Sivu 1/2

Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: To Syys 04, 2008 6:10 pm
Kirjoittaja May Lily
Juu, otan siis puheeksi asian, josta ei ollakaan taidettu pitkiin aikoihin puhua, siis viestit, joita tulvii etenkin freewebsin easykenneleihin.
Siellä spämmätään hullun lailla, eikä välitetä, mitä mieltä kennelin omistaja on, jos kennel menestyy hyvin.
Tässä esimerkiksi yksi esimerkki, jonka huomasin käydessäni oman kennelini Joylasin vieraskirjaa lukemassa:

Voi jeesus vihaan näitä virtuaali kenneleitä ! ettekö vois vaikka hankkia oman koiran ja mennä sen kanssa harrastaa kentille ku pitää istua koneella ja leikkiä että omistaa kennelin? arvatkaa montaako ihmistä vituttaa kun etsii tietoa koirista ja kenneleistä ja sitten löytyy näitää VIRTUAALIKENNELEITÄ.
HANKKIKAA ELÄMÄ


Minua itseäni nämä viestit harmittavat suunnattoman paljon. Onko vastaavankaltaisia kokemuksia?

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: To Syys 04, 2008 6:21 pm
Kirjoittaja Timberwolf
Noille kannattaa vastata ystävällisesti, että käyttävät rajattua hakua. Kun laittaa kiellettyjen sanojen listalle sanan "virtuaali", hakutulokset vähenevät kolmellasadalla. Tästä on ollut joskus jollain toisellakin foorumilla puhetta, mutta olen törmännyt ko. keskusteluun vain sattumalta, enkä enää muista, missä se oli.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: To Syys 04, 2008 6:23 pm
Kirjoittaja Nath
Minusta tuollaisilla ihmisillä taas ei ole elämää, jos pitää tuollaisesta asiasta itkeä :lol: Ihan hyvinhän hänelläkin saattaa olla joku harrastus, joka on jonkun mielestä ihan arsesta. Jos ei edes voi omalla nimellä kirjoittaa saati littää sähköpostia, niin hohhoijaa, minusta moiset voi vain ignorata.

Virtuaalikennelharrastus on kyllä todella usein väärinymmärretty, sillä ainakin suomalaiset IRL-kasvattajat tuntuvat liittävän sen poikkeuksetta luvatta kopioituihin kuviin. Ketäpä ei moinen ärsyttäisi, mutta joskus noilta kasvattajilta esim. kuvalupapyyntökyselyihin tulee sellaisia vastauksia, että alkaa todella ihmetellä sitä, onko kyseessä edes aikuinen ihminen.

Helluvan tai edellisten kenneleideni vieraskirjoihin ei ole oikeastaan vastaavia viestejä tullut. Ainahan noista viesteistä tulee paha mieli, koska tätä harrastusta ei vieläkään osata pitää samanarvoisena kuin esim. jalkapalloa. Virtuaalikenneleistä muuten tietämättömät tuntuvat ajattelevan, että kaikki harrastajat ovat surkeita nössykkänörttejä, joilla ei ole muuta elämää kuin tietokone ja bittiturrit. Huoh, tietäisivätpä vain asian oikean laidan :roll: Tämä on vähän tällainen... melkein kuin jokin kielletty harrastus, kun kovin moni ei tunnu edes uskaltavan tuoda esiin sitä seikkaa, että harrastaa virtuaalikenneleitä. Tulee vain niin helposti mieleen hampunkäyttäjät, kun täytyy pitää matalaa profiilia, ettei joudu poliisien kynsiin (kysehän on tosin laittomasta asiasta, että sinänsä se ei ole verrannollinen virtuaalikenneleihin). Mikä tässä harrastuksessa sitten on niin noloa, ettei siitä viitsitä puhua?

// Lisään vielä. Olen joskus miettinyt, että olisi ihan mielenkiintoista pyytää noilta IRL-kasvattajilta perusteltuja mielipiteitä virtuaalikennelvihalle, vai onko tämä harrastus heille "OK". Minusta on nimittäin äärettömän huvittavaa, että siinä missä joiltakin aikuisilta tulee kommenttia tyyliin "VIHAAN VIRTUAALIKENNELEITÄ! Niissä ei oo muuta ku luvattomia kuvia!!!", yleensä nuoremmat virtuaalikenneleitä harrastajat taas pystyvät esittämään perusteltuja argumentteja ilman capsin raiskausta ja huutomerkkien viljelyä. Toisaalta olen kyllä todella usein huomannut, että joiltakin aikuisilta ei vain yksinkertaisesti saa niitä perusteluja, tulee vain turhaa yleistystä ja putkiaivoisia näkemyksiä (muidenkin kuin virtuaalikennelten suhteen).

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: To Syys 04, 2008 7:19 pm
Kirjoittaja Lansu_
Mä en ole onneksi saanut koskana tuollaista palautetta vieraskirjaani, mutta yleinen asenne virtuaalikenneleitä/-talleja kohtaan tuskin on jäänyt keltään virtuaaliharrastajalta huomaamatta.

Mä olen itse lansupalstalla puhunu virtuaalikenneleiden puolesta, tosin peläten että saan haukut niskaani. Lansuihmiset ei onneksi niinkään vihanneet tai olleet muuten negatiivisia virtuaalikenneleitä kohtaan, lähinnä harrastuksen idea oli monille jäänyt arvoitukseksi ("miksi harrastaa virtuaalisesti koiria kun on olemassa oikeitakin eläimiä"). Kirjoitin pitkät sepustukset virtuaalikenneleistä ja niiden harrastajista, meidän liitoista, tekijänoikeuksisya, Käräytyksestä ja kaikesta mahdollisesta mikä tähän liittyy. Tulinpa myös huomauttaneeksi että monet "virtuaalikennelvihaajat" eivät tule ajatelleeksi että ainakin osa meistä on niitä tulevia koiraharrastajia/-kasvattajia. Vastaukset oli varsin positiivisia, monet totesivat etteivät nämä virtuaalikennelit loppujen lopuksi mitenkään huono harrastus ole. Mielestäni erittäin mukava asia että ainakin osa koiraharrastajista osaa suhtautua harrastukseemme myös avoimesti jopa positiivisesti. :)

Virtuaalikenneleiden mainetta tuskin pystytään korjaamaan tämän hetkisten kasvattajien ja koirien omistajien keskuudessa ainakaan täysin, mutta kuten todettu, ollaan me sitten tulevaisuudessa fiksumpia mikäli virtuaalikenneleitä vielä on olemassa! Ymmärrän jos joku ei halua koiriensa kuvia virtuaalikoiralle, koska se oma Musti on Musti eikä vaikka arka Fifi, mutta kyllä asian voi tuoda kohteliaammin esille kuin caps lockin raiskausta ja miljoonaa huutomerkkiä.
Toisaalta myös virtuaalikennelharrastajilta tarvitaan kohteliasta ja maltillista käytöstä. Jos saa ikävän vastauksen voi ihan hyvin kiittää vastauksesta ja pahoitella että häiritsi (tämä on mielestäni fiksumpaa kuin kokonaan vastaamatta jättäminen, ruinaaminen tai takaisin haukkuminen). Tosta mun edellä olevasta lansupalsta esimerkistä voi myös huomata että monet eivät tiedä virtuaalikenneleistä juuri mitään ja saattavat pelkästään siksi olla epäluuloisia. Mielestäni asioista voi myös kertoa avoimesti ja kohteliaasti ja esille voi ottaa niitä negatiivisiakin asioita, esimerkiksi luvattomat kuvat ja sen että tiedostamme niiden olevan ongelma. Jos vastapuoli ei kertakaikkiaan ole halukas kuuntelemaan niin sille ei mitään mahda, paras jättää tuollaiset ihmiset ja heidän kommenttinsa omaan arvoonsa - kaikkia ei voi miellyttää!

Mä annan nykyään virtuaalikenneleitä inhoavien kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Toisinaan kyllä ottaa pattiin nämä "kaikkitietävät", jotka kuvittelevat tietävänsä kaiken virtuaalikenneleistä, luvattomista kuvista ja tekijänoikeuksista, mutta tekstillään osoittavat etteivät todellisuudessa tiedäkään.
Itsekuvaamistani kuvista olen luopunut siksi etten saisi haukkuja niskaani koiran omistajalta, jotkut koirien omistajat / kasvattajat kun tuntuu kuvittelevan että koiranäyttelyissä itsekuvatut kuvat ovat myös luvattomia. Toki on epäkohteliasta laittaa jonkun koiran kuvia virtuaalikoiralle ilman lupaa, mutta toisaalta mulla kiehuu siinä vaiheessa kun luen jonkun kirjoittaneen: "Löysin Murreni luvattoman kuvan virtuaalikennelistä!!! Joku oli kuvannut koiran näyttelyssä ja iskenyt virtuaalikoiralle! >:|" Kyllä tällä hetkellä on vikaa niin virtuaaliharrastajissa kuin siellä IRL-koiraharrastajissakin.
Jos vanhemmilla ihmisillä ei ole hajuakaan tekijänoikeuksista niin miten nämä voivat olettaa että lapsillakaan on? En puolusta millään tavalla luvatonta kopiointia, mutta mua kyllä toisinaan säälittävät nämä lapsukaiset jotka on kuvia luvatta kopioineet ja saaneet sitten haukut kuvien omistajilta. Harmittaa se että aikuiset eivät vissiin tajua että kenneleiden takana on pieniä lapsia, jotka eivät tosiaan ole välttämättä koskaan edes kuulleet tekijänoikeus-sanaa. Mulle ei ole KOSKAAN koulussa tai missään muuallakaan kerrottu mitään tekijänoikeuksista, kaiken sen mitä niistä nyt tiedän olen oppinut VIRTUAALIKENNELEIDEN ansiosta.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Ti Syys 09, 2008 4:25 pm
Kirjoittaja Joana
Ite oon pyydelly kuvia ties mistä, ja kyllähän se kivalta tuntuu kun vastaus on "en valitettavasti anna kuviani käyttöösi, mutta arvostan sitä että kysyit." Tulee ihan sellanen fiilis et on tehny jotai tän väärinymmärtämisen parantamiseks :D

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Ti Syys 09, 2008 8:08 pm
Kirjoittaja Noemie
Niistä vieraskirja viesteistä, minusta on typerää kun tullaan haukkumaan virtuaalikoiraharrastusta, minusta se on oikein hyvä harrastus. Virtuaalikoirailun parissa olen oppinut tekemään sivuja, ulkoasuja ja tietenkin; oppinut vielä enemmän tekijänoikeudesta.

Itse olen nyt lopettaneelle kennelilleni kysynyt lupia, muttei vastausta ole tullut, tuleekohan milloinkaan.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Ke Syys 10, 2008 12:39 pm
Kirjoittaja They
Mulle ei oo tullu tuommosia viestejä virtuaalikennel puolella, mutta joskus 3 vuotta sitte kun olin tehny mun ensimmäisen virtuaalitallin niin joku tuli hiirveenä valittamaan sinne kaikkea. Yhen muistan ja se oli meni vissiin jotenkin näin "Tuo hevonen ei ole tuon värinen pälä pälä, ihan huono talli!".

Jotkut kyllä luulee että virtuaalipuuhat on vaan pelkkää hoitamista ja on jotain nukkeja ja sitte saa valita huoneen : D

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Ke Syys 10, 2008 2:00 pm
Kirjoittaja Sonjuska
Minusta tälläiset ihmiset jotka tulevat purkamaan kiukkuaan toisten vieraskirjoihin ovat lähinnä lapsellisia ja huvittavia. Ei kannata välittää, vastata vain jotain ystävällistä ja laittaa hymynaama perään. Juuri sellaista tuollaiset itsekkäät tyypit, jotka ajattelevat vain omaa napaa ja itsekeskeisiä halujaan, vihaavat.

Kyllähän se harmittaa kun virtuaalikenneleitä pidetään jonain "laittomat kuvat" laitoksena, mutta kun pyytää kuvia, kannattaa kertoa riittävästi harrastuksesta ja sanoa suostuvansa irli kennelin/ kuvasivun pitäjän mahdollisiin ehtoihin. Jos saat haukkuja perään, sano vaan, että anteeksi vaan, että kulutit turhaan arvokasta aikaasi minua varten ja näkemiin ja hyvästi. Ei missään nimessä kannata haukkua takaisin, se nimittäin vaan pahentaa näkemyksiä virtuaalikenneleitä kohtaan.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Ke Syys 10, 2008 5:12 pm
Kirjoittaja Tuohimopsi
.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: To Syys 11, 2008 2:37 pm
Kirjoittaja Wolfie
Mä en ymmärrä miksi suurin osa IRL kennelin pitäjistä pitää virtuaalisen kennelin pitoa tyhmänä ja että ne ei voi todellakaan sietää sitä. Ymmärrän kyllä että niitä kyrsii se että joskus on joku ottanut luvattomasti kuvia sivuiltaansa mutta onko todellakin pakko pitää kaikkia virtuaaliharrastajia sellaisina.
Ymmärrän hyvin IRL kasvattajia mutta onko kaikkia pakko pitää niin hirveinä.
Itse pyydän kuva lupaa ja suurin osa vastaa ihan että "en anna kuvia käyttöön mutta toivottavasti joku antaa sinulle kuvia, kivan näköinen kenneli sinulla näyttää olevan" yms. Jotkut sen sijaan eivät vastaa ja jos vastaa tulee pelkkiä haukkuja joka on sinänsä aika harmi.
Vieraskirjaan ei oo mua kukaan tullut haukkumaan ja olen rajoittanut tiettyjen sanojen käyttämistä esim viekussani ei pysty sanomaan v*ittua tai p*askaa mutta muita sanoja en ole jaksanut estää.

Toivottavasti tämä virtuaaliharrastajien liiallinen "syrjiminen" loppuisi.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Pe Syys 12, 2008 4:51 pm
Kirjoittaja Eppy
Tavallaan ymmärrän heidän ärtymyksensä, jos etsii ihan muuta kenneltä ja törmää virtuaalikenneliin. Mutta aina voi tarkentaa hakua, ja heidänkin pitäisi miettiä että kaikille koira ei ole mahdollista saada. Koiran hoito vie kamalasti aikaa, jos perheessä on alergiaa tai muuta vastaavaa.
Onneksi minun kenneit ovat välttyneet moisilta viesteiltä. Mutta monilla ihmisillä on huono kokemus virtuaalikennelistä, koska ovat löytäneet omien koirien kuvat netistä tai kennel on virtuaalisena.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Su Syys 14, 2008 10:54 am
Kirjoittaja Lotte
Olen tuollaisiin mielipiteisiin törmännyt lähinnä viitisen vuotta sitten [?] selaillessani freewebsin easy-kenneleitä. Vieraskirjassa oli törkeitä haukkumaviestejä, mutta mielestäni tilannetta ei parantanut yhtään se, että kennelin omistajat vastasivat lähes yhtä tökerösti takaisin. Viesteihin pitäisi suhtautua asiallisen välinpitämättömästi, tai sitten vastata kohteliaan pidättyväisesti, ja pyytää miettimään, mikä tekee virtuaalikoiraharrastuksesta huonomman kuin jokin muu harrastus.

Pyytäessäni kuvalupia muutamista kenneleistä olen saanut ihan mukaviakin vastauksia, kuten: Hei! Sinulla on todella kaunis kenneli, ja virtuaalikoiraharrastus on hyvä asia, mutta valitettavasti en tällä kertaa luovuta kuviani käyttöösi. Toivottavasti saisit jostakin kuvat. Hyvää jatkoa sinulle ja kennelillesi!

Mielestäni parhaimmat vastaukset ja ainakin itse olen saanut kuvaluvat kertomalla lähes kaiken kennelini toiminnasta, ja on tullut kerrottua myös koirista. Asiallinen ja kohtelias käyttäytyminen tehoaa parhaiten.

//Niin, minulla ei tällä hetkellä ole kenneliä pystyssä, mutta olen pyörinyt jo pidemmän aikaa virtuaalisella puolella, ja on minulla ollut pari kenneliäkin, mutta sitten innostus on lopahtanut, ja koirankasvatus virtuaalisesti on jäänyt.

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Su Syys 14, 2008 11:34 am
Kirjoittaja Damaa
Kokemusta löytyy tältäkin tahdolta, yhteen aikaan mulle tuli jatkuvasti vieraskirjaan viestejä joissa luki että virtuaalikennelit ovat syvältä koska yksikään kennelinpitäjä ei omista elämää ja kaikki kuvat mitä sivut sisälsivät, olivat luvattomia ynnämuuta törkeää asiaa.
Mä pistin ihan suosiolla sellaset käyttäjät mustalle listalle ja poistin ne viestit. Usein niissä viesteissä mainittiin ohessa myös sekin, että kuvien koirat ovat liian laihoja, näitä viestejä siis kirjoittivat ihmiset joilla ei ole mitään hajua vinttikoirista ja vielä vähemmän yleensä ottaen koirista. Jotkut kritiikkiviestit olivat ulkoasustaan ihan siistejä mutta teksti oli silti tuomitsevaa.
Usein tein myös niin että vastasin viesteihin "mäkin sua <3333". Jonkin ajan kuluttua niitä viestejä ei sitten enää ilmestynyt ollenkaan mikä oli ihan hyvä juttu.
Totta on sekin että freewebsin easykennelit ovat kaikkein pahin haukkumisen kohde, mutta kyllä niitä ei-freewebsin-easykenneleitäkin haukutaan. IRL-kasvattajille tosiaankin kannattaa kertoa hieman virtuaalikenneleiden taustasta ja toiminnasta, miksi niitä pidetään koska se saa useimmat kasvattajat muuttamaan mieltään, kun he luonnollisesti vastaisivat viestiin missä mainitaan "terve saanko käyttää sun kuvii mun virtuaalikennelis täs on osoite terveisin..." kieltävästi. Minulle ei ole ikinä tullut viestiä missä virtuaalikennelit haukutaan pystyyn, kieltäviä vastauksia on tullut lähinnä sen takia ettei kuvia haluta virtuaalikenneleihin ja usein viestin lopussa lukee "toivottavasti saat kuvat jostain". Useimmat kyllä tuntuvat ymmärtävän mikä idea tässä on mutta joillekin se on hyvin hankalaa koska vaikkapa joku tuttu on saarnannut virtuaalikennelit maan alle. Tämä yleistäminen on tosiaan aika syvältä ja sitä suurempi syy on kirjoittaa niihin viesteihin jonkintyyppinen esitelmä harrastuksesta ;>>

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Ke Syys 17, 2008 11:58 am
Kirjoittaja Roenna
Minulla ei kokemusta tuollaisesta kennelieni omissa vieraskirjoissa mutta kun on joihinkin freewebsin easy tai jonkinlaisiin kenneleihin mennyt kurkkaamaan on siellä ollu pahaa palautetta. Ei kyllä ole omistaja niiden palautteiden jälkeen vastannut viesteihin. Harmillista.

//ot. May Lily, tein sulle Joylasiin tossa jokin aika sitten ulkan ja se odottelee edelleen sun kommenttejas. Tuuppa vilkaisemaan tonne pyyntöihin ja tarjouksiin. On siellä jossain ensimmäisellä tai toisella sivulla killumassa, jos et löydä lähetän sen sulle muulla tavalla ^^

Re: Törkeät mielipiteet kenneleiden vieraskirjoissa

Lähetetty: Ke Syys 17, 2008 6:05 pm
Kirjoittaja Joana
Harvemmin siitä vastaamisesta on mitään iloa, useinhan nuo vaan kiertää kenneleitä, kirjoittaa jotain ikävää ja jatkaa seuraavaan...