Millainen on hyvä virtuaalikennel?

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Hali
Syvällistä
Viestit: 612
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:34 am
Viesti:

Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#1 Viesti Kirjoittaja Hali » La Kesä 14, 2008 4:56 pm

Vara-turrilassa ollut topic

Vara-turrilasta jäin kaipaamaan topickia käyttäjien mielestä hyvistä virtuaalikenneleistä. Millainen on siis teidän mielestä hyvä virtuaalikennel? Vara-turrilassa Lansu_ aloitti tälläisen topickin ja jatketaan tätä siis tännekkin.
Kun uni ei tuu, kai vika täyskuun
X

Avatar
Sid
Ei riitä.
Viestit: 362
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:12 am

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#2 Viesti Kirjoittaja Sid » La Kesä 14, 2008 5:16 pm

Mun mielestä jokainen virtuaalikennel on jollakin tavalla hyvä, tai siis enpä ole vielä törmännyt täydelliseen, saatika täysin huonoon (jossa ei siis ole yhtikäs mitään hyvää) virtuaalikenneliin.

Kuitenkin mun mielestä yksi viihtyisyyttä lisäävä ominaisuus on toimiva sekä käyttäjäystävällinen ulkoasu. Liian räikeät ja silmiinpistävät värit, väärin toimivat ulkoasut (varsinkin jos se haittaa lukemista, tai linkkejä ei saa auki yms.) yleensä saavat minut vain sulkemaan sivun nopeasti. Lisäksi myös sivuilla esiintyvät "koristekuvat" ovat mielestäni hyvin tärkeässä osassa, sillä myös ne lisäävät sitä tiettyä viihtyvyyttä ja ns. kodikkuutta. Sivujen pitäisi mielestäni olla myös mahdollisimman selkeät ja helpot selata, ettei linkkejä tai tietoja tarvitsisi oikein etsimällä etsiä. Virtuaalikennelin sisältö on kuitenkin mielestäni siinä tärkeimmässä osassa. Jatkuvat kirjoitusvirheet tympivät, eikä tekstiä viitsi vaivautua lukemaan, ja sitten todennäköisesti koko kenneli jää selaamatta läpi. Tietenkin kaikille joskus sattuu pieniä kirjoitusvirheitä, mutta kun niitä löytyy joka lauseesta, se ei enää ole mukavaa luettavaa. Häiritsevimpiä virheitä ovat mielestäni pilkkuvirheet, lauseiden aloittaminen pienellä kirjaimella, pisteiden puuttuminen.. Ne tekevät tekstistä hyvin sekavan ja vaikean ymmärtää.

Minusta on myös mielenkiintoisempaa selata kenneliä, jossa on melko paljolti linkkejä, joista löytyy kaikenlaista asiaa kennelin kasvatustyöstä, koirista, historiasta ja yleensäkin esittely kennelin ympäristöstä, päivärytmeistä jne. Lisäksi kun asiat ovat hyvin luokiteltu omille sivuilleen, ne löytyvät helposti, ja se tuo myös paljon selkeyttä. Kennelistä saa myös mielestäni "järkevämmän" kuvan, kun ei löydy sellaista muutaman kymmenen koiran litaniaa. Yleensä se kertoo vain siitä, että koirista on tullut ennemminkin pakkomielle, niitä pitää vain hankkia ja hankkia, muttei voi luopua. Ja tottakai jos omistaja on aktiivinen, selvästi innostunut virtuaalipuuhistaan ja vielä ystävällinenkin (siis vaikkapa vieraskirjassa, kasvattiensa omistajille..), se tuo vain ja ainoastaan parempaa vaikutelmaa mukanaan. Ja vielä löytyy yksi tärkeä seikka; tekijänoikeus. Harvemmin sitä innostuu sellaisesta virtuaalikennelissä, jossa on luvattomasti kopioitua materiaalia.
kiss my eyes and lay me to sleep

Avatar
Mona
Nostaa rautaa
Viestit: 901
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 4:51 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#3 Viesti Kirjoittaja Mona » La Kesä 14, 2008 5:19 pm

Vastasin tähän melko laajasti jo vanhassa aiheessa, joten en ala sen enempää luennoimaan :). Minusta kuitenkin olisi mukavaa ja mielenkiintoista, jos vastaajat konkretisoisivat viestejään esimerkeillä. Esim. millainen heistä on hyvän kennelin ulkoasu, millainen hyvä pentuesivu jne.
SUSILAPSI.NET
Living on Elm Street.
Kingdom of Devonia.

Helkkuli

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#4 Viesti Kirjoittaja Helkkuli » Su Kesä 15, 2008 10:18 am

Mä oon hulluna realistisilta tuntuviin kenneleihin. Mitä enemmän realistisuutta sen parempi! Sanotaanko että tekstit ovat todella tärkeät ja ulkoasussa väliä on lähinnä selkeydellä. Muutenkin sivujen pitää olla helposti selattavat ja tekstin pituus on myös tärkeää että jaksaa lukea. Persoonalliset sivut ovat yleensä mielenkiintoista selattavaa kun niistä voi yleensä helpommin päätellä että minkälainen sivun omistaja(t) on.

Avatar
maniac.
Alkupalat
Viestit: 67
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:48 am

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#5 Viesti Kirjoittaja maniac. » Su Kesä 15, 2008 10:49 am

Itse suosin sellaisia virtuaalikenneleitä, jossa on...
... selkeä ja käyttäjäystävällinen ulkoasu. Ei mitään brushikasoja eikä täyteen ahdettuja. Ulkoasun yleisvaikutelma on myös tärkeä, sen täytyy olla persoonallinen jos suinkin mahdollista, mutta hyvin toteutettu massakin voi olla todella kaunis.
... selkeät tekstit; ei paljoa kirjoitusvirheitä, persoonallisuutta kehiin! Ei liian pitkiä tekstejä, mutta ei liian lyhyitäkään. Niissä pitää myös olla jotain luettavaa (tämä on itselleni vaikeaa ;3)!
...ei liikaa koiria jo edellämainitusta syystä. Täytyy myös näkyä, että jokaiseen on panostettu - hyvät tekstit, käyttötarkoituksen mukaan kisoja, ei pelkkiä sutaisukoiria jotka vain ovat.
... ja yleisestikin: pitää näkyä, että kenneliin on panostettu! Tämä on mielestäni tärkein näistä kaikista. Panostuksen täytyy näkyä.
The road to hell is full of good intentions
Say farewell, we may never meet again
The road to hell is full of good intentions
Travel left-hand highway with no sinister regrets

Avatar
Reetta
Ei enää ikinä uudestaan
Viestit: 2000
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:08 pm

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#6 Viesti Kirjoittaja Reetta » Su Kesä 15, 2008 11:09 pm

En ole tätä asiaa sen paremmin ikinä miettinyt, mutta listaanpa tähän vähän päällimmäisiä ajatuksiani hyvästä virtuaalikennelistä.

Se, että viitsinkö edes katsoa ja lukea sivuja läpi, jotuu pitkälti siitä, millainen ulkosu on. En kaipaa omaa silmää miellyttävää, todella kaunista ja harmonista kokonaisuutta, riittä se, että värit eivät pistä silmiin ja ulkoasu on selkeä. Seuraavaksi isken silmäni sivujen toimivuuteen, on hyvin ärsyttävää, jos linkit heittää tai teksti menee yli laitojen, myös linkkejän toimimattomuus on hyvin häiritsevää. Koristekuvien sulautuminen tekstiin ja ulkoasuun on tärkeää, se tekee tekstistä värikkäämpää ja saa ainakin minut lukemaan paljon mielummin tekstejä. Tekstin tulee olla hyvin jaoteltua, yhteen pötköön kirjoitettua tekstiä on hyvin vaikea ja raskas lukea, myös kirjoitusvirheiden vähäisyys on hyvästä. Tekstin täytyy olla mielekästä ja omaperäistä, samat toitotukset joita näkee melkein kaikilla virtuaalikenneleillä ovat hyvin tylsiä, esimerkiksi kasvatus- sivut alkavat olemaan aika lailla sitä yhtä ja samaa kaavaa. Omaperäinen teksti saa kiinnostumaan lukemaan lisää. Ihannoin kenneleitä joilla on juuri sopivä määrä tekstiä kaikilla sivuilla. Ei liikaa, eikä liian vähän..

Kaiken täytyy olla selkeästi esillä. Monen linkin kautta on turhauttavaa pomppia, helpompaa ja vähemmän aikaa vievää on, jos on suorat linkit tärkeimmille sivuille. Eniten kiinnitän huomiota kasvatus- sivuun, juuri sen yllä mainitsemani kaavan takia. On kiinnostava lukea eri ihmisten kasvatusperiaatteista ja siitä, mitä he kasvatuksellaan hakevat, mitä he haluavat saavuttaa. Esittelyitä on myös todella mielenkiintoista lukea. Rakastan miljöiden kuvailua ja siksi niitä onkin niin innoittavaa lukea. Esittelyissä kuuluu olla paljon kuvailua (ei kuitenkaan ylitetä rajaa), esimerkiksi on todella mielenkiintoista tietää, millaisessa ympäristössä eletään ja millaisissa tiloissa koirat asuvat. On myös mukava vaikka uutena koiran omistajana joka aikoo ostaa pennun ottaa selvää siitä, millaisesta paikasta sitä on hankkimassa.

Koirat ovat hyvin tärkeä osa kenneliä. Ei, niillä ei tarvitse olla satoja titteleitä nimien perässä eikä kisakalentereiden tarvitse pursuta. Riittä se, kun näkee, että kennelin pitäjä on oikeasti panostanut työhönsä, eikä vain ota koiria joka sormelle ja varpaalle. Etenkin pitkät luonne kuvaukset ovat ihania ja niitä on mukava lukea, varsinkin jos jokaisella on oma, todella hyvin kuvailtua, persoonallinen luonne, eikää samaa kaavaa ole käytetty joka koiralla. Jokaisessa on kuitenkin aina jotain hyvää ja huonoa. Harvalta koiralta löytyy enää sukukalentereita sivuiltaan tai sukuselvitystä. Ne ovat hauskoja luettavia ja yleensä kovin mielenkiintoisia, niistä näkee, kuinka paljon koiran omistaja on jaksanut panostamaan koiran sivuihin.

Tehdasmaiset ja suuret kennelit eivät ole minun mieleen, kennelit joissa on vähän koiria ja pentueita syntyy harvakseltaan ovat hyvin kotoisen tuntuisia ja niissä on paljon mukavampi vierailla.

Pathetic
Alkupalat
Viestit: 14
Liittynyt: Su Kesä 15, 2008 11:37 pm

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#7 Viesti Kirjoittaja Pathetic » Ma Kesä 16, 2008 12:34 am

Hyvän virtuaalikennelin perusta on selkeät sivut, joilla on kaunis ulkoasu. Yleensä kennelmieltymykseni jakaantuvat suuresti sen perusteella, onko sivusto joku suntuubin valmispaska, jolla on ylipitkä ja mielikuvitukseton nimi vai jokin kauniisti koodattu ja kivasti nimetty. Ja osoitteen mieleenpainuvuus on myös pieni osa.

Koirat ovat, kuten edellinen kirjoittaja sanoikin, tärkeä osa kenneliä ja itse ainakin katson ensimmäisenä onko niiden esittelyihin ja kuviin panostettu. Ei ole kiva katsella kenneliä, jossa on täsmälleen samoja vapaakopsauskuvia kuin sadoissa muissakin.

Avatar
Kristel
Niska jäykkä kuin Chuck Norrisin hauislihakset
Viestit: 517
Liittynyt: Su Kesä 15, 2008 4:31 pm
Viesti:

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#8 Viesti Kirjoittaja Kristel » Ma Kesä 16, 2008 10:53 am

Hyvä virtuaalikennel voi olla valmisulkoasullakin, mutta silloin sivuilla ei viitsi kauan vierailla eikä lukea tekstejä. Jotenkin freewebsin valmisulkoasuista tulee minulle mieleen jotkut hoitolat. Ulkoasun on oltava ehdottomasti selkeä ja viihtyisä, muuten ei sivuilla jaksa vierailla. Ulkoasun värit pitää olla yhteensopivia, eikä jotain räikeän vaaleanvihreä ja viininpunainen... Räikeastä ulkoasusta silmätkin tulee kipeäksi ja mieluummin painaa äksää. Linkitkin on hyvä heti yhdellä simäyksellä löytyä, sillä kauan niitä heti alussa jaksa ehtiä. Niihän se on, että ensivaikutelma on tärkeä. Kuviakin on löydyttävä sen verran ulkoasusta, ettei huomio mene vain kuviin, kun niin monta niitä. Tai sitten paina sivun pois, kun ei löydy kuvan kuvaa ulkoausta.

Sitten on sisältö. Mielestäni joka sivulla olisi hyvä olla kuvanen, ettei mene liian tylsäksi. Tekstin ei pidä olla mikään romaanin pituinen muttei mikään lyhytkään. Esittely on minun mielestä hyvä olla, jotta edes joku kuva kennelin sijainnista tulee. Tylsää se kuitenkin on jos kaikki on aina hienoa ja kallista, suuret kartanot ja pihat, maailman kilteimmät koirat jne.. Joten realisuutta on oltava sen verran, että viihtyy. Yleiskuva monesti muuttuu myös jos koiria löytyy hirveästi ja pentueitakin teetetään joka ikisestä yhdistelmästä. Virtuaalipennun ostaja vaati yleensäkin aktiivisuutta kasvattajalta monesta lajista. Ja ystävällinen kasvattaja on yksi kaikkein tärkeimmistä asioista. :D
Virtuaalikennel Suklaanapin on lopettanut toimintansa.

Avatar
Skald
Nostaa rautaa
Viestit: 904
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:53 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#9 Viesti Kirjoittaja Skald » Ma Kesä 16, 2008 11:41 am

Mielestäni suht. hieno ulkoasu kuuluu mielestäni hyvään kenneliin. Hienon ulkoasun ei tosin tarvitse olla mikään ammattimaisesti tehty vaan se voi olla hyvinkin yksinkertainen. Jopa paintilla saa tehtyä hyvän ulkoasun. Ulkoasuhan on se ensimmäinen asia mikä näkyy kun avaa kennelin sivun. Hyvä ulkoasu on minulle selkeä ja toimiva, mutta ei liian tylsä. Myöskin värien yhteensopivuus on ratkaisevan tärkeää, kennelistä tulee noob olo jos siinä on värit päin honkia ja kennelin kaikki tekstit on kirjoitettu kissankokoisilla kirjaimilla. Myöskin animaatiot näyttävät suurimmassa osassa kenneleitä kököiltä.
Huolella kirjoitetut tekstit ovat myös hyvän kennelin kriteerejä minulle. Ei mitään liian lyhyitä "Tervetuloa kenneliin! Olen huono kirjottamaan etusivun tekstejä enkä keksiny mitään. :(" tai pitkiä romaaneja joita ei jaksa lukea, vaan sellaisia sopivia. Minulle hyvä kennel on myös aktiivinen virtuaalimaailmassa, hyvällä ulkokuorella ei tee mitään jos huomaa että sivuja ei ole päivitetty vuoteen. Asiallinen ja fiksu omistaja kuuluu myös hyvään kenneliin. Vaikka kennel olisi kuinka viimeisen päälle tehty mutta omistaja suuttuu asiallisesta kritiikistä, haukkuu ihmisen lyttyyn jos hänellä on vahingossa samat kuvat kuin itsellään ja käyttäytyy muutenkin pikkumaisesti, niin en sanoisi hänen kenneliään hyväksi. Tekijänoikeudet ovat ehdottoman tärkeät. Kuvien tulisi olla myös mielellään ihan "kunnon" lähteistä hankittu eikä mistään vapaastikopiointisivuilta.
Koirien määrä on hyvässä kennelissä kohtuullinen, jos koirasivulla on kauheasti koiria niin tulee väkisinkin mieleen, panostaako niihin kaikkiin todella, vieläpä jos koirat ovat kaikki eri rotua. On tärkeää, että koiriin on panostettu, kisojen ja kunnollisten luonteiden kanssa. (ei mitään "Nalle tykkää makkarasta ja luista ja on kiltti lapsille!) Pentuja teetetään hyvässä kennelissä myös harkitusti ja mielellään kysellään vaikka täällä Karvaturreissa olisiko pennuille ostajia, ja huolehditaan siitä, että pennut saavat hyvän kodin. Koirien vanhemmilla saisi olla mieluusti edes jotain hyviä tuloksia jostain lajista. Vaikka se ei tietysti virtuaalimaailmassa pentuihin vaikutakaan, on vain kiva kuvitella niin. x)

Avatar
Ciel
Ammattimouhoaja
Viestit: 2511
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:24 pm
Paikkakunta: Pyhäranta

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#10 Viesti Kirjoittaja Ciel » Ma Kesä 16, 2008 12:27 pm

Tietysti ensimmäisenä kennelissä pistää silmään se ulkoasu, on se sitten hyvä tai huono. Sellainen rauhallinen ja tyylikäs ulkoasu miellyttä mua, kirkaat väriyhdistelmät taas ei. Jos kuvia esimerkiksi layssakin on vain lätkitty sinne tänne eikä mietitty yhtään yleisvaikutelmaa, se näkyy kyllä. Kuvienkin täytyy olla hyvin ja siististi aseteltu. Myös jos tekstin fontti ei natsaa ulkoasuun, se ei näytä hyvältä. Mutta ulkoasu ei nyt ehkä kumminkaan ole se ihan tärkein asia.

Mä kiinnitän ainakin teksteihin eniten huomiota. Jos ne on kirjoitettu ajatuksella, ne näyttävät hyviltä. Taas pelkät sutaistut tekstit tuovat huonon vaikutelman. Myös jos tekstien kirjoittaminen on ollut hirveää pakkopullaa, senkin huomaa. Silloin ne saattaa olla tylsiä ja jotenkin liian jäykkiä. Mutta jos lisätty vaikka vähän mielikuvitusta ja omaa juttua sinne väliin, on paljon mukavampaa lukea <: Mun mielestä on hirveän hauskaa lukea kasvatus-sivun tekstejä, koska niistä helpoiten näkee onko se teksti kirjoitettu pakolla vai onko se ollut hauskaa.

Sitten ne koirien sivut ja sellaiset. Niiden tarttis olla aika selviä, ja pitkät luonteet on aina plussaa. Myös tekijänoikeuksien pitää olla kunnossa, ja kuvien mieluiten IRL-kenneleistä luvalla otettuja.

Luultavasti se sisältö on siis tärkein. Ja tietysti ystävällinen ja avulias omistaja.
hello, the end is near
hello, we're still standing here

Avatar
eww
Epätoivoinen katse
Viestit: 435
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 8:22 pm

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#11 Viesti Kirjoittaja eww » Ma Kesä 16, 2008 1:24 pm

Mun mielestä kaikki virtuaalikennelit ovat omalla tavallaan hyviä. Huonoja ei taas oikestaan ole. Toki huonona kennelinä voisi pitää sellaista, jossa ei tekijänoikeuksia ja yleisiä hyviä käytöstapoja noudateta, joten hyvä kennel on kutakuinkin tuon vastakohta.

Hyvää kenneliä ei mielestäni määritetä koirien tuloksissa tai ulkoasun kauneudessa. Tokihan nekin vaikuttavat (omistaja on tällöin ainakin aktiivinen ja yritteliäs), mutta mielestäni hyvän virtuaalikennelin tulee olla omistajalleen ennenkaikkea mieluisa. Joku freewebsin easy-kennel voi olla ihan hyvä kuin monimutkaisella koodauksella toteutettukkin. Mutta jos puhutaan siitä, mitä mä ajattelen muiden kenneleitä katsellessani, niin silloin täytyy kyllä sanoa, että kyllä se ulkoasu aikalailla merkkaa. Onhan siistiä sivustoa kivempi katsella verrattuna johonkin hutaistuun.
Koko tämä virtuaalikenneltouhuhan on harrastus muiden joukossa, jos niin voi sanoa, joten siitä ei pitäisi jäädä kauheaa verenmakua suuhun eikä ajatukset saisi olla siihen "pakko saada hyviä tuloksia"-suuntaan.

Hyvä virtuaalikennel ei ole omistajalleen myöskään mitään pakko pullaa, vaan sen kanssa pitäisi olla hauskaa puuhata. Mielestäni tälläiset kennelit kyllä erottuvat, sillä niihin on nähty vaivaa (kukin oman osaamisensa mukaisesti.) Erityisesti arvostan sitä, että tekijänoikeudet yms. on hyvin merkitty ja asioista otettu selvää. Tekstejä on kanssa kiva tutkia, kyllä senkin huomaa mihin on panostettu ja mitkä on puoli huolimattomasti kopioitu muilta...

Avatar
Henny
Alkupalat
Viestit: 36
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 3:20 pm
Paikkakunta: Salo
Viesti:

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#12 Viesti Kirjoittaja Henny » Ma Kesä 16, 2008 7:06 pm

No mitä mulle tulee ensimmäisenä mieleen hyvästi virtuaalikennelistä, on ulkoasu. Ulkoasun pitää olla toimiva, ja mieluusti kaikilla mahdollisilla selaimilla. Ja musta on myös vain plussaa, jos ulkoasulla saa herätettyä kävijän mielenkiinnon nähdä sivuja enemmän. Ulkoasuun mä luen kuuluvaksi myös fontin yms., eli fontin ja kuvien tulee olla ulkoasuun sopivia ja hyvin sivuille aseteltuja.

Toinen todella tärkeä juttu on, että copyrightit ovat kunnossa. Parastahan ois, että koirien omistajilta ois kaikilta luvat kystty ja saatu kuviin, mutta pääasia on, että copyt on kunnossa niin kuvien, tekstien, ulkoasun kuin muidenkin materiaalien kohdalta.

Sitten sivuilla pitää olla myös riittävästi sisältöä. Vähän kennelin tyypistä riippuu, että mikä on riittävästi (mun kennelin sivuilla ei ole lähellekkään riittävästi sisältöä). Kirjoitusvirheitä ei saisi olla, ja muutenkin tekstin pitäisi olla mukaansatempaavaa. Mä en ainakaan itse jaksa lukea mitään kennelin esittelyjä, ellei ne todellakin vie mukanaan.

Koiria ei saisi olla liikaa, ja liialla tarkoitan jotain viittäkymmentä tai enemmän. Mua ei haittaa yhtään vaikka jollain olisi parikymmentä koiraa, kunhan jaksaa ja ehtii kisauttaa kaikkia. Sehän hauskuus tässä virtuaalitouhussa on, että koiria voi omistaa toistakymmentä, kun irl se olis oikeastaan mahdotonta. Koirien sivuilla tulee olle pitkät esittelyt koirista ja hyvät kuvat, ja tietysti jokaista koiraa pitää kisauttaa. Itse henk.koht tykkään enemmän sellaisesta kisautustyylistä, että valitaan ne muutamat lajit joissa koiraa kisauttaa, eikä kaikissa mahdollisissa (huom: mun mielipide).

Ja tietysti kennelin omistajan tulee olla mukava, eikä hän saa käydä salaa haukkumassa toisten sivuja ja niin edelleen. : )
Tapa jolla katsot saa sydämeni hakkaamaan.<3

Avatar
Timberwolf
Höpsö veitikka
Viestit: 5786
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:59 am

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#13 Viesti Kirjoittaja Timberwolf » Ke Kesä 18, 2008 7:20 pm

On jotkut SunTuubin sivutkin hyviä, jos ei mainoksista piittaa. Jos mainokset kiusaa, käyttäkää Firefox kakkosta ja ladatkaa siihen Adblock Plus, jolla saa blokattua mainokset. //½OT

Mulla ei ole pahemmin kriteerejä hyvälle kennelille, kun en v-kenneleitä pahemmin jaksa selata. Kuitenkin siisti ja toimiva ulkoasu lienee kaiken A ja O. Kuten kaikki, en jaksa selata sivuja, joiden ulkoasu heittää. Tekstejä harvemmin jaksan lukea, sillä yleensä ne ovat jo "kertaalleen luettuja", koska melkein kaikki teksti-ideat kasvatuksesta, ympäristöstä ja koirista ovat jo keksittyjä.
Persoonallisuus on siis plussaa teksteissä.

Koirista vilkaisen yleensä, missä kunnossa sivut ovat. Jos kennelin koirilla kisataan, katson yleensä, paljonko niillä on kisattu. Esim. viisi kisaa vuodessa ei vakuuta minua, mutta sadan kisan vuosivauhti hirvittää.

Kuitenkin ehkä positiivisimman kuvan antaa kennel, josta näkee vaivannäön ja sen, että koirista & mahdollisista muista eläimistä välitetään, vaikka ne ovatkin virtuaalisia.
Kuva

Vuoden avulias 2008, 2009, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
Vuoden lempinimien kerääjä 2008, 2009, 2010
Vuoden kaikkien kaveri 2015, 2016, 2017
Vuoden avatar 2015
Vuoden liitonpitäjä 2017
Vuoden aktiivikävijä 2018
Vuoden koirapersoona 2018 - Kettu ♥

Avatar
Kelmi
Ei riitä.
Viestit: 380
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:53 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#14 Viesti Kirjoittaja Kelmi » Ke Heinä 02, 2008 10:25 am

Ensimmäisenä tulee mieleen, että pitäisi mainita selvästi virtuaalikennel-maininta, ainakin suomeksi. Monista kenneleistä on nykyisin unohtunut se, vaikkakin niistä voi erottaa jotenkin teksteistä, ulkoasusta jne (en minä ainakaan erota, jos vaikkapa löytäisin sen hakukoneen kautta, jos siis katsoisin vaikkapa kasvatus-sivua). Kuitenkin tuo olisi hyvä mainita.

Sitten tulee mieleen käyttäjäystävällinen ulkoasu, eli ei liian paljon ja kirkkaita värejä, toimisi suurimmalla osalla resoluutioista ja selaimista. Muulla ulkoasussa ei juurikaan ole väliä. Esimerkiksi Meripelastajan ulkoasu on oikein sievä, siinä on käytetty hyvin värejä ja kuvat ovat kauniisti sommiteltu, linkit ovat näkyvällä paikalla.

Tekstejä toivoisin olevan runsaasti, mutta ne olisi kirjoitettu niin että ne jaksaisi lukea, jaoiteltu sopiviin ryhmiin ja siellä täällä olisi välissä koristekuvia. Nykyään olen löytänyt yhä useamman kennelin jonka sivuille on lätätty vain tekstiä eikä ollenkaan koristekuvia. Tai sitten tekstin fontti on niin kärpäsenkakkaa että en ala sitä tihrustamaan. Teksti olisi mielellään kirjoitusvirheetöntä, siihen olisi panostettu ja ehkä pientä huumoriakin olisi havaittavissa.

Kolmantena ovat kuvat. En itse jaksaisi millään katsella sellaista sivua, jossa on pelkkää tekstiä eikä ollenkaan kuvia. Ja mielellään kuvat eivät olisi sivun alussa, vaan niitä olisi sinne tänne aseteltuna. Itse pidän kuvista, jotka ovat osa vuodenaikaa, ovat hyvä laatuisia, sopivan kokoisia ja niistä saa selvää. Kuten Grazin sivuilla on tuolla aika lopussa kuva. Kuvia toki saisi olla enemmänkin. Lasimeren sivuilla on panostettu hyvin kuviin.

Ja tietenkin kokonaisuus, vaikuttaako että kenneliin on panostettu, löytyykö tarvittavat merkinnät virtuaalikennelistä jne.

Myös nämä pienet tekijät kuten pentuesivu, nostavat ainakin omasta mielestäni kennelin tasoa. Hyvällä pentuesivulla kerrotaan miten päädyttiin tähän yhdistelmään, miten suunnitelmat ovat edistyneet, milloin pennut ovat syntyneet, minkälaisia pennut ovat, pentueen sukutaulu sekä vanhemmista tietoa. Hyviä pentuesivuja ovat esimerkiksi Helluvan pentuesivut. Ja tietenkin se, että järjestääkö kennel toimintaa aktiivisesti, ottaako se hoitajia, onko mukana virtuaalimaailman menoissa, päivitetäänkö tarpeeksi jne.
'saan sut mua haluamaan'

palailemassa takaisin virtuaalitouhujen ääreen :---)

Avatar
Troya
Le-ppä-ker-ttu
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Heinä 11, 2008 6:08 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Millainen on hyvä virtuaalikennel?

#15 Viesti Kirjoittaja Troya » Ti Heinä 15, 2008 3:19 pm

Hyvä kennel on sellainen mihin joku on panostanut, ja sen huomaa. Oli se sitten hienolla ja huolitellulla ulkoasulla varustettu tai Freewbsin valmispuolella tehty, niin jos joku on nähnyt vaivaa sen kennelin eteen se on jonkin arvonen ja siten hyvä kenneli.

Mutta itse vierailen enimmäkseen kenneleissä joissa on minulle mieluisat kasvatusrodut, siisti ulkoasu joka ei häiritse silmää, aktiivista toimintaa ja hienot koirat.
I hope your apple pie is freakin' worth it!

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa