Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Dilli
Syvällistä
Viestit: 676
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 7:31 am
Paikkakunta: Oulu

Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#1 Viesti Kirjoittaja Dilli » Pe Kesä 13, 2008 9:51 am

Vanha topic

Jatketaan täällä näitä meidän realistisuuskeskusteluita, Welhopulinoita jne...

Tuli tässä eilen mieleen, pitäisikö kehitellä joku systeemi että kaikki Welho-tililliset kanssa maksaisivat kisoista, mihin osallistuvat. Koitin miettiä, jos ottaisin itse käyttöön sellaisen keinon, että koiraa ei lisätä, ennen kun osallistumismaksu on maksettu. Törmäsin kuitenkin suunnitelmassani siihen, että systeemi olisi liian monimutkainen toimiakseen. Koiraa ulkoilluttaessa tuli sitten mieleen, että mitä jos tuloksia ei lisättäisi sivulle, ennen kun kaikki welhoilijat ovat maksaneet? Ja jos sattuisi joku loma juuri VIP:in tienoille, niin osallistuja voisi hoitaa maksun pois jo heti vahvistuksen saatuaan.
Kuva

noel
Aspartaamin annostelija
Viestit: 3976
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 7:13 pm

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#2 Viesti Kirjoittaja noel » Pe Kesä 13, 2008 9:56 am

Dilli, voisihan tuo olla mahdollista.
Jos vaikka ilmoitettaisiin kilpailusivulla ensin, että osallistujaa ei lisätä ennen kuin maksu on maksettu. Senhän saisi toimimaan, jos pyydettäisiin samassa ohessa kirjoittamaan osallistumisviestiin, onko Welho-tiliä, eli pystyykö maksamaan. Näinhän tämä toimisi. Kunhan vain sitten kilpailun pitäjä pitäisi huolen, että ilmoittaa maksun tulleen perille tms. :)

Olen kyllä hyvin tykästynyt Welhoon, kätevä!

Avatar
Marika
Le-ppä-ker-ttu
Viestit: 129
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:07 pm
Paikkakunta: Orimattila
Viesti:

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#3 Viesti Kirjoittaja Marika » Pe Kesä 13, 2008 10:12 am

Mietinpähän vain, että esim. tokossa luokat täyttyvät hyvin nopeasti ja sitten kun pitäisi vielä maksu pitäisi hoitaa ennen kuin koiraa voidaan lisätä, niin siinähän tulisi ihan hirmuinen kiire. Tai sitten jos lupaa maksaa myöhemmin (ei esim. kerkeä osall. yhteydessä), sillä välin voivat muut, uudet ilmoittautujat keretä maksaa jo koiriensa ilmoittautumiset ja aiemmin koiransa ilmon lähettänyt ei ehtisikään mukaan. Tästä pitäisi ainakin laatia selkeät säännöt, jos näin aiotaan jatkossa menetellä.

Entä miten meneteltäisiin niiden koirien kohdalla, joiden omistajalla ei ole Welho-tiliä? Diskataanko ne pois kokonaan, koska omistajat eivät esimerkiksi tahdo tiliä eivätkä näin ollen pysty maksamaan? Tilin pitäisi kuitenkin olla vapaaehtoinen hankinta.

Minusta nykyinenkin käytäntö on ihan toimiva ja sopivan simppeli.

Avatar
Kaisu
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1078
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:01 pm

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#4 Viesti Kirjoittaja Kaisu » Pe Kesä 13, 2008 10:20 am

Minusta Marika puhuu ihan asiaa.
Että jos sulla on Welho-tili voit maksaa, mutta jos sulla ei ole niin sitten ei ole. Ja minä lähetän aina paluuviestissä "muistutuksen" siitä, että jos on Welho-tili niin olisi suotavaa se osallistumismaksu maksaa. Ja kun joissain lajeissa luokat oikeasti täyttyvät nopeasti. Entä jos et pystykään maksamaan osallistumismaksua, jonka takia koirasi menettää paikkansa kun joku muu pystyykin maksamaan sen heti ja saa koiransa mukaan?

Eikä pitäisi todellakaan ruveta diskaamaan vaan sen takia, jos ei ole hoitanut maksuaan ajoissa, tosin ei maksuakaan oo välttämättä kiva saada kuukautta myöhässä, tai ei ole Welho-tiliä lainkaan. Mut nää on vaan mun mielipiteitä. : )


hiljaiseloa. yritän saada lisää puhtia tähän touhuun. jos ei löydy, tulee pitkä tauko. niin joo, kasvattajelle anteeksipyyntö, kun mun omistamiani kasvatteja ei ole voittajissa tai muuallakaan näkynyt. yritän ryhdistäytyä.

Avatar
Johanna
Nakkisotilas
Viestit: 298
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:32 am

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#5 Viesti Kirjoittaja Johanna » Pe Kesä 13, 2008 10:22 am

Ehkä se menee jo vähän liian vaikeaksi. Ja uskon kyllä, että kaikki ne, jotka myös itse pyytävät maksua kisoista, maksavat myös omien koirien osallistumismaksut. Minulle on myös tullut osallistumismaksuja vielä senkin jälkeen, kun kisasta on jo tuloksetkin tulleet. Kiitokset vain heille! :D

Muttasiis, oma mielipiteeni on, ettei mitään tuollaisia tehtäisi. Ja kuten Marikakin sanoi, tiettyjen lajien (esim. agility ja toko) luokat täyttyvät nopeasti, joka aiheuttaa ongelmia. Jos osallistumismaksu pitää maksaa ennen, kuin osallistujia lisätään, se tulisi maksaa käytännössä siis osallistumisen yhteydessä, jolloin ei varmasti tiedä, ehtikö mukaan. Mitä sitten, jos ei mahtunut ja on maksanut näin turhaan? Järjestäjä ilmeisesti maksaa sen takaisin, mutta eh, menee liian vaikeaksi omaan makuuni. :'D

Ja yksi asia myös, joka ei toimi tässä on se, että silloin nämä "Welhottomat ihmiset" kerkeävät hyvin mukaan, sillä heidänhän ei tarvitse huolehtia muusta, kuin osallistumisesta. He pääsevät suoraan mukaan. Ei tästä kisaamisesta tarvitse kuitenkaan ihan ylirealistista tehdä, joka aiheuttaa vain turhaa sählinkiä.
Taukoilua.

Avatar
Lansu_
Höpsö veitikka
Viestit: 5899
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:33 am

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#6 Viesti Kirjoittaja Lansu_ » Pe Kesä 13, 2008 10:27 am

En ole järjestänyt vielä yhtäkään kisaa, josta olisin maksua ehtinyt periä. Mä vaan mietin, että mikähän mahtaa olla syy miksi jengi ei maksa. Laiskuus, rahanpuute, epätietoisuus vai mikä? Vai onko niitä tilittömiä sittenkin enemmistö ja tästä syystä maksuja ei tule? Mä tarkistin äsken Welhon tiliotteesta, että olen neljän kisan osallistumismaksun maksanut. Joka kerta olen osallistumiseen liittänyt viestiin toiveen siitä, että saisin vastausviestissä kisasivun osoitteen tai Welhon tilinumeron & osallistumismaksujen hinnan, jotta tiedän kenelle maksaa ja mitä. Yritän pitää itsekin kirjaa siitä mihin Welhon alaisiin kisoihin olen osallistunut, mutta aina jää joku vahingossa välistä ellei järjestäjä oikeesti vaivaudu laittamaan paluuviestiä.
When the hurricanes came for me
I could finally crash again
And that's how I became the sea

Avatar
Kaisu
Söi navetan kaksi nautaa
Viestit: 1078
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:01 pm

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#7 Viesti Kirjoittaja Kaisu » Pe Kesä 13, 2008 10:33 am

Lansu_, itse oon saanu ihan hyvin niitä maksuja. Ja itse olen maksanut osallistumismaksut, mutta tokihan se ärsyttää kun ihmiset joilla tili on, ei maksa.
Mutta toivotaan, et ihmiset oppis käyttään tota Welhoo ihan kunnolla, ettei niitä tarttis muistutella maksamaan niitä osallistumismaksuja.


hiljaiseloa. yritän saada lisää puhtia tähän touhuun. jos ei löydy, tulee pitkä tauko. niin joo, kasvattajelle anteeksipyyntö, kun mun omistamiani kasvatteja ei ole voittajissa tai muuallakaan näkynyt. yritän ryhdistäytyä.

Avatar
Johanna
Nakkisotilas
Viestit: 298
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:32 am

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#8 Viesti Kirjoittaja Johanna » Pe Kesä 13, 2008 10:39 am

^^ Itellä on semmonen käytäntö, että kun saan paluuviestin, että on koirat mukana, niin säästän sen viestin sähköpostissa niin kauan, kunnes olen maksanut osallistumisen. Näin ei tule turhaa maksua, ja tiedän, että olen maksanut. Koska nykyään suurimmasta osasta (ainakin tuntuu siltä) peritään osallistumismaksu, on oikeasti miltei mahdotonta muistaa, mihin on maksanut ja mihin sitten ei.

Siinä paluuviestissä olisi oikeasti hyvä mainita ainakin sen kilpailun osoite, koska ketä oikeasti jaksaa käydä kaikki kutsusivut läpi ja katsoa, mistä kilpailusta ko. mukana-viesti on tullut. Varsinkin näiden henkilöiden, jotka eivät kisoja niin-paljon järjestä. Joidenkin sähköpostit oppii jo tunnistamaan, mutta kuitenkin. Onko siinä niin paljon vaivaa laittaa se kutsusivun osoite mukaan? Omasta mielestäni ei.
Taukoilua.

Avatar
Sid
Ei riitä.
Viestit: 362
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:12 am

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#9 Viesti Kirjoittaja Sid » Pe Kesä 13, 2008 10:39 am

Mä mietin aika kauan, että otanko noita virtuaalirahoja käyttöön vai en, nyt kun olen taas virtuaalikenneliä perustamassa. Mä oon nyt kuitenkin kallistumassa siihen, että en ainakaan toistaiseksi niitä aio sotkea mukaan, koska mulla ei ainakaan riitä aika/innostus siihen, että mä räplään joidenkin rahojen kanssa ja mietin minne oon maksanu ja minne en, ja vielä samalla sitä, että miten rahat riittää.

Mä en oikein edelleenkään jaksa ymmärtää noita virtuaalirahoja, tai siis.. ne vaan hankaloittaa kaikkea :--D Tämä nyt on mun näkökantani, mutta tietenkin on jokaisen oma asia, haluaako niitä tilejä ja rahoja sotkea mukaan, sillä monethan varmaan myös tykkäävät kun tulee tiettyä realistisuutta jne. Ymmärsinhän mä nyt siis oikein, että jos ei tiliä tee, voi silti myös ostaa koiria ja osallistua kisoihin? Kun ei siis pysty maksamaan.
kiss my eyes and lay me to sleep

Avatar
Dilli
Syvällistä
Viestit: 676
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 7:31 am
Paikkakunta: Oulu

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#10 Viesti Kirjoittaja Dilli » Pe Kesä 13, 2008 10:45 am

Njoo en kyllä ajanut tuossa takaa sitä, että ennen osallistumisten lisäämistä pitäisi maksaa. Toki tätä eilen kaavailin, mutta kuten sanoin aloitusviestissä, tuo juttu olisi aivan liian monimutkainen toimiakseen. Tuorein ajatukseni taas oli tuo, että kisaan osallistuttaisiin ja osallistujat lisättäisiin aivan normaalisti. Jokainen olisi velvoitettu ilmoittamaan viestissä, voiko maksaa/eikö voi maksaa. Vastausviestissä lähettäisin muistutuksen (niinkun olen nyt näissä ensimmäisissä welho-kisoissani lähettänyt myös). Sitten tarkkailisin ja merkkaisin aina ylös kuka niistä, joka on ilmoittautunut, on maksanut. Jos kaikki eivät olisi vaikka VIP:iin mennessä maksaneet tai jotain, tuloksia ei lisättäisi sivuille ennen, kun kaikki ovat maksaneet. Tässä toki törmätään siihen ongelmaan, että on epäreilua muita kohtaan odottaa sen takia, että yksi ihminen ei olisi maksanut... Mutta varmaan myöhäisetkin muistaisivat maksaa viimeistään silloin kun tulevat kärkkymään tuloksia kisasivuilta (joita ei ole vielä tullut maksun puutteen vuoksi..)

Ja tää on vaan tämmöstä mun omaa pohdintaa ja kaavailua, en oo pakottamassa teitä mihinkään.


// Mulla on tossa maksun muistamisessa aivan oma käytäntöni. Lisään suosikkeihin aina kisat, mihin oon ilmoittautunut KISAT-kansioon(josta poistan ne kun olen lisännyt tulokset kalentereihin.) Ne kisat, joista peritään maksu, lisään myös MAKSULLISET- kansioon tuon kisat-kansion lisäksi. Sitten käyn niitä maksullisia kisoja läpi ja kun huomaan, että koirani on lisätty, maksan maksun ja poistan kisan maksulliset-kansiosta. Mulle henkilökohtaisesti noi kutsusivun osoitteelliset muistutukset eivät ole tärkeitä, koska muistan maksaa ilman niitäkin. Silti laitan kuitenkin omiin kisoihini osallistuville aina osoitteellisen muistutuksen.
Kuva

Avatar
Reetta
Ei enää ikinä uudestaan
Viestit: 2000
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:08 pm

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#11 Viesti Kirjoittaja Reetta » Pe Kesä 13, 2008 10:51 am

Olen maksanut nyt kaikista kisoista joihin olen osallistunut. Tällä hetkellä minulla on menossa näyttelyt ja onkohan peräti kolme sanonut, että pystyy maksamaan, keneltäkään tosin ei ole vielä maksua tullut, mutta sitä odotellessa. :) Mietin vain, että onko joistain welhon-tilin omistajista tullut yksinkertaisesti pihejä? Onhan se kiva kun menee katsomaan tilitietoja ja tilillä on rahaa, mutta sitä kuuluu myös kuluttaa. Eihän siinä ole mitään järkeä, että itse ei makseta mistään, mutta oletetaan, että muut maksaa. Osalla voi myös tulla se eteen, että sitä rahaa ei haluta kuluttaa, koska ei ole varma, mistä sitä saa lisää. On niin vaikea tienata, kun ei todellakaan moni sitä osallistumismaksuakaan maksa.

Tähän welhon-tiliin liittyen, niin olen ajatellut maksaa kuukausittain jonkun kokoisen summan kennelin menoista. Miten tämä onnistuisi? Onko welholla jotain tiliä johon voi laittaa tuollaiset maksut, jotka eivät ole menossa kenellekään henkilölle? Minusta olisi myös todella kätevää, jos welholta saisi joka kuukausi rahaa kennelille sen koiramäärän pohjalta, näin ainakin olisi jonkun kokoiset tulot joka kuukausi.

Avatar
Mysteeri
Le-ppä-ker-ttu
Viestit: 108
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 8:25 am
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#12 Viesti Kirjoittaja Mysteeri » Pe Kesä 13, 2008 10:58 am

Minua ei enään kiinnosta kovin paljoa tuo rahojen kanssa läprääminen. Minulta ne ovat vieneet suurimman osan innostusta, halua ja jaksamista kisaamiseen ja muuhun virtuaalipuuhiin. Olen miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että jättäisin tilini unholaan ja jatkaisin entiiseen malliin ilman sitä miettimistä, että onko maksanut sinne ja tänne jne. Tuo on kuitenkin vain harkinnassa, koska toisaalta tuo welho tuo kivaa lisää tähän harrastukseen.

Minulla ei näyttelyssä maksanut osallistumismaksua kuin muutama, mutta niitä ei ole edes välttämättä vielä kaikkia lähetetty. Koiratanssista taas ei ole kovin moni maksanut, mutta kun laitoin osallistumiskoodin yhteyteen, että pitää ilmoittaa pystyykö maksamaan vai ei, niin siinä oli aikas monta pystyn maksamaan vastausta. Sinänsä en vaadi kenenkään maksamaan sitä, jos he sen unohtamat, eli en siis lähettele sähköpostilla perään mitään "et sitte maksanut" tapaisia viestejä. Se maksaa ketä huvittaa.

Menoja menee aika paljon kisaamiseen ja koirien ostamiseen (vaikken ole maksullisia koiria ostanut). Tuloja minä saan taas ulkoasujen tekemisestä ja omista kisoista, mitä olen järjestänyt. Tulot eivät ole siis kovin suuret verrattuna menoihin. Kun minäkään en ole mikään kovin aktiivinen järjestämään kilpailuja.

Vielä tuli mieleen, että jos minä nyt sen tilini hylkään, niin pitääkö minun silti maksaa osallistumiset, koska minulla on VRL tunnus? Jos pitää, niin sitten se on oikeastaan aivan sama pidänkö tiliä vai en, koska kuitenkin joutuu täyttämään aikaavieviä lomakkeita.Tietenkin se liittyy ihan kilpailun järjestäjästä, mutta silti.
fake it till you make it

leirikoulussa 13.8.-14.8.

Avatar
Marika
Le-ppä-ker-ttu
Viestit: 129
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:07 pm
Paikkakunta: Orimattila
Viesti:

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#13 Viesti Kirjoittaja Marika » Pe Kesä 13, 2008 11:00 am

Dilli kirjoitti:Tuorein ajatukseni taas oli tuo, että kisaan osallistuttaisiin ja osallistujat lisättäisiin aivan normaalisti. Jokainen olisi velvoitettu ilmoittamaan viestissä, voiko maksaa/eikö voi maksaa. Vastausviestissä lähettäisin muistutuksen (niinkun olen nyt näissä ensimmäisissä welho-kisoissani lähettänyt myös). Sitten tarkkailisin ja merkkaisin aina ylös kuka niistä, joka on ilmoittautunut, on maksanut. Jos kaikki eivät olisi vaikka VIP:iin mennessä maksaneet tai jotain, tuloksia ei lisättäisi sivuille ennen, kun kaikki ovat maksaneet. Tässä toki törmätään siihen ongelmaan, että on epäreilua muita kohtaan odottaa sen takia, että yksi ihminen ei olisi maksanut... Mutta varmaan myöhäisetkin muistaisivat maksaa viimeistään silloin kun tulevat kärkkymään tuloksia kisasivuilta (joita ei ole vielä tullut maksun puutteen vuoksi..)
No tässä tosiaan on jo ideaa, mutta itse pitäydyn mieluusti nykyisessä käytännössä. Maksu on kuitenkin aikalailla vapaaehtoinen. Jos henkilö A on ilmoittanut voivansa maksaa, mutta ei olekaan maksanut vaikka kisan tuloksetkin ovat jo tulleet, eikö velan voisi kuitata periaatteessa siten, että ei maksaisi henkilön A järjestämään kisaan osallistuessa velan suuruista summaa? Jos oikeutta tahtoo ja jos pointtini ymmärsitte.

Avatar
Lansu_
Höpsö veitikka
Viestit: 5899
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:33 am

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#14 Viesti Kirjoittaja Lansu_ » Pe Kesä 13, 2008 11:01 am

Reetta kirjoitti:Tähän welhon-tiliin liittyen, niin olen ajatellut maksaa kuukausittain jonkun kokoisen summan kennelin menoista. Miten tämä onnistuisi? Onko welholla jotain tiliä johon voi laittaa tuollaiset maksut, jotka eivät ole menossa kenellekään henkilölle? Minusta olisi myös todella kätevää, jos welholta saisi joka kuukausi rahaa kennelille sen koiramäärän pohjalta, näin ainakin olisi jonkun kokoiset tulot joka kuukausi.
Mä olen maksanut tuollaisia menoja Welhon laskutuspalvelun tilille (0000-00000). Mä en oikeen perusta tuosta rahansaannista koirien mukaan, se tuntuu jotenkin liian helpolta rahansaannilta. Tosin eipä mulla kyllä ole tarvettakaan ylimääräselle rahalle ole ollut, meinaan sain aloitussummana 1500v€ ja nyt rahaa on kertynyt yli 2000v€ kasvattipalautuksien myynnistä ja koroista vaikka olen osallistumismaksuja ja muita korvauksia muutamille maksanut. Eipä nuo menot ole kovin hurjat neljän koiran kanssa. :P

Määhän varoittelin teitä sillon ko Welhon esittelin, että harkitkaa kunnolla jaksatteko sitoutua rahajuttuihin. (Meinaan ylläpito tuskin tykkää turhista tileistä.) ;)
When the hurricanes came for me
I could finally crash again
And that's how I became the sea

Avatar
Reetta
Ei enää ikinä uudestaan
Viestit: 2000
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 12:08 pm

Re: Realistisuuden tavoittelu virtuaalimaailmassa

#15 Viesti Kirjoittaja Reetta » Pe Kesä 13, 2008 11:12 am

Kiitos Lansu_

Pidän todella paljon welhosta ja sen käytöstä. Vielä ei ole rahapulaa, mutta jossain vaiheessa täytyy ryhtyä miettimään mistä sitä rahaa sitten saisi, minä kun en ole kovin aktiivinen järjestämään noita kisojakaan. :) Toisaalta, vuodessa tulee useimmiten vähintään se yksi pentue, joten siitä pitäisi saada suunnilleen tarpeeksi rahaa menoihin. Minulla kun myös on vain neljä koiraa, joten menoja ei ole paljon. Osallistumismaksutkaan eivät ole mitään suuria, joten neljän koiran jengillä suoriutuu maksuista helposti.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa