Sivu 1/3

Skotlanninhirvikoira // Cian?

Lähetetty: Pe Syys 24, 2010 5:05 pm
Kirjoittaja Henji
DeWolfiin mietiskelin harvinaisemman rodun pentuetta: skotlanninhirvikoiria.
  • Isä
    vV-09 vMV-09 vKREW-09 vKRE & vDK & vRUS & vLT & vFIN & vKANS MVA BH vJK-10 vFIN KVA-R Le Qui Gandalf the Grey "Susi" on evm-sukuinen uros. Susi on muotovalio muutamasta maasta sekö omaa muutaman kipaleen voittajatitteleitä. Näyttelyiden osalta uskon, että sen kisakalenteri ei ole ihan ajan tasalla. Ulkomuodollisten ansioiden lisäksi Susi on virtuaalinen Juoksukuningas 2010 sekä anomusta vaille käyttövalio ratajuoksuista.

    Sudesta piti tulla vain lellikersani jolla kisautus olisi hyvin vähäistä, mutta yllättäen sen kanssa onkin tullut kierrettyä hieman enemmän. Luonteeltaan uros on yllättän laiska, ja sen elämäntähtävät ovat syöminen sekä nukkuminen. Se on myös hyvin uskollinen ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa.

    Susi on tutkittu virtuaalisella Eläinklinikalla seuraavin tuloksin: lonkat A/B, kyynärät 0/0, polvet 0/1.
  • Emä
    Pienikantaiselle rodulle halusin evm-nartun. Emä on suomalainen Jeox's Rommi-Ruudutar. Valioitunut maastojuoksuista, Suomesta muotovalio. Isä on ruotsalaissyntyinen Hercules ja emä Jeox's Veila-Viola.

Jokaiselle pennulle lähtee mukaan pieni jalostusoikeus, ja toivon omistajien käyttävän järkeään teetettävän pentueen koon suhteen tulevaisuudessa, kun on kyse äärimmäisen pienikantaisesta rodusta. Koirille haluan etenkin juoksuista kiinnostuneen kodin, muu on plussaa muttei pakollista. Vapaamuotoista "hakemusta" vain alle. :-)

Pennut (3/3 varattu)
Henji, Korppiklaanin - u. DeWolf Durukan Demirkan "Denis"
Cian, Telme - n. DeWolf Dolunay Do a
Pataposki, yksityiset - n. DeWolf Dilara Duygu Dara


Nimet (teema: Turkkilaiset D-nimet)
Uroksille
Nartuille
Nimi muodostuu kahdesta osasta, pennun nimi tulee siis olemaan esimerkiksi DeWolf Dada Dalan, DeWolf Dalay Daldal tai DeWolf Davran Davud. Yhtä nimeä ei käytetä kuin yhdellä pennulla, ei esimerkiksi DeWolf Dada Dalan ja DeWolf Dada Dalay.

Re: Karjalankarhukoiria // 1 vapaa

Lähetetty: Ma Syys 27, 2010 5:09 pm
Kirjoittaja Nikke
Mua tavallaan kiinnostais ottaa hirmusesti tästä pentu. Kuvakin olis x. Ei mikään mahtava kuva, mutta ajattelin keskittyä lähinnä haukkukokeisiin, bh, mejä.

Re: Karjalankarhukoiria // 1 vapaa

Lähetetty: Ke Syys 29, 2010 9:30 am
Kirjoittaja Henji
Nikke, yllä oleva ei ihan vakuuta, toivoisin sivu- sekä kisautusnäyttöä. Onko sulla jalostustavoitteita tulevaisuuteen?

Re: Karjalankarhukoiria // 1 vapaa

Lähetetty: Ke Syys 29, 2010 11:47 am
Kirjoittaja Tilli
Etsitkö mitenkä kisa-aktiivista? Tapanani on kisata vain yhdessä tai kahdessa käyttölajissa rodusta ja painotuksesta riippuen ja jonkin verran sitten näyttelyissä. Eli haluatko mielummin että kasvatti omaisi käyttövalion arvoja agilitystä ja tokosta aina tanssivalioon ja kaikkea siltä väliltä? Minä en henkilökohtaisesti pidä näistä valiohirmuista ja yhdestä/kahdesta lajista valioituminen on minulle ihan riittävä. Näyttötuloksia sen verran että saadaan käyttövalion titteli, mikäli sitä siihen tarvitaan. Esimerkkinä kisaamisesta voisi olla vaikkapa vFIN KVA Aatoksen Felix. Teksti näyttönä voisi "Terhi" ja "Arska". Kuten varmaan huomaat, muiden kasvateille kirjoitan pidempiä tekstejä kuin omille evm koirille :P.

Pennun kasvettua ja käyttövalion saatuaan tultaisiin sitä käyttämään jalostukseen, mutta ehkä vain yhden pennun verran. Onhan rotu kumminkin aika harvinainen. Minun on jo pitkään pitänyt aloittaa karjalankarhukoirien kasvatus ja tämän pennun avulla se siis lähtisi oikein hyvin käyntiin :). Ihan kivoja kuvia löytyisi pari kappaletta ja ainahan voi myös piirtää.

// niin ja joo, "Pia" voi erittäin hyvin :)!

Re: Karjalankarhukoiria // 1 vapaa

Lähetetty: Ke Syys 29, 2010 2:19 pm
Kirjoittaja Nikke
Joo elikkäs kerron nyt vähän enemmän kodista. Pentu lähtisi Hopslineen jossa asustaakin yksi karjalankarhukoira naaras Alex. Tosin koiraa ei olla pahemmin kisattu, koska tuli vähän aikaa sitten. Pariin kisaan ilmoitettu. Hopslinessa asuu lähinnä kaneja, myös koiria löytyy maltankoirasta, chihuun. Kisanäyttöä löytyisi vaikka tästä.

Jalostusta olen miettinyt, että Alexin kanssa voisi tehdä yhden pentueen jossain vaiheessa. Ensin suoritettaisiin BH, haukkuvalio, myös näyttelystä EH vähintään.

Re: Karjalankarhukoiria // 1 vapaa

Lähetetty: Ke Syys 29, 2010 2:38 pm
Kirjoittaja Jacya
Mua kiinostais erittäin kovasti tämmöinen pupsi 8) !
Sananlaskusta tarjoaisin kotia mustavalkoiselle unelmalle :D Painotus mejässä ja haukussa, joissa pyritään valioksi asti. Maastoesteet ja näyttelyt menee siinä ohessa sitten. BH-koekin pyritään suorittamaan. mahdollisesti olisin halukas käyttämään jalostukseen myöhemmällä iällä. Kisanäyttöä.
Lyhyestä virsi kaunis! :P

Re: Karjalankarhukoiria // 1 vapaa

Lähetetty: Ke Syys 29, 2010 3:32 pm
Kirjoittaja Henji
Voi hemskutti, mielelläni olisin teille kaikille antanut pennun! Mutta koska kyseessä on pienikantainen rotu, en enempää kuin kaksi varausta omani lisäksi ota ettei suku kasva liian suureksi lyhyessä ajassa. Mulla on myös tapana antaa pentu varausjärjestyksessä mikäli tarjottava koti on lupaava, ja tällä periaatteella myös jatkan. Se on helppo tapa, koska en kisautuksen tms. takia halua liikaa valita koteja. :-)

Eli Tilli ja Jacya, valitettavasti teille ei tästä pentua riittänyt kun viimeinen mukula menee Nikelle, joka ensimmäisenä teistä oli pentua kyselemässä.

Nikke, eli sulle pentu. :) Urospennun halusit?

Re: Karjalankarhukoiria

Lähetetty: Ke Syys 29, 2010 5:06 pm
Kirjoittaja Nikke
Juu uroksen haluan :)

Re: Karjalankarhukoiria

Lähetetty: Ke Syys 29, 2010 7:56 pm
Kirjoittaja Henji
Olipas urosvoittoinen pentue. :)

Mutta koska pennut on kaikki varattuja, voisin nimet tähän pistää. Alun perin oli tarkotus pitää Korppiklaanin "perisuomalaisena" kennelinä nimien ja pentueiden nimien suhteen (A-pentue, B-pentue, C-pentue jne.), mutta en jaksa tapella noiden vierasperäisten kirjainten kanssa. Karjalaispentue on sitten teemaltaan "Chris LeDoux, C-biisit", eli countrylaulaja Chris LeDouxin C-kirjaimella alkavat kappaleet. Vaihtoehdot pistän aloitisviestiin.

Syntymäajasta huomautan vielä, että se on aivoin eikä nyt ihan heti ole käsillä. Toivottavasti lokakuun puolen välin aikoihin viimeistään.

Re: Karjalankarhukoiria // nimet

Lähetetty: To Syys 30, 2010 6:39 am
Kirjoittaja Nikke
Mulle vois laittaa Coloradon :)

Re: Karjalankarhukoiria // nimet

Lähetetty: To Syys 30, 2010 2:50 pm
Kirjoittaja Kirsi
Cadillac Ranch!

Re: Karjalankarhukoiria

Lähetetty: To Syys 30, 2010 7:15 pm
Kirjoittaja Henji
Jeesbox, molemmat merkattu ylös.

Re: Karjalankarhukoiria

Lähetetty: Pe Loka 08, 2010 8:34 pm
Kirjoittaja Henji
Eikö PK-puolella tosiaan järkätä enää kilpailuja? o_o Mihin kaikki aktiiviset on lajista kadonneet.. No, sen haluamani BH-tunnuksen saamisessa voi siis vielä vierähtää hyvä tovi, mutta ajattelin silti hoitaa tämän pentueen sitten alta poies ettei jää roikkumaan pitkäksi aikaa.

Eli, mites olisi synttäripäiväksi 17.10? Sivuja tämän kuun aikana.

Re: Karjalankarhukoiria

Lähetetty: Pe Loka 08, 2010 8:43 pm
Kirjoittaja Kirsi
Kelpaa mulle! Sivut saat lähipäivinä. :3

Re: Karjalankarhukoiria

Lähetetty: La Loka 09, 2010 8:01 am
Kirjoittaja Nikke