten kasvattajien sivuilla, teen koirani kotisivuja
5. Perhe valittaa hieman koneenkäytöstä, mutta muuten ovat aika kiinnostuneesta aiheesta ja joskus jopa kyselevät miten virtuaalikoirien kanssa menee. Ystävät harrastavat myös virtuaalikoirailua ja mikäli eivät harrasta, ovat suurimmalti osin koiraihmisiä. Yleisesti kaikki ystäväni suhtautuvat harrastukseeni positiivisesti ja avoimesti, vaikka eivät itse niin kiinnostuneita aiheesta olisivatkaan.

6. Kiinnostukseen koirista, kisaamisesta ja virtuaalikoirailussa vallitsevasta kivasta ilmapiiristä. Aloitin hoitajapuolella vuonna 2004, viralliselle puolelle siirryin kisailemaan/tuomaroimaan vuonna 2006.
7. Löysin hoitotoimintaa harjoittavat kennelit normaalisti netin syövereistä. Myös ''virallisen'' puolen virtuaalikoirailun löysin itse löydettyäni virtuaalisen Italian voittaja -näyttelyn vuodelta 2004 tai 2005 (en muista kumpi).
8. Pääkäytössä minulla on kennelini Haltiapolun, sekä hitaammassa käytössä kennelini Of Random. Lopettaneita kenneleitä minulla ei vielä ole.
9. En, ikävä kyllä.
10. Kisautuksesta tuli vähitellen virallista, vFCI'n alaista kisaamista. Saatuani netin omaan kotiin olin jo vahvasti virallisemmalla puolella, enkä ollut kiinnostunut enää paljoakaan hoitamisesta. Oli mukavampaa kisauttaa koiria itse, laajemmissa piireissä, sekä kasvattaa ja keskustella muiden samanlaista virtuaalikenneliharrastusta kannattavien kanssa.
11. Ollaan menty paljon virallisempaan, oikeaa elämää vastaavaan suuntaan. Pariinkin vuoteen mahtuu paljon hyviä sääntömuutoksia, uudistuksia ja uusia harrastajia.
12. Olen, mutten kiinnostunut siitä kovinkaan paljon. Tällainen virtuaalikoirailu on paljon mukavampaa, sillä siinä pystyy saamaan paremmin uusia tuttuja, aiheista voi keskustella laajemmin. Myös erilaisia kenneleitä on hauska tutkia. Furry Paws tuntuu hieman yksipuoliselta ja joskus tylsältäkin, juuri sen takia, että edellämainitut ominaisuudet puuttuvat, mielestäni.
13. Virtuaalikenneleistä, edellä tulikin jo mainittua asiasta.
14. En varsinaisesti toivo mitään erikoisempaa, tietty lisä-aktiivisuus kisojen järjestämisessä voisi olla mukavaa, samoin olisi hyvä saada lisää tuomareita virtuaalisiin näyttelyihin. Myös luokkakoot kisoissa tuntuvat joskus hieman pieniltä, etenkin vasta-alkajien on hankala päästä mukaan aktiivisesti, elleivät he istu jatkuvasti koneella kyttäämässä liittojen kalentereita.
15. En. Kisojen järjestäminen ja tulosten esille saaminen hankaloittuisi huomattavasti. Nykyinen käytäntö on hyvä.
16. Voi! Esimerkiksi oikeiden lajien säännöt ovat pohjana virtuaalikoiraharrastuksen kisoille. Kouluttautuessaan virtuaaliseksi näyttelytuomariksi oppii tuntemaan koirien rakennetta ja arvostelemaan. Myös oikeiden näyttelyiden ja kilpailujen kulun oppii, kun selaa erilaisten virtuaalisten kisaliittojen kilpailukulkuja ja sääntöjä. Myös copyrightit etenkin kuvien osalta oppii täällä todella nopeasti.
17. Tuomaripulaa on joskus. Lisäksi ärsyttää välillä tulosten saannin hitaus. Ärsyttävää on myös useampien suomalaisten kasvattajien suhtautuminen virtuaalikenneleiden pitäjiin kuvien varastajina, vaikka heillä joillakin on negatiivisia kokemuksia. Moni ei tiedä, miten virtuaalikoiraharrastus on kehittynyt edukseen, eikä ole enää pelkästään koirien hoitamista ja hoitotarinoiden kirjottamista.
18. En varsinaisesti, sillä itselläni ei ole niistä kokemusta.
19. ''Virallisempi'' virtuaalikoirailu tuntuu kiinnostavan enemmän hieman vanhempia nuoria, toki mukana pyörii myös keskimääräistä nuorempiakin harrastajia jonkin verran. Epävirallisemmat hoitajakennelit ovat siirtyneet enemmän nuoremmille netinkäyttäjille.

Mukava kysely, onnea työllesi ja toivottavasti saadaan uusi artikkeli virtuaalikenneleiden nykytilanteesta Koiramme -lehteen!
WHAT DOESN'T KILL YOU WILL PROBABLY TRY AGAIN LATER
--------------------------------------------------------------------------------
† † † ask me anything &

Avatar
Nath
Höpsö veitikka
Viestit: 7821
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:06 pm

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#5 Viesti Kirjoittaja Nath » Ti Loka 14, 2008 3:56 pm

HOX:
Kysymykset kannattaa kopioida sähköpostiin ja lähettää sitten minulle osoitteeseen marjo.viljanen@utu.fi . Sähköpostivastauksen voi otsikoida esim. ”virtuaalikennelkysely”.
Varmaan tuolla tavalla oimien vastaukset menevät perille paremmin ;)

Minnea
Kanada
Viestit: 1656
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 6:32 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#6 Viesti Kirjoittaja Minnea » Ke Loka 15, 2008 7:17 pm

Mariza kirjoitti:9. En, paitsi suomalainen Minnea (http://www.freewebs.com/ingalsin/) tietää tästä asiasta paljonkin.
Hihi, kiva tulla mainituksi : DDD / OT

Mutta huhhuh. Lähetin oman (piiiiiitkän) kyselyni Marjolle.
älä sano että olet ihastunut minuun
saatat tarkoittaa sitä

Avatar
Kuunsirppi
Ei enää ikinä uudestaan
Viestit: 2253
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 1:50 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#7 Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi » To Loka 16, 2008 9:34 pm

Multa lähti kohtalaisen pitkä vastaus sinne päin, toivottavasti tulee perille (mailista misuno@mbnet.fi).

Minnea varmaan parhaiten tietää näistä ulkomaalaisita piireistä täällä, kun on siellä liikkunut. Tuli vähän OT-viesti..
Gendarme's|vDL|YVNL
Vuoden 2011 Liitonpitäjä

Nyt on Muumilaaksossa asiat sen verran sekaisin, että paluu tapahtuu tässä kevään aikana, kun normaali järjestys on palautettu.

Taukoilee välillä ties minkä syyn takia, back in bisnes pääasiassa kuitenkin.

noel
Aspartaamin annostelija
Viestit: 3976
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 7:13 pm

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#8 Viesti Kirjoittaja noel » To Loka 16, 2008 10:25 pm

edit/ Anteeksi, turha postaus! Laitoin tulemaan sähköpostilla ja poistin sen tästä..

Avatar
Kaisu
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1078
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:01 pm

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#9 Viesti Kirjoittaja Kaisu » Pe Loka 17, 2008 8:58 am

nää vastaukset pitäis lähettää Marjon SÄHKÖPOSTIIN! ei kai se niiin vaikeesti ole siellä mainittuna?

itseltänikin lähtee vielä tänään vastaus. :D


hiljaiseloa. yritän saada lisää puhtia tähän touhuun. jos ei löydy, tulee pitkä tauko. niin joo, kasvattajelle anteeksipyyntö, kun mun omistamiani kasvatteja ei ole voittajissa tai muuallakaan näkynyt. yritän ryhdistäytyä.

Avatar
Dream
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1134
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 8:07 am

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#10 Viesti Kirjoittaja Dream » Ti Loka 21, 2008 2:59 pm

Kirjaston koneella tuli laitettua, joten ehkä hieman hätäisesti vastailin, mutta toivottavasti tästäkin oli apua (:

Marjo
Alkupalat
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Loka 14, 2008 12:45 pm

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#11 Viesti Kirjoittaja Marjo » Ke Loka 22, 2008 10:13 am

Tänään lähti sähköpostihaastattelut val:n, vmkl:n ja vfci:n perustajille tai ylläpitäjille. Ilmoitelkaa, mikäli ei tullut perille.

Vastauksia aiemmin julkaisemaani kyselyyn on tullut mukavasti, siitä suuri kiitos vastaajille! Vastausaikaa on vielä jäljellä, joten loputkin mars virtuaalimaailmaa miettimään ja sähköpostia lähettämään ;)
*tutkija*

Avatar
Hassu
Höpsö veitikka
Viestit: 5418
Liittynyt: Ti Kesä 17, 2008 11:47 am
Paikkakunta: JÄMSÄ
Viesti:

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#12 Viesti Kirjoittaja Hassu » Ke Loka 22, 2008 5:08 pm

1. 1994, tyttö.
2. On minulla kissa ja joskus ollut koirakin, ja uutta koiraa olen aina halunnut. <;
3. Pari kertaa viikossa, joskus useammin, joskus vähemmän.
4. Yleensä kuuntelen musiikkia ja mesetän, mutta pääasiassa se aika menee virtuaalitouhujen parissa.
5. Ihan hyvillä mielin, ei koskaan ole tullut kummoista sanomista.
6. Olin varmaan neljännellä luokalla. Olin lukenut jostain lehdestä juttua virtuaalikenneleistä ja -talleista ja kiinnostuin. Menin käymään muutamalla nettisivulla ja ei kestänyt kauankaan, kun otin itselleni jo hoitokoiran ja -hevosen.
7. Jostain lehdestä, en nyt muista mistä.
8. Pari kenneliä minulla on ollut, ja kaikki ovat olleet ns. jatkoa edellisestä. Olen lopettanut aina edelliset kennelit, sillä aikani ei ole millään riittänyt kahteen kenneliin yhtä aikaa. Lisäksi minulla on virtuaalitalli myös, niin.. (:
9. En ole tutustunut.
10. Hmm, kiperä kysymys. Ensin tyydyin vain hoitamaan eläimiä, mutta pian innostuin myös omasta virtuaalisivusta. Ensimmäinen virtuaalitallini on vieläkin pystyssä, tosin toisen omistajan ylläpitämänä.
11. Touhusta on tullut tiukempaa. Kuvaluvista ollaan hyvin tarkkoja.
12. Olen luonnut sinne tunnuksen mutta siihen se onkin jäännyt.
13. Virtuaalikenneleistä, saa olla enemmän yhteydessä muihin ihmisiin jne.
14. Höllentäkää pipoa, ei kaiken tarvitse olla niin tarkkaa (:
15. Minusta se ei ole kovin hyvä idea, ei innosta. Tämä nykyinen on ihan hyvä järjestelmä, ja tuollaisen "pelin" tekeminen on varmaan aika hankalaa ja aikaavievää.
16. No, yleensäkin huolehtimaan ja olemaan vastuullinen.
17. Nämä kuvaluvat. Joskus olen pyytänyt vahingossa samasta kennelistä kuvaluvat kuin joku toinen saman rodun kasvattaja, ja siitä on noussut älytön poru.
18. Öh, en :p
19. Eipä juuri jäännyt, tässä kaikki. <:

// OHO, kohta lähtee maililla.
vuoden 2014 Spesiaalitapaus, Pessimisti & Vastarannankiiski

Avatar
Ellu
Ammattimouhoaja
Viestit: 2567
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:56 pm
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#13 Viesti Kirjoittaja Ellu » Ke Loka 22, 2008 5:19 pm

mie kirjotin päivällä piiiiitkän meilin ja sitten se katosi. :roll:

Avatar
tellu.
Floodari
Viestit: 3066
Liittynyt: Su Syys 07, 2008 2:30 pm

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#14 Viesti Kirjoittaja tellu. » To Loka 23, 2008 6:28 pm

-
LOPETTANUT!!

Avatar
Kuunsirppi
Ei enää ikinä uudestaan
Viestit: 2253
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 1:50 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Gradu virtuaalikenneleistä

#15 Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi » To Loka 23, 2008 8:25 pm

Edellen mailin kautta tulevat varmasti paremmin perille.
Gendarme's|vDL|YVNL
Vuoden 2011 Liitonpitäjä

Nyt on Muumilaaksossa asiat sen verran sekaisin, että paluu tapahtuu tässä kevään aikana, kun normaali järjestys on palautettu.

Taukoilee välillä ties minkä syyn takia, back in bisnes pääasiassa kuitenkin.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija